Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

bila syafiqah berjaya bodek mama lagi...

smlm....kan aku pergi check up kan
dlm ms yg sama.... aku ajak syfqah teman
papa dia kan xdpt teman...sian aku...
tp mmg penat tunggu lama2 kat Hospital Putrajaya tu..
eh..lari topik pulak..

ok... nak jd cerita... smlm masuk gajikan...
wah..... pakcik kayo.... bonus msk lagi....yeaha...
so.. aku pun keluarkanlah duit kat teller....
syfqah tgk je...
bila pergi alamanda... 
dia pun buat ayat bodek kat aku...

syafiqah: "mama..... mama bl lah mainan utk kakak..."
aku: "nape pulak?"
syafiqah: "mama kan byk duit.... boleh la mama"
aku: "eh..mana mama ada duit byk..."
syafiqah: "tadikan mama keluar duit byk..."
aku: "amboi.... tau aje kamu kan..."

tgk... budak2 skrg... pandai...
tp aku xjanji dgn dia nak bl...
aku ckp... kebetulan aku dpt msg dr Toy's R Us suruh redeem point aku
so.. aku ajak dia TRU utk check...
kalau dpt byk voucher.. nnt aku blkan dia menan...
tp xleh janji...

skali... gi TRU... tunjuk kad...
bila check... wah... dpt gak la RM20 voucher..
redeem 500 mata
gmbar lupa amek lak..so..pinjam kat google ye..
ni la rupa voucher tu

gmabr pinjam kat en. google...hehe

nak jadi citerlg..
aku bgla green light kat syafiqah leh bl menan...
tp xlebih RM40 ye..
kira budget aku Rm20 jelah...
ni nak soping kasut skolah dia...beg..buku...yuran sekolah lg ni...
eceli menan xmasuk budget.. tp kesian punyer pasal...

so..lepas 1/2 jam melenguhkan kaki kat dlm TRU Alamanda tu..
balik tu hasilnyer...

apakah bendalah ni???
setelah bincang2 dgn fiqah..
aku suruh dia amik set makan ni..
harga asal RM49.90..tp harga members RM39.95..
dia kan suka main masak2...
lg pun semua set  ni ada 2...
boleh la dia kongsi2 dgn adik irfan..
dia nak Play Doh yg buat ice cream tu..

tp aku risau nak kasi dia main..
lgpun harga set ni over budget
sib baik dia setuju...

close up sikit gmbar dia


so... mlm smlm keje dia jd waiter...
kejap2 tanya... 
mama nak mkn pe???
pastu dia bwk la mknn kasi hidang suruh mkn...
aku pun melayan smbil tgk citer Vempire's Diaries tu kan..
alahai... anak pompuan ku sorang ni...
dah la sgt sensetif... xsamapi hati asyik hampakan permintaan dia..
so... beli n layan....
itulah cerita nyer

2 comments:

- dieyana - said...

Pandainya Syafiqah bodek mama....hehhe...(mama bnyk duit tu....heheh)

Iela Fazielah said...

-dieyana-: itule..pandai dia skrg

Related Posts with Thumbnails