Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

barang berjaya di rembat dari IKEA minggu lepas

hmmmm.....
bak kata mummy ayu...kalau gi IKEA.. mesti terbeli brg punyer kan..
memula nak jln2 je..amik idea konon...
pastu mesti nak sangkut beg kat troli kecik tu...
bila dah jln2.. mesti nak masukkan seketul dua brg2 yg  secara xsengaja terambik..
tp bila dah nak smapai kat casher kaunter nak keluar tu..mula dok berkira2..
eh..yg ni nak ke tak nak..
mmm... alamak..terlebih budget lak...
lepas tinggal kan kat mana2 brg tu...
ini lah hasil bila dah bwk blk rmh






kalau tgk harga brg2 nikan
mcm laundry bag tu br rm7.90...
plant pot rm 4.90..
murah2 beb...tp.. bila dah borong byk..
hamik ko...stiap kali gi ikea...xspend Rm100 mmg xsah..
biasanyer mmg lebih la...
mcm bl brg kat atas minggu lepas kat rm150 gak la

tp kan... sgt2 puas hati la...
aku ada aim beberapa brg lg.... hehe...
next month pegi leh bl lg...hoho

korang lak.. bape byk korang berabis tiap kali gi ikea???

14 comments:

Farra Dhelina said...

org ni kan nsb lah jauh tau..klu dekat mgm hbs duit lah

lydzar said...

last time pi ikea bfore deliver aritu, habis rm20 je ekekeke

MamaYatie said...

isskk...bila gamaknya nak smp ikea ni..rasa cam jauh benor..hehe

Iela Fazielah said...

farra: sib baik tu jauh.. kalau x mesti dah borong ek

Iela Fazielah said...

lydzar: bagus.... pandai control nafsu..

Iela Fazielah said...

mamaYatie: mcm jauh.. tp dekat je....hehe

Amiizaa2001 said...

waaaaa banyaknya...kalaou gie ikea mcm nak rembat semuakan kan kan.....:)

mummy_ayu said...

memang tul..ayu kalu ke IKEA...memang tak seratus tak sah la..tu paling kurang, lebih mau.. :-)

alyyani said...

belum tejebak dgn sindrom ikea ni kak. tp tak tau la bila masuk umah sendiri nanti cmne kan. sure terjebak mcm akak ni. tp mcm berbaloi dpt barang banyak tu spend RM100 je :)

Iela Fazielah said...

allyani: brg di atas tu dlm rm130 hinggit jugak la......hehe

SyaNa said...

mmg pun
hajat nak jalan2 sure terbeli pny
mcm lastweek terbeli menan iman
& tisu utk bday party dia
hahaa

Iela Fazielah said...

wah.. tisu spesel tu syana...bday party jgn lupa jemput tau

- dieyana - said...

ok la tu, sesekali ke ikea, haruslah bershopping sakan...heheheh...paling tidak pun rm 100, termasuk mkn kat cafe ikea tu...acara wajib setiap kali ke ikea...;-)

♥MiZz-siHa♥ said...

salam kenal ziarah...
follow n tinggal jejak di cni..

Related Posts with Thumbnails