Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

bersarapan di Kedai Kopi Hai Peng Kemaman

hmmm.... bercuti sehari semalam ke kemaman & cherating mmg menyeronokkan..
walau pun kejap je pergi.. tp best...
eceli ms hari pergi sabtu tu kami sempat singgah di rmh coursemate hubby..
dia ni merangkap kwn baik hubby gak la..
rmh dia kat kuantan...siap lunch lg tu kat rmh dia..
tp tulah... lupa lak nak snap gmbornyer...
xpela... len kali dtg lagi leh snap gmabr...

ptg tu smpai kemaman... hubby ptg tu jugak gi cari n beli satar terbaek kat situ..
disebbkan penat nak keluar.. mkn mlm just tapau je..
mkn kat rmh...

tp pg ahad tu.... mmg kena mkn kat luar..
lebih2 mcm aku yg 1st time smapai ke kemanan ni..
wajib la nak pekena makanan kegemaran org kemaman kan...
so.. hubby n sis in law cadang gi mkn kat Kedai Kopi Hai Peng ni je..
tp leh thn.... ramai org tau!

gmabr bangunan kopi hai peng ni aku pinjam kat google ye.. lupa lak nak snap

suasana dlm kedai kopi ni



kat sini... wajib pekena kopi diakan...
walau mahal... tp sedap!

menu kitaorg pagi tu memacam...
kebanyakan mknn mcm nasi dagang, meehoon goreng, nasi lemak n kuih muih jenis prepack..
just amik je... comel2 belaka bungkusan dia...

mcm budak berdua ni layan nasi lemak, nasi dagang & meehoon goreng

 irfan mkn nasi lemak...
syafiqah mkn meehoon goreng...

 ni nasi dagang dia.... hmm.. ikan tongkol dia terbaek.. tp kuah kena senduk lain
ni lepas letak kuah nyer



irfan tukar menu mkn nasi dagang lak

hubby lak...kalau xpekena roti bakar xsah...
wajib order roti bakar...


lepas kenyang mkn sarapan...
pelagi... misi turun ke kuantar nak ke pantai Cherating pulak lah ye...
sambung lg nnt....

5 comments:

Nana said...

aku g juga kedai ni masa g cherating ritu tp bli kopi je xmakan sini sebab nk cpt

Iela Fazielah said...

cherating dgn kemamaman xsamapi 20 minit kan...dekat je...

MamaYatie said...

dah lama tak gi cherating...dulu kalo blk trg selalu gak berenti amik angin jap or lunch kat sana

Iela Fazielah said...

MamaYatie: sama jekan rupa cherating dr dulu hingga kini

MaMa aDaMaQiL said...

teringat roti bakar kat cni mmg terbaik...

Related Posts with Thumbnails