Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

masak mee hoon sup express...

salam ari isnin..... ni n3 tertunggak ye...
nak citer
ni aktiviti kerajinan yg tiba2 dtg...ari jumaat lepas

citernyer:
eceli  aku tgh drive dlm perjlnn blk rmh..
pastu leh pulak aku teringat n3 mamalieyna kisah dia msk meehoon sup aritu...
wah...tetiba aku terliur...
terus aku decided nak msk meehoon sup gak mcm mamalieyna...
dan dan tu call hubby yg tgh atas motor suruh gi bl tauge, sawi, daun sup n tauhu....
dan tak lupa fishball n fishcake....
hehe

sampai je rmh xtoleh kiri kanan terus keluarkan ayam, defrose dlm microvawe
pastu tung tang tung tang...
siap la kuah mee hoon sup...
jam 7mlm..hubby blk bwk sayur2an kecuali sawi dia xbeli
dan.....fishball n fishcake pun xde.... dia xdgr rupanyer pesanan aku yg terakhir nak fishball tu..

lantokle..... ni pun dah kira hokeh dah ni...
lepas goreng tauhu bagai....
rebus n tos mee hoon..
tara.....mee hoon sup ekspress aku ok!



mcm xlazat... sbb simple sgt...
tp kata fiqah n irfan lazat je....
abis semua mknn tu ok....

pastu mood aku tetiba jd xbest pulak..
sbb nyer...jam 9mlm tu hubby nak berangkat gi Kuantan utk trip memancing..
nyampah aku!
dia gerak aku xteman pun...aku dok dlm bilik je..
serius aku mmg menyampah dia gi memancing ni..
cuma doa aku...dia selamat pergi n balik...aminnnnn

17 comments:

alyyani said...

momok, bila nak pencen memancing ni? wan dah separa pencen jamming dah. hehehe.. kak, saya kalau apa2 sup yg sempoi pun layan. janji sup dia best kan?

mummy_ayu said...

wah...cedap2...sian dia kena tinggal hubby giemancing.takpe la..nanti dia bawak balik ikan banyak2.

anita said...

lol, kelakar la u ni. skjap mihun sup terus anticlimax daa...suami gi memancing. dont worry, i know wat u peel peel ni, kisah sayang husband too much ler tu,...hehe, jus relax,maybe next time u gi klas cupcakes.
kkdng laki ni mcm spring, kita kena leggo sikit, baru dia spring back kat kita

mamalieyna said...

hikhik...itu la kan, berblog pun leh pengaruhi kwn2//pengaruh ke kebaikan takpe kan..hehe..sup ni sempoi2 pun best tau layan... ^_^

Iela Fazielah said...

allyani: xtau la bila nak pencen..sbb dia br setahun menceburkan diri.... siap buat koleksi btg rod pancing lg tu....

Iela Fazielah said...

mummy-ayu:hehe...itule...dah lali dah kena tinggal skrg ni..

Iela Fazielah said...

anita: mmg dgn laki skrg ni kena biar je... tp nnt bila turn kita nak kemana dia kena kasi pulak kan.... kira give n take la.... skrg ni kasi dia can kan..hihi

Iela Fazielah said...

mamalieyna: betulla... blog ni sgt mempengaruhi.... pas ni nak cuba kek cwn microvawe syana pulak...hihi

NzA said...

majuk ek????xpelh ila, dh minat dia ke situ..asalkan dia xbuat hal lain dh syukur tu.....

wah sedap meehoon sup tu....

SyaNa said...

kadang mehun sup sempoi gini lagiii sedap kan

mmg bleh sentap kan tgh2 hepi lepak sama2 ttibe laki mau kuar gi somewhere
hahaa sabar ek

Dilla Ady said...

dulu mase hubby sibuk praktis futsal sbb ade company game mmg boring giler tgk die setiap malam selasa kuar umah..dekat kul 12 baru balik..

bukan la tak sokong, cume rase macam tak bez ditinggalkan nih kan..

btul la, walau simple nmpk lazat jek akak nye mee hoon sup tu..

Iela Fazielah said...

kak NZA: itule... xtp kalau dah obses sgt pun rs rimas pulak... smapi sanggup cuti tu

Iela Fazielah said...

syana: sgt2 sentap... huhu..

Iela Fazielah said...

dilla: nntkan n3 masak ikan tenggiri fishball pulak ye.. lg lazat haha....

bab bersukan leh terima lg.. tp bab fishing ni mmg xleh la... sbb byk melabur duit kat situ.. bdn pun xsihat

lydzar said...

kalau mihun sempoi saya plak. saya campak je semua benda dalam periuk..heehe

bila kita tak suka ngn xtvt hubby, mmg rasa tensen je bila dia nk pegi tu..kan?

Iela Fazielah said...

lydzar: itu meehoon sup biasa akak buat waktu sarapan pg.. semua masuk dlm kuali..tp kena makan cepat2 kan.. nnt sup kering...

one more...mmg betul la... sgt2 tensen dgn aktiviti dia yg 1 ni...

Farra Dhelina said...

ni lah menu lunch sy kak..tensi betul lah klu diet ni..uwaaaaaa...sbb dh jemuuu huhu

Related Posts with Thumbnails