Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

hadiah bday utk si DIA tahun 2012

hmmm... hadiah?? utk si suami??
iye.... hadiah utk dia...
rasa cam kelakar...
dok pikir2 apa lah nak bg kat dia..
search la kat n3 lama.. thn lepas bg ape ek kat dia sempena bday dia
skali....tgk punyer tgk....
aku xbg pape pun kat dia thn lepas...
alahai... sedih pulak...
kalau x..tiap2 tahun xpernah miss bg hadiah...
tp hadiah anniversary xmiss bg...

bila dok tgk gmbar2 lama hadiah yg aku bg..
thn 2010 xde hadiah la...
hadiah dpt rmh baru sama2... lg pun duit dah pokai ms tu...haha

ok.. thn ni... dok pikir punyer pikir... masih xde idea..
skali ada satu hari last week aku tlg basuhkan kasut hubby..
kasut Adidas Superstar II... hadiah anniversary thn 2008..
kasut tu tapak dia dah rosak..
dia suka pakai kasut tu...
terus aku check almari kasut.. tgk kasut2 dia yg lain...
alahai...dia xde kasut br pun utk bwk gi jln...
asyikla kasut Adidas Superstar tu...
so... terus dpt idea nak kasi hadiah ape...

so.. ari Ahad aritu ms shopping brg skolah syafiqah..
nak bl la kasut utk hadiah hubby skali...
dia berkenan kasut ni...
Adidas Mali... new collection...
menjajau mencari kat butik Adidas & Al -Ikhsan...


akhirnyer...
hari Isnin... mencuba nasib di Al-Ikhsan Bangi (sederet Ariani Bangi)
ada saiz dia...
wah.. gembira bkn main mamat tu...
warna hitam paling br... tp mcm xcun sgt..
last... dia dicided amik kaler yellow/dark blue..

lepas bayau...
inilah hadiahnyer....



balik bl kasut...
dan2 tu dia pulak belanja mkn...
mkn Sate Kajang Hj. Samuri ok...

 sate 35 cucuk... aku mkn 7 je.. syfqah 2 btg..
yg lain dia mkn sendiri smapai abis..
giler sate mamat ni..

 irfan mkn nasi goreng cina...
tekak dia hanya nasi je..lain xmasuk

muka budak hepi... 
abis 2 pinggan nasi himpit dia sorang kejekan...

itulah kisah hadiah bday tahun ni
kira fair la hadiah bday thn ni...
aku dpt kasut Modernmum... dia dpt kasut Adidas....



18 comments:

- dieyana - said...

Pandai iela belikan adiah utk suami, dieyana memang tk reti nk beli adiah besday utk suami...kan beli dia tk suka, cerewet ntah apa2!bila tanya, awk nk apa, demand pulok! heheh

Iela Fazielah said...

-dieyana: ala...lebih kurang la suami ila.. demand bukan main...tp kalau ada budget ila belikan... kalau x, mmg xterbeli..

alyyani said...

smart kasut momok tuh. harus la suka gila. happy birthday en momok.

lydzar said...

mak aihh byknya dia boleh makan satay tu kak. hhehehe makin lama bersama, makin tak tau nk bagi apa kan :)

mummy_ayu said...

Ayu memang tak pandai beli hadiah untuk hubby..sbb dia jenis yg cerewet..

Aleeya (Yaya) said...

cantek kasut pilihan iela...hubby aritu beli kst futsal dia sini tp takde saiz dia warna2 cam iela pilih neh..so amk la kaler puteh..tak cun lgsg da cam kst skolah laks hahaha

Dilla Ady said...

cantik, sporty..pandai akak pilihkan..tpi kak, konpius..nape tahun 2012? bukan skang belum 2012 lagi..ke ni hadiah in advance tuk tahun 2012?

damien said...

mana pulak dia yang pilih. pilih sendiri la. apa2 hal pun thanks sayang nanti saya dapat bonus saya beli mali yg hitam pulak untuk diri sendiri. hehehehehhehhehhehheheheh k. thanks love u

damien said...

thanks alyyani.

damien said...

alyyani: kim salam kat ridzuan. ckp kat dia budak terowong mintak hantar resume cepat2. senang dia nak tolong adjust

zahira said...

untung cik abang dia dpt hadiah ;). me paling senang tny terus nak adiah apa...tak payah pikir dah ;). tapi selalunya jwpn dia...belanja makan cukup.

Iela Fazielah said...

allyani: sgt2 gumbira tau.dia dah lama ushar kasut tu since blk dr bintulu aritu bln 9 tp saiz xde... skali bini dia ni terfikir nak kasi jugak kasut tu...tu yg terus blnja mkn sate pulak..haha

Iela Fazielah said...

lydzar: betul tu... makin lama mkn kering idea.. tp xpe leh repeat balik sbb compom brg yg dulu kita bg tu dah barai pun...betul x??

Iela Fazielah said...

mummy_ayu: org cerewet mmg payah...mcm hubby ila gak.. tu pasal bila ila ckp nak bg dia hadiah ape...ila suruh dia pilih sndiri...kang pandai2 pilih sendri, last2 dia xmau pakai...rugi kan?

Iela Fazielah said...

Aleeya: kasut tu bkn ila pilih..hubby ila yg pilih..ila sukakan Adidas Superstar..tp terbaru susah nak jumpa design Superstar kat Malaysia.. kira last ila bl dulu 2008 je ada...neway..thanks ye...hehe

Iela Fazielah said...

dilla: tq... hubby akak yg pilih bkn akak...yg pasal 2012 tu mcm ni... eceli bday lahir hubby akak 26/12/79...tp dlm IC dia 1/1/80...so setiap tahun boleh sambut either bln 12 /bln 1.... mcm thn ni smbut tarikh bln 12... kira mcm advance le utk thn depan... sbb thn 2011 dah smbut awal tahun aritu.... paham x???

Iela Fazielah said...

damien: tq sayang.... hadiah tu nothing sgt.. yg penting awak gembira dan bahagia.... thn ni xde ucapan best.... bg hadiah tu dah kira merangkami semua lah ye...hehe

Iela Fazielah said...

zahira: org lelaki ni jenis malas nak tunjuk apa dia nak...mmg biasa dia ckp blnja mkn pun xpe... tp rs xbest la pulak..time bday kita dia beriya2 bg hadiah kan...skali skala bday dia kasi je apa yg terlintas kat pikiran kita... nak harap dia mmg xkisah....mcm nak bl kasut ni pun...ila yg bersungguh2 ajak dia bl...cr kat merata2 kedai..ikut kan dia...xpela... nnt la.... biar dia tau kita syg sgt kat dia...

Related Posts with Thumbnails