Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

beg hilang tp aktiviti masih diteruskan di sabah...kami ke pulau dulu

ok..sambungan n3 kedua kisah ke sabah...
hati aku laki bini sgt2 rasa xbest disitu bila tetiba beg hilang...
so.. kami amik teksi airpot bayar rm30 terus ke hotel...
kami menginap di


smpai kat hotel ni br jam 10.10 pagi..
perut dah keroncong.... tp agenda kami utk 1stday seperti yg telah diset..
tumpang bilik kwan...sbb bilik kami xready lg
tumpang letak beg n mandikan anak..
then mkn sarapan n terus ke Jeselton Point utk naik bot ke pulau...
cuma abis punah aku pnyer program bila beg hilang....
aku xde bj mandi syafiqah n irfan.. n aku pun xjd tukar t-shirt n tight utk mandi laut n snokling bersama anak2...

so...disebbkan br tiba.. 
mkn pg kat kedai mamak tepi hotel...haha..serius.. tak sedap!
pastu..meneruskan aktiviti berjalan kaki ke jesselton Point
dokek je... 10 minit samapi dari hotel sbb mmg kat tgh2 bandar

aktiviti jln kaki ke Jeselton point a.k.a jeti

ms ni aku n hubby berdiskuss... 
kalau beg still xdpt ptg ni... kami balik dr pulau kami harus gi soping bj anak
dlm begpack aku hanya ada susu stok smapai mlm nnt n pampers pun cukup2 smapai esok je..

pastu mmg cantik la aku nampak ada komples beli belah br bukak kat situ...
see.. nama shoping complex ni SURIA SABAH... 
ada metrojaya lg dlm ni....

ok.....lepas jln2 mkn agin....smapaila kat Jesellton point ni

bergamabr harus kan...
 geram je tgk fiqah..leh lak dia posing pandang belakng... sabor jelah budak gudut ni


oh ye utk makluman..aku ke sabah ni berdua family dgn opismate aku
nama dia nora.. kami sama2 book flight jam 6.50 pg... bilik pun sebelah2..
n naik kete ke..teksi ke.. semua sama2..

tp kalau nak tau... org opis aku ada 20 org lain join gi trip sabah ni
tp diaorg semua hari jumaat dah berlepas dulu ke sabah..
tu yg aku dpt tumpang bilik sorang kakak opis ni utk mandikan anak n tinggalkan beg semua 

wit nora, hubby dia hairi n anak dia hafiy..

mmg tempat dia cantik..byk kedai mkn lg tu..
nyesal gi mkn kat kedai mamak tadi..hahaha
ok.. masuk dlm beli tiket...
kami decide gi dua pulau... ingat nak gi 4 pulau skali gus..
tp org kaunter ni xsuggest kami pergi sbb dah tghari... takut xsempat..
so gi 2 pulau kos RM23 sorang... anak2 FOC...
pulau yg di tuju PULAU MANUKAN & PULAU MAMUTIK

citer pasal beg hilang still xde call dr Air Asia lg... ye...

ok... pas bl tiket kena byr duit cukai kot kat 1 lg kaunter..
xsalah rm7sekepala.. kat pulau nnt kena byr lg rm3 perentry... sabar jelah.... byk no kena bayau...

ni jeti dia...

meneruskan perjalanan... nak naik bot
oh ye..aku blkan fiqah topi kuning tu.. rm15... pakai kejap je..nyesal bl..huhu

masa nak mkn angin naik bot..
irfan sgt2 steady ok.. xtakut pun..
just hafiy je muka cuak... last2 dia tertido..sgt2 geli hati ms naik bot ni


ok.... 15 minit kot perjalanan...kejap je.. 
tp sakit bontot ooo... air agak bergelora sbb hujan kejap2 n berhenti... so..
mmg melambung2 naik bot tu

smapai pulau.. sgt teruja weh...
leh nampak ikan mcm tu je kan

pulau manukan

ikan berenang2... geram je...ikan bawal lak tu
mcm nak tangkap n gi goreng je...

ms ni dlm otak aku dok pikir...
ohhh alangkah best kalau beg bj anak ada...
leh kasi diaorg mandi laut puas2..... 
syafiqah sgt2 teruja.. xsabar2 nak mandi...


syafiqah tgk org berenang n snorkling... 
menjerit2 n merayu2 dia nak mandi
aku lak ckp... xleh... kakak xde baju mandi..
pity fiqah

pastu kami pun gi lah ke tempat org berkelah n snorkling
alahai.. sayangnyer....
murah lak tu..byr rm20 je utk snorkling
'aku kesian kat hubby sbb dia pun suka snorkling ni


bila dah smapai sini...
fiqah merayu lg.. kesian pulak bila aku xbg..
last2 aku bukak seluar jeans dia n kasi dia main air je tepi pantai
dgn syarat.. dia xleh basahkan baju
syafiqah xde bj spare lansung wlaau selai
 see.. sukanyer dia

tp bila dah dia main air xkan irfan tgk je kan
dia pun ak gak..
last2 akucabut semua bj irfan tinggal pampers je
kelakar pun ada

alahai irfan..
da la perut muncit...haha

skali... aku pusing kepala nak tgk keindahan alam sekitar..
bila aku tgk bebudak ni balik
seee...... dia org dah basah lencut ok!

 aiyak!
fenin aku... pelagi...mmg harus gak la aku soping bj n towel ni
aduss... anak2 owh anak.... haha

so nak tau ape jd selanjutnyer...
next n3 ea.. penat aku taip ni... daaa 

14 comments:

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

wah seronoknyer bercuti kat sabah..cam nak gi sabah gak dlm bulan lima ni nak gi sandakan...

MrS. F!zA said...

bestnye kak!!!dpt tgk ikan dlm laut lg..rugi kita gi sabah dlu hanya p tmn buaya n psr filipines je..

*kalo kita beg hilang trus hlg mood

mamaqari said...

cantik la pulau ni...bilala nk smpi sini...huhuhu

NzA said...

mmg tragis gak tu...awal2 dh tension ttp sesi jln2 brjln lancarkan......

Nana said...

adoi..terus terkenang pengalaman sendiri kt sini
sangat bez kan
air dia sgt jernih

mama tisya said...

alahai sian fiqah & irfan nk mandi manda...sure mood tu lari skit kn..tp nasibaik dpt gk depa mandi manda...

Dilla Ady said...

bebudak kalu da main air takde maknanye basah kaki jek...konpem lencun..huhuhu

sib baik dalam beg tu cume stok susu n pampers...yg boleh dibeli..kalu duit ke, lappy ke..haru jek..

Iela Fazielah said...

lizz: mmg best gi sabah.. tp baut planning awal2.. so br ada tujuan..br best

Iela Fazielah said...

mrs Fiza: ila pun kebetulan rs nak gi pulau... tp next time kalau dtg nak gi perkampungan pulak... nak rs sesuasana kehidupan org sabah

Iela Fazielah said...

kak NZA: memula rs tension...tp lama2 mcm ok dah.... sbb dpt bj baru utk anak2.. tu yg hepi tu

Iela Fazielah said...

Nana: betull... air dia sgt jernih

Iela Fazielah said...

mamatisya: mood mama dia je yg lari..budak2 tu xtau pe... mandi bogel pun tetap diaorg suka..haha

Iela Fazielah said...

dilla: betul tu..xsah kalau xlencun

Farra Dhelina said...

kak, semua baju takde ke kak?? alahaii kesiaannya kakk..

Related Posts with Thumbnails