Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

NANDOS chicken peri2.... 1st n last

akukan...
xpernah mkn Nandos...
serius...dr dulu... selalu teringin nak mkn
org kata kuah dia masam...
tp xpernah nak cuba mkn..
kalau dulu... ingat dulu ms student...
hari jumaat lepas abis kelas naik bas Metro dr UPM turun kat kotaraya
kat tgh2 pekan kotaraya tukan ada Nandos...
selalu tgk je..
sbb aku rasa mesti harga Nandos ni mahal giler....
bau dia mmg menyengat hidung...sedap...
tp mmg ada bau masam2 tu...still..... xpernah nak merasa...

nak jadi cerita...
ahad lepas ke Alamanda...
biasalakan...hari gaji en. suami...
aktiviti memenuhkan gobok2 mknn di rmh..
ingat nak soping kat tesco... tp rasa jauh nak pergi..
giant depan rmh pun yg dekat pun xpergi..
inikan nak gi yg lagi jauh...
so... kita gi yg tgh2 jauhnyer... alamanda je.. soping kat Aeon Big...
masa tgh bl brg dapur nampak sos Nandos...
bkn pe.. dlm diet athkins ada sebut pasal pakai sos Nandos..

ok..dipendekkan cerita tetiba aku ckp kat hubby
JOM MKN NANDOS..
teringin nak rasa...
hubby tergelak..dia ok je..kalau aku belanja...
tp dia xbape nak suggest sgt aku nak mkn nandos..
tp nak rasa boleh la...katanyer
lepas soping terus ke Nandos
so...gi order..
amik terus set Meal platter sbb ank2 dah besar kan...
semua jenis makan ayam...xleh bl sikit3 dah..
bl terus sekor ayam


side dishes dia


ayam dia..

tambah dgn Peri Soup & Garlic bread
aku pun mkn...
adehhh... tekak xleh terima la rasa sos dia..
ayam ok dah...
mkn sikit je...
aku prefer Kenny Roges lagi...
nak snap gmbar pun xde mood...
haha...

conclusion...1st n last aku mkn Nandos...
not my test....

tu je nak citer... daaaa

4 comments:

Nana said...

hahha ko sama mcm aku la
aku mmg xmakan nandos
kecuali klw ada org blanje
tu aku terpaksa juga la makan
tp klw sendiri nak makan & byar memang tak la
masam sgt wei xbole blah

msredcheesecake said...

akk suka nandos...cili nya pelik sikit, macam byk cuka... tapi akk sorg je suka..anak2 n hasben tak suka...

irmafittaputri said...

suke gile sos nandos..kalau pi kenny rogers tekak rasa tawar giler...hehehe selera org lain2.. setahun boleh kata tiap bulan jejak nandos..tapi kenny rogers setahun sekali je...servis kt jb ni pon KRR mmg truk nak2 kat setia tropika & puteri harbour..

Nad MamaZN said...

nk sos dia sedap akk kene campor sume sos yg ada atas meja tu
Bru sedap =)
Nyumnyum!!
Saya suka nandos =))

Related Posts with Thumbnails