Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

1st time mkn kat foodcourt IKEA

ari ahad aritu...
gi ke IKEA.... wah bestnyer...
kali di temani oleh kakak sulung n adik bongso aku...seronok jln2 ber5..
aku, fiqah, irfan, along n ali....wee...

ok.. motip utama ke ikea...
nak jln2.... sambil2 tu...mcm biasa.... terapi minda...
akukan stresss..... hubby lak xde gi memancing 3hari 2mlm..
hehe.... kira dah alang2 tu soping le kan..

ok..
mcm biasa... bila gi ikea harus snap gmbar kan
aku berkenan sgt dgn cermin ni.....cun kan???

ni lak aksi syafiqah.... suka betul dia dgn dapur hitam ni


bila dah penat jalan...
pelagi.. masa utk mkn2 la..
serius..ni 1st time aku mkn kat f/court IKEA ni..
selalu mkn curry puff yg half dozen rm5.50 tu je...
tu pun bl bila lepas byr nak keluar IKEA..

so...lepas order... 
inilah meal mani berlima mkn ye

stat mkn desert dulu.... 

kek daim ni mmg terbaik la... 
baca kat blog mamayiyen...pasal kek daim IKEA ni
tu yg nak gak ke IKEA merasa kek ni..mmg superb best la!

menu aku ayam lemon tu... 
ok la rasa dia... masam2....emp!
syafiqah... mkn kepak ayam..suka betul dia

see irfan..
kalau nak tau dr kami smapai IKEA jam 3 ptg,
dia tido sepanjang kami berjalan kat IKEA tu.. sungguh haven...
xde gangguan lansung!
ni br bgn tido..tu pun kejut sbb suruh makn...jam dah kul 5.30 ptg masa ni


ni pulak muka2 peneman aku yg setia...
pantang ajak keluar.. pasti onnn je

tgk menu akak aku order.. mmm sedap..fish n chips xsalah menu dia
adik aku order meetball tu

korang2.. biasa mkn kat dlm ikea???
mmg sedap la..... sedap..byk ... n air pun leh refill 10 kali pun xpe..hehe

kalau nak tau.. ari ahad aritu kami berada di ikea smapai jam 7.30 mlm ok
mmg syiok...
aku siap ckp kat kakak aku..
kalau nak gi IKEA.. otak n jadual kena free...
jalan2 n cuci mata puas2... smapai penat br balik...
kalau bwk hubby... hmmm mmg xbest!..hehe

18 comments:

mama tisya said...

oo tk pernh try ek kek daim..kita kalo p ikea wajib mkn meatball & kek daim..sedapppp

Nana said...

kek daim tu mmg sedap
tp xleh mkn byk2 manisss

nasazfrog... said...

kat Jb tak de ikea.. uhh sedih kan,,, teringin jugak nak pegi...

sumysya said...

leh tau IKEA ni kat mane?? tk pernah pergi...

mummy_ayu said...

suka gie IKEA...sbb leh cuci2 mata sambil terbeli apa..he he he..

Iela Fazielah said...

mamatisya: xpernah lansung.. sbb terbaca n3 tu br tau...ingat daim coklat je...rupanyer kek pun ada jugak ea

Iela Fazielah said...

betul, xleh mkn byk2...manis sgt!tp sedap

Iela Fazielah said...

nasafrog: itule pasal...masalahnyer ikea ni ada 1 je kat malaysai...tp cuba seberang gi singapore...dokek je tuh..hehe...eceli teringin nak gi s'pore..aritu gi JB... rs camne cross je.. pakkan la xde passport!huhu

Iela Fazielah said...

sumysya: IKEA kat damansara...kat TV3...

Iela Fazielah said...

mummyayu: beb terbeli mana patut tu mmg sgt2 betul n setuju.. kalau xbl brg walau 1 berharga rm5 rs sayang sgt kan....balik dr ikea mesti ada 1 buah tgn ek??hehe

- dieyana - said...

yesss, kalu diana, g ikea, cuci mata, n konon2 ambik idea..ihkhihk..
suka sgt daim kek n meat ball...tak pernah puas2 mkn 2 benda nih...;-)

SyaNa said...

kek daim mmg superb!!
wey aku gi ikea ahad lepas tp lps maghrib
sampai la pukul 10pm
hahaaa best sbb dia close kul 11

NzA said...

best gak sskali kluar brfoya2 dgn adik bradik....

Iela Fazielah said...

diana: itula.. bila dah skali mkn kek daim pasni nak gi nak bl lag.. sedap

Iela Fazielah said...

sYana: ala.... rugi xdpt jumpa ek... ko gi cuci mata ke ke soping>>>hehehe

Iela Fazielah said...

NZA: kak nza..tu la... sebulan skali keluar berfoya2... sgt best.... mkn2 byk2... gosip2.... wah.... mcm org x kawin lg gamaknyer...

Farra Dhelina said...

eh ada kek daim ke?? msti sdap tu kan..ade kat FC ikea je ke kak?

Iela Fazielah said...

farra: kek daim dia boleh bl sebiji.. harga rm25.... kalau kat f/court leh bl sekeping rm5.50 xsalah...

Related Posts with Thumbnails