Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Cerita Kitchen Cabinet (Part 1)

nak citer part kisah kabinet dapur lak..
tp b4 tu korang perasan tak? aku cite smua part 1 je..
kira cerita semua cerita xabis kan..
hehehe
xpe... dah kata progress rmh sdg berlansung
cite plaster ceiling xabis lg dah msk citer kichen part 1 lak
xpelah...kata diari maya..
nak simpan citer progress seblm, semasa n selepas la kan


lupa lak nak bg tau... kot ada yg muak bc kisah rmh baru aku
aku xkisah pun... sila tekan butang X disudut kanan atas tu ye...hehehe


ok.. ni progress awal kisah dapur ku yg kecik cenonet ni
besar nyer 7 kaki X 6 kaki je
aku nak buat wet + dry kichen
so aku tarik ke depan tambah lg 6 kaki n ada b/fast counter 5kaki


meh tgk dapur asal ye
sbenarnyer aku lupa snap.. nnt aku cr balik gmabr dapur asal ye
tp ni la lebih kurang... mcm kat blkg budak gmbar kat atas tu


now progress adalah aktiviti membuat table top concrit utk wet kichen
selebar 7kaki je
ni progress smlm aku dtg tgk


konkrit dah naik
dinding nak letak mozek dah diletak gam simen...
dan ada 1 part lg dinding nak letak mozek ni dibahagian dry kichen
mcm gmbr kat bwh ni
kalau nak tau  part yg petak kat dinding tu  ni aku nak letak mozek kaca yg aku bl aritu




so td bila aku dtg balik tgahri ni
mozek ni dah pun siap terpasang


see... cantik tak...
mesti semua org tertanya2kan

ni pulak bila dah siap table konkrit tu..
sgt
camnelah rupa KC aku yg sbenar2nyer nnt..

hehe..tunggu next week cite part 2 bila cabinet dah betul2 siap pasang nnt ye.
aku pun xsabar gak ni nak tgk kabinet aku nih...

cuma arini agak surprise giler n rasa xtau nak ckp
bila jiran sblh rmh pasang grill dia
apa yg buat aku surprise adalah...design grill dia sebijik design grill aku
huwaaaaaaa.... xpelah
nak wat camne.... dah tu design tu mmg amik dr buku grill tu
cuma dia pakai besi biasa.. aku pakai Wrough Iron lah..
huhuhu.. rmh kembar serupa design nih.. hahah
k la ye... ni je nak cite part 1 ni..

6 comments:

Farra Dhelina said...

WAW tak sbr nk tgok wat next

Iela Fazielah said...

farra: kah..kah..kah... akak pun xsabar nie... cantik ke tak... yg penting workmanship tu.. ok ke tak... risau2..

Dilla Ady said...

cantiknye kak ilah..pandai ar akak pilih design mosaic tuh..

mesti byk berhabis kan kak tuk rumah baru nih..sumenye akak renovate..

byk jugak ye savings akak suami isteri..jelez ah dilla tgk..huhu..

Iela Fazielah said...

dilla: ni semua guna duit KWSP la... saving nyer top up sikit je... harapkan saving xde la byk mana pun.. hehe.. pastu xsemua pun akak renovate.. buat dlm je.. jiran kiri kanan semua extend rmh...kami pandang je.. telan ayak liur.. xmampu nak buat..huhu

Aleyn said...

Cantiklah mosaic tu...berkenan I

Iela Fazielah said...

aleyn: buat la... mmg cantik.. tu pasal ila buat... hehe... semua tiru buku tu...

Related Posts with Thumbnails