Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

coconut Shake Klebang Original Melaka

owh..
kalau dpt melaka.... terutama dah samapi ke Bandar melaka...
rugi kalau x snggah ke kedai utama Klebang Coconut Shake Original yg terletak di pantai Klebang ni
kira-kira dr pusat Bandar melaka nak ke pantai klebang xsamapai 10 minit dah smapai la...
boleh tgk dlm google map kalau nak pasti ye...

ok...
dr jalan besar boleh nampak stall dia jual coconut shake tepi jalan

boleh nmpak org beratur panjang giler...
biasayer stall luar ini utk org yg berhenti tepi jln semata2 nak bl coconut shake je,,,




pada yg nak menjamu selera...
leh masuk ke belah dlm...
ada tempat parking yg luas kat sini..
leh nmpka pintu gerbang dia yg besor...



eceli..
ni 1st time kitaorg masuk ke belah dalam..
selalu bl tepi jln tu je sbb nak blk awal kan...
ni sbb byk ms terluang...
merangkap mkn tghari sekali...
tu yg mkn kat kedai dia..

time ni smapai org xbape ramai..
sbb kami smapai dlm jam 11 lebih...
kuih muih panas2....




oh ye utk makluman....kat sini dia jual kuih muih yg byk jenis
ada la nasik lemak bungkus jugak...
haga kih pun murah baru 30sen sebijik...

ni harga dia....
coconut shake biasa baru RM1.70... murahkan??
kat KL paling koman RM 2.50
kalau special letak ais krim baru RM2.20.... 

ni kami lepas amik mknn kena byr dulu...
beli 4 gelas Coconut Shake Special n kuih baru Rm17



coconut shake special....

antara kuih yg dibeli... sedap ooo

mkn dgn seleranya

  
tgk ni ha... stok kelapa muda dia... wahhhhh

balik tu tapau lg 3 gelas shake...
buat minuman sepanjang perjalanan balik...

pd yg nak tau bila klebang coconut shke original bukak..
ini masa dia...

sesapa yg teringin nak rasa...
ke sampai ke melaka...leh la singgah ye... daaa

3 comments:

Nad MamaZN said...

Saya mmg ngidam nak ke sini
Teringin sangat nak rasa

Sarena Ibrahim said...

Memang sedap..saya dah pergi...

www.sarenaibrahim.blogspot.com

mafizah said...

Kita boleh dapatkan senarai homestay di kawasan Klebang yang murah di Melaka berhampiran lokasi pelancongan di Bandar Hilir dan Klebang sila lawati;
http://www.homestaymelaka.com.my atau http://homestaymelaka.worldheritage.com.my

Begitu juga bagi INDAH Kembara Apartment & Hostel Klebang merupakan penginapan apartment dan hostel murah untuk rombongan di kawasan Klebang dan Bandar Hilir, Melaka boleh lawati http://www.indahkembara.com

Related Posts with Thumbnails