Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

cerita hari pertama gi sabah.... memcm terjadi...

ok... kemeriahan aku nak gi sabah...sgt2 terasa ok
seawal seminggu bahang nak gi sabah dah terasa...
samapi le ke hari jumaat sehari sebelum pegi siap soping kat jusco lg...
bl beg sandang baru utk bw brg anak2...
mlm tu packing beg kaw2....
tak tido bilik lg u...
almaklumlah... flight aku jam 6.50 pagi hari sabtu 8hb...
that's mean aku kena bertolak dr rmh jam 4.30 pagi supaya aku leh samapi kat LCCT jam 5.15pg cam tu...
so... aku n anak2 bermalam kat ruang tamu je tau...
bebudak berdua tu dr mlm tido sgn seluar jeans bagai...
so plan esok pg bangun terus sauk sweater n gerak...
my new Deuter bag... beli 2 biji skali gus..haha..puas hati
n also.. syafiqah masih tido lg..ms ni jam 3pg..
tido pun xlena weh...takut terlepas flight..hehe


ok... sape yg patut hantar aku....???
plan dia.... adik aku la... just naik kete aku la plan nak gi LCCT nnt
skali adik aku smapai jem 4pg.... guess what???
dia bw kete .

naik Mark X..... wah..sgt teruja hokeh...
1st time naik kete mahal cenggini...
camne aku leh naik kete ni dont ask ok...hehe
cukup la aku bgtau adik aku wat partime keje bwk boss....hehe

wah.. sgt best kete ni...
bila mau bl ini kete???? dlm mimpi jelah...haha


ok...jam 5.15 camtu kami smapai LCCT...
say babai to my brother....


ok.. terus gi register...
bl2 mknn utk sarapan dulu n terus masuk ke balai berlepas...
senang dok situ je

sebelum tu....korang perati kat gmbar yg syafiqah dok posing ngan beg luggege kaler biru tu ye...
ada cerita kat situ nnt...

ok..jam 6.20pg.. kami pun berlepas
tgk irfan..sgt suka bila nampak plane depan mata...
syafiqah pulak xabis jerit suruh jalan cepat..
takut xsempat naik kapal kot...huhu sabar jelah

last cek b4 naik

sampai atas flight... berebut2 dak irfan n syafiqah nak tgk luar..
last2 dedua gaduh2... dah melalak2 dua org ni....
terpaksa la kena tenangkan kanak2 rebina dua org ni sementara flight nak terbang


lepas je terbang...
papa terus keluarkan PSP kasi syafiqah main...
terus senyap...
 tgk..sgt ralit main game... org lain tido dia main lg..

aktviti dlm flight...bergamabr n tido...
terasa kematu bontot kan..2jam 20minit perjalann...
jam 9.30 pagi...kami pun tiba kat airpot kota kinabalu....

ok...masuknyer dlm airport ni haruslah rasa gumbira ya amatkan...
yelah.. akhirnyer jejak gak kaki kat tanah sabah ni..
so...ms utk amik bagasi lah kan..
skali... tunggu punyer tunggu.....aku hanya dpt pungut 1 je beg aku..
tu pun yg kaler kuning je..yg biru jenuh tunggu xde..samapi semua org dah blah...
aku n hubby dah panik n bengang???
mcm2 persoalan timbul.....
beg tertukar kah??? beg hilang kah??? beg tertinggalkah????

pastu..... terus gi buat aduan 
kat stengah jam bazir masa kat sini...
beg tetap xde... so..kami check in hotel dgn hati hampa 
kalau nak tau beg hilang tu adalah beg baju syafiqah n irfan....
so. korang yg ada anak2 kecil ape korang rasa bila segala mcm 
PAMPERS...SUSU...BAJU..UBAT.... semua xde.....???
hua..... nak nangis ooooo..
tp kami tabahkan semangat... so.... sambung next n3 ye...

19 comments:

mummy_ayu said...

wah..best tu..tak best part beg ilang tu..abis tu kena beli baju baru la....

MiSzy DiaN said...

pergi sabah??
stay kat mana tu mama? hehehe..
jom jumpa~~ hehehe..

Iela Fazielah said...

mummy ayu: ha.. next en3 i citer ye....hehe

Iela Fazielah said...

Miszy Dian: stay kat Kinabalu Daya hotel.. tp kita dah balik KL maaa

Filla ~ Kasihs said...

iela, just nak tanye, dpt invitation from paragon utk lucky draw tak? sbb tadi call, dia ckp dia tak invite semua..ada 128 owner jer dia invite..i got the invi today (by letter)

Iela Fazielah said...

filla: wah.. untung beb... ila xtgk surat lg sbb dia antar kat alamat rmh lama... mmg pun..diaorg ckp hanya 128 owner bertuah je utk 10biji kete viva... ni yg buat xsabar ni nak balik jguk mailbox

alyyani said...

YAaLLAH KAK, CMNE LEH SURVIVE BILA 1 LUGGAGE YG HILANG TU???
AA TAK REFUND KE? KE JUMPA BALIK? KALAU BAJU SENDIRI OK LG. N ANAK2 NYE BARANG, ADUS!! DEUTUR BAG PACK TU CANTIK DAN COMEL LA. MASA JCARD TU ADA LESS BAPE % KAK?

syanasaid said...

adoii syiok2 baca sekali migrain aku psl beg hilang tu
xsabar nak tau

Dilla Ady said...

bile la nk bercuti2 cam akak nih...tak penah lagi merasa naik flight..

bab beg ilang mmg saspen nih...

tak sabar nk tunggu next entry..

Iela Fazielah said...

allyani: deuter beg merah xde less normal price Rm229... tp deuter pink tu 50% lepas less rm64.50....

agak mencabar n fenin bila program semua terbantut n lari.. duit pun lari tau bila beg hilang

eRiNsZ said...

huhhh mau mroyan d situ... hukhukhuk

lydzar said...

aduyai! beg hilang..at last jumpa balik tak ni? nntikan sambungannya :D

NzA said...

TENSION!!!!!!cz akak dh alami saat camtu.....

Iela Fazielah said...

eRinsZ: memula tu hampir nak meroyan gak..tp control lg...hukhuk

Iela Fazielah said...

lydzar: harus jumpa kalau x mmg nak kena saman Air Asia ni..

Iela Fazielah said...

kak Nza: akak pun pernah kena ea

Nana said...

yallah beg ilang??ni la perkara yg menakutkan...tu psl aku suka bawa beg galas je

mama tisya said...

hah br 2jam dh kematu..hehehe kalo p london 13jam lg kematu..ehhehe..beg ilang mmg haru la..nk2 beg ank2

Farra Dhelina said...

ya allh kakk..baju anak2??ya allh...sabar je lah kan!

Related Posts with Thumbnails