Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

soping musim nak naik sekolah...

hmm....smlm...ahad....
hari gi kenduri kawin...
dan...SHOPPING.....!

cadangnyer nak ke Sunway Pyramid la...
ke Midvalley la.....
last2... tempat yg dituju...
tetap jugak Alamanda Putrajaya...
alasan....sbb baru balik kenduri kawin kat Sri Serdang...
tempat terdekat dan kurang sesak utk parking cuma kat Alamanda..
ikutkan jelah....
lg pun brg yg nak dibeli just brg perkakasan skolah Syafiqah..
termasuk beg skolah, stoking dan kasut sekolah syafiqah....
1 lg... hubby sibuk nak redeem Maybank card point dia kat kedai Travel For All
nak redeem bag laptop katanyer....
layan jelah...

lepas 2-3 jam berjalan2....
hasil sopingan kami...



muka budak2 hepi jln2 soping sambil mkn dunkin donuts

balik tu...
aktiviti membelek brg sopingan...

1. Beg skolah syafiqah....+ bekas mkn n minum sedondon
2. Stoking Kiki Lala

okeys...
kisah disebalik nak bl beg ni...
syafiqah eceli nakkan beg Barbie Princess Charming Scholl (lebih kurangla bunyinyer)
lepas dok tgk harga dia...
mau fengsan mama n papa dia...
sbb...kena bl beg yg besar... buku dia standart A4 size..
kalau kecik xmuat...
kali ni syfqah xmau beg tarik.....dia nak beg sandang je..
harga beg Barbie tu RM99.90 ok...
design pun xbape lawa... mama fiqah ni mmg sgt2 la xberkenan

tgk punyer tgk lagi...
namapk beg minnie mouse... lawanyer..
harga pulak...sedap mata memandang..
jenis besar & sandang... Rm69.90...
ok...lepas pujuk punyer pujuk kat syafiqah...
akhirnyer dia setuju amik beg ni...
tu yg siap blkan matching lunch box utk dia...
kasi hepi sikit...
nak bl pencil box xde matching lak..
tp mickey mouse adalah...
last2 xbeli pun ...

3. Kasut skolah...

ok...utk kasut ni memula tu tetiba papa syafiqah ubah fikiran xmau bl..
dia kata sayangnyer duit...
boleh beli 4 pasang kasut sekolah Kiki Lala katanya..
aku lak jwb senang je...
"awk nak tlg basuh semua kasut2 tu ke??
saya xde hal punyer..."
@ the end...dia pun xsanggup...
tau pun...

so...
kami ke Al-Ikhsan....
melihat2 semua kasut yg telah dirakamkan ari selasa lepas...
lepas timbang tara semua...
kasut yg dipilih adalah

kasut Adidas ni jenis strap...
harga RM126 je... kira harga dah lepas less lani
lg pun bila tanya syfiqah
antara kasut Adidas dgn Nike... dia tetap pilih Adidas..
yg Nike tu... bila telek2 balik..
ada beberapa part campur kain...
tu yg terpaksa direject
Adidas ni mmg 100% kulit...

ok...
settle bab bl kasut & beg skolah fiqah
tinggal esok je nak ke tadika Ho utk register n bl buku utk thn depan...
tp insyaallah utk transit ptg, syfqah mungkin akan ditukarkan ke Little caliph pulak
saje nak kasi new environment lg...
tp harga up lg Rm50...yuran lil caliph agak mahal berbanding ABIM

lastly....
beg laptop papa nyer syafiqah yg berjaya di tebus adalah..


beg laptop jenama Pierre Cardin ni sbyk 22000point
harga sebenar kalau bl ni dlm Rm129 kot
siap dpt pencil case lg...
boleh la buat mamat ni buat beg gi keje
just water resistant bkn water proof..
tp kira ok la kan..

ok...
next n3 nnt aku nak cerita smabutan bday hubby...
ianya mlm smalam (ahad 25hb Dis 2011)
arini br bday hubby yg betul..
juga...apa hadiah yg aku bg kat dia thn ni ye...
dada


2 comments:

alyyani said...

sy tgk akak dah prepare mcm2 tetibe sy teringat kan nia. 1 apa pun tak buat lg ni. huhu.. harus soping utk dia weekend ni gak. smart kasut syafiqah. dajah 1 esok bole pakai kasut gitu tak? heheh..

damien said...

alyyani: rasanyer xboleh kot... ni sekolah tadika..cikgu xmarah la pulak..sbb tgk ada kwn syfqah pakai kasut Nike..tu yg thn dpn ni nak tiru pulak...hehe

Related Posts with Thumbnails