Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

hepi Birthday to my hubby - makan-makan @ Red Wok

hari isnin semalam.... 26/12/2011...genaplah umur sayang ku ke 32thn...
alahai...makin tua dah awak ye...
makin berusia.. makin kecut muka...
tp bdn makin bulat la pulak...hehe
(selamba la pulak kutuk laki sendiri...hehe)

ok.... thn ni.... aku blnja dia  mkn di....


kali ni teringin nak mkn Korean Sizzling Steamboat..
restoren ni adik ipar yg suggest...
harga leh tahan... so pelagi.... mari kita cubalah...
hubby xmau mkn makanan lain...dia gile mkn mknn bergrill ni...

so..mlm Isnin... kami ke Red Wok Restoren ni...
lokasi kat Bangi je...
harga pun leh tahan...

Dewasa : Rm33.00
Kanak2: RM21.00 (tinggi 100cm ke atas)

so... ms mula2 sampai.... lepas bg tau jenis steamboat yg kami ambil..
pekerja Red Wok ni suruh ukur tinggi budak dulu...
risau betul diaorg..
so.. fiqah pergi ukur
mmg kena bayau...
minah ni tinggi 118cm ye..
irfan lak dalm 90cm... tp gmbar xde.. dia xsporting lansung

 kedainyer... nak dtg call dulu utk tempah yer 

makanan yg diambil... siap buah & caramel lg tu

 antara mknn yg ada.... xleh bazir2 aa...

yg goreng2 part pun ada...

 mkn time.... budak ni kena kasi mkn nasi dulu... br betul2 kenyang

 ms utk merebus dan menggorang...
ms awal2 ni.. kuah steamboat amik kuah sup..

irfan yg ketiduran ms memula sampai...

hubby kaw2 mkn mknn bergoreng...
aku mkn steamboat je...


agak2 dah 2 kali rebus mknn... mintak tukar ke tomyam pulak...

bila dah kekenyangan....
bergmbar kat depan restoren... 
suka budak 2 org ni lari2...

lastly...
sementara tunggu bday boy abis mkn..
kami dah puas kehulu ke hilir...
lari2 dah... gi toilet dah... nak mkn dah xlalu dah...
so... mkn aiskrim buat kali ke 3 round

 ice cream....
muka bday boy yg keriangan...

lastly...ms utk bayar..
semuanyer berjumlah..


pss: bila check balik n3 tahun lepas..
rupanyer bday hubby thn lepas pun mkn steamboat jugak... tp kat Tupai2..
thn ni tukar tempat kat Red Wok ni pulak...

keseluruhan... mkn kat sini sedap n byk variety...
cuma sup dia mmg xbape sedap.. rasa tawar je..
hubby complen kuah cicah masam2 rasanyer...
harga boleh tahan...
tp untuk budak rasa mcm mahal... RM21 sekepala
kalau mkn sikit mmg xberbaloi la...

sape2 nak ke Red Wok... leh jengah kat laman FB Red Work ye...

next story...
kisah hadiah bday for him....

8 comments:

ieda said...

eppy bday buat ur hubby
bestnya makan ramai2 celebrate nie memang menarik :)

- dieyana - said...

hepi besday utk suami iela, semoga panjang umur, dimurahkan rezeki...

red wok tk penah makan, little wok, penah, hehehe

Iela Fazielah said...

ieda: tq ieda.... skali skala celebrate kan.... setahun 2 kali...1 utk hubby, 1 utk diri sendiri....hehe

Iela Fazielah said...

-dieyana-: tq dieyana... ada ke kedai mkn nama little wok tu???

lydzar said...

steamboat ni kalau jenis yg tak kuat makan, memang tak berbaloi pegi kan. kena makan kawkaw sebab bayar pon dh mahal. kami pon baru last week makan stimboat, to kt subang ni jer lah. kt Kelip Kelip :D

alyyani said...

ish menarik. maeps haritu nak pegi tak tepegi. ni nak pegi lah. mcm best je environment dia..

Iela Fazielah said...

lydzar: betul tu... kalau mkn sikit mmg xberbaloi byr... so..b4 dtg mmg kena kosongkan perut habis-habisan..bolh mkn byk... tp pengajarannyer... jgn mkn fishball tu semua..mkn benda2 mahal mcm ketam fresh semua..br la berbaloi byr

Iela Fazielah said...

alyyani: mmg best kat red wok ni.... siap jumpa artis lg tu....

Related Posts with Thumbnails