Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

saje utk G-lover's couple watch collection...

ari ahad smlam...gi window soping lg...
sejak hubby ada rmh balik ni..
aku rs mcm nak qada' blk aktiviti aku yg suka window soping kat mall ni..
siap tinggalkan imran dgn dia..suruh dia jaga..then aku jln2 bertiga dgn syafiqah n irfan
so.. smlmnyer.. jln2 lg dgn syafiqah n irfan..just ke Aeon Ekuin je..
masih lg dlm mood nak bl jam Baby-G baru...
ada 1 kedai casio kat Aeon Ekuin tu... giler tekan harga jam
aku tgk harga couple set 2011 punyer collection boleh dia letak harga RM2388 ok!
harga pasaran RM899 je..
aku terjojol bijik mata hokey..
.ulang tanya dia compom kan harga betul ke smapai beribu gitu
dia ckp ye! utk sepasang... yeeeee aku paham....sepasang ada 2 jam..
tp aku rs dia mencekik untung melampau..
tp entah la... bak kata dia logik gak...
jam..bila dah keluar new release..yg koleksi lepas dah kira jd rare kat pasaran..
mmg harga dia terus mencanak naik sbb org nak buat collection ok..
aku geleng2 kepala...
balik cerita kat hubby... 
"jom syg kita bl jam tu sblm naik harga kat tempat lain...
ke nak tunggu jam kapel 2012 punyer collection...?"
then hubby ckp "boleh la bl 2011 collection warna hitam tu...harap harga xnaik lg"

utk makluman 2012 collection baru release 1 Nov 2012 lepas kat Jepun..
dijangka masuk malaysia krismas ni..
kira paling lewat pun Januari 2013 dah ada kat pasaran..
tp tulah.. kaler putih,.....xmau dah...sbb dah ada 2009 

ok la malas nak citer panjang...
jom tgk koleksi couple set by Baby-G & G-shock yg aku dok kumpul dr internet..
saje je buat cuci mata dipagi hari 
eceli Casio stat present couple set ni since 2006..
dan 2 set couple watch ni... since 2008 smapi 2010 warna putih n pink
2011 dan 2012 dah tukar ke putih n hitam pulak

2008 collection






2009 collection









2010 colection






2011 colection







2012 collection





xsabar nak bl jam baru hujung minggu ni...


5 comments:

Nad @ MamaZN said...

2011 punye collection tu cun!

Iela Fazielah said...

itulah... cun kan... hitam..ada pinky-minky...

alyyani said...

tak sabaer jugak nak tgk jam mana yang menjadi pilihan. kedai mana yg tekan harga tu kak? sebelah SR ke?

Iela Fazielah said...

alyyani: sebelah SR tu xdah xjual jam G-shock...yg sebelah Guardian & kedai pedicure tu... kan jual semua jam Casio je...

Mohd Hafifi said...

Salam, tumpang tanya yg jual dkt Lelong.com mcm nih okey ker? rasanya original tak? www.lelong.com.my/casio-g-presents-lover-s-collection-lov-11b-black-color-imywatch-122474664-2014-01-Sale-P.htm

Related Posts with Thumbnails