Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

hari kedua di sabah... berjalan2 di pasar tamu dipagi ahad

hari kedua di sabah (Ahad)...hari2 yg ditunggu2...
w/pun beg baju xsmapai lg... tp keadaan still ok n hepi...
baki susu irfan masih ada 1 aku simpan xmau kasi budak tu minum mlm smlm...
mmg tau ifan xkan puas kalau dia minum susu kotak ducth lady tu...

so.. bersiap dgn baju baru... kami menjamu selera kat coffie house hotel
oh ye..sofar hotel aku dok ni ok la...
kebetulan dpt bilik ada tingkap.. selesa sgt..dgn katil king saiz


bilik penginapan kami di KInabalu Daya Hotel


berbaju baru mereka berdua....
ms ni tunggu kafe bukak nak gi sarapan
irfan n mama nyer...

bila kefe dah bukak...semua serbu nak mkn..lapar.... 

menu sarapan mereka

jemput minum susu untie2 semua...

emmmm...cedapnyer mihoon ni.....

ok...lepas kekenyangan..
pelagikan.. operasi memburu brg2 souvenier di pasar tamu
kedudukan selang 1 blok je dari hotel aku duduk...
sgt2 best!

giler bab byk benda leh beli..
tp haku jd rambang mata...xtau nak beli pe...
pastu kena pandai tawar menawar...

tp yang nyata... aku mesti bl kuih cincin ni kan...
hubby lak berkenan kat key-chain ni...

brg kraf tgn mmg byk la..
pokok n anak anjing pun leh jual kat sini..sabar jelah

aku siap bl sepit rambut comel2 ni.. n dandan rambut fiqah..haha
serabut tgk rambut dia...

yg beli t-shirt ni wajib..kat sini br la puas hati..
selai t-shirt bkn kain cotton br rm5.90... 
yg kain elok (cotton) dr rm18 aku tawar dpt le rm15selai..ok le...
aku bab tawar menawar ni mmg fail..

lepas sejam lebih berjalan...cuci2 mata..
beli 2-3 brg je...
aku balik semula ke hotel..simpan brg..
sbb agenda berikutnyer nak tunggu kete sewa sampai n kami nak ke kaki gunung...
kalau sempat plannyer nak ke air panas poring skali...

sampai kat atas..
dedua budak ni dah kehausan...
harus minum susu dulu...tp susu kotak la ye..


fiqah minum susu pun leh kontrol ayu...hehe

ok..nak tgk hasil soping aku??
nnt aku bg sebijik FM tu ea....aku buat teka tekuk ke....
harus kongsi2 souvenier kan..hehe

ok....next citer..pengalaman drive ke kaki gunung kinabalu

8 comments:

mama tisya said...

pegi sabah mesti kena bli kuih cincin..wah ada teka teki teka tekuk...heehe

Iela Fazielah said...

mamatisya: sedang dok pikir2 ni..nak teka teki tekuk ape ye??hehe

Nana said...

eh aku tak pegi plak pasar tamu ni
g pasar malam je

mamalieyna said...

bestnyer pengalaman...dok plan nk ke sana. tak menjadi ler, seb baik ada adik ipar blajar sana, merasa jugk buah tgn dr sana..hehe..

alyyani said...

kuih tu mmg sape balik dr sabah tak beli, mmg nak kena la kat office ni. heheheh..lawa baju syafiqah kak. bole repeat raya nanti. :D

Iela Fazielah said...

alyyani: mmg akan jd baju raya pun... skrg ni dah basuh n iron cantik2 gntung dlm almari smapai raya nnt br pakai..hehe.... tu pun bj murah lepas less.... bj terdesak.. duit papanyer.. kalau akak.. harus new arrival ok...tp jd la dr xde...huhu

syanasaid said...

mcm terkilan jek kan beg jadi gitu
xpe la, janji korg gumbira

& dapat gak dorg baju raya
hehee

NzA said...

kt sabah xbyk kuih..yg femes kuih cincin tulh..ttp sedap gak..rangup.

Related Posts with Thumbnails