Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Finally: Plaster Ceiling dah siap

ok.... n3 yg ditunggu2...haha
xde benda best pun
just nak kongsi ngan korang rupa PC aku yg kat2 minggu siap
lambat sikit siap coz aku asyik dok tukar2 design
bkn design yg bercornish2 tu.. just a simple design
yg penting nampak cantik jek...hehe

so... meh kita cuci mata ye..
ops lupa lak... ni piccas semua bersama lampu2 yg telah dipasang skali ea
cuma xde cahaya je sbb api xmasuk lagi..

my PC lepas siap

and now after cat n installing the fan n lamp

the fan wit emergency light @ dining hall
plus ada 2 biji lampu bar kaler putih tu
planning nnt ada b/fastcounter @ bar kat situ nnt

the hall... all the fans n d/light mmg i saje pilih warna hitam...
kata nak tema hitam, putih & merah

and xketinggalan...
ya.. my chandelier...simple but nice huh???hehe
jd le dr xde... eric leong letak chandelier..
kami pun nak letak gak..ahaks!!!

the bedroom pulak
becouze semua bilik dah siap plaster ceiling, the simplest PC je
so kami just tebuk lubang pasang d/light and add kipas je..
semua bilik lebih kureng sama la cam ni..

and last one...
the very cute one...

my porch light.... kiut kan
nak kasi matching dgn itu WI nnt..

nnt letrik dah masuk..
ila snap picture lampu menyala lak
kalau ingatlah ye.. huhu

oh ye.. planning nyer jugak... semua lampu kat ruang bwah pakai lampu kuning
bior sakit mata tp romantika ditampoi romantik la..
ni pun bergaduh2 dgn hubby nak pakai lampu putih ke..lampu kuning
tp all the bedroom pakai lampu putih le...
sbb nak baca buku kan....
sekian...

12 comments:

lydzar said...

cantik..

tp saya pon mcm hubby akak..taksuka lampu kuning :)

Iela Fazielah said...

lydzar: tq.... lampu tu dah alang buat... 1st time amik yg romantik la kunun.. nnt kot sakit mata tukar la bulb lain hehe

mamalieyna said...

cantiknyaaa...bila la turn eina lak nak merasa umah idaman cenggini ni..huuhuu..

*oooh eina tak suka lampu kuning gak..hehe..

Iela Fazielah said...

mamalieyna: tq... alamak!.. dah 2 org xsuka lampu kuning ni... penyokong lampu kunig xde ke??? hahaha

mummy_ayu said...

cantiks la deco tu...tak sabar nak deco umah baru gak...

Iela Fazielah said...

mummy_ayu: jom kita sama2 deco rmh baru ye

MamaYatie said...

cantiknya...hopefully one day kami pun dapat duk umah atas tanah..

Iela Fazielah said...

MamaYatie: mudah2an.. impian ila sekeluarga jugak...

mamaqari said...

cantik..cantik..i like=)

Iela Fazielah said...

tq mamaqari....u like?? i happy...

ayu said...

Salam..mama ilah...cantik sgt ur house..mst perancangan rapi n teliti kan..i insyaAllah dlm proses membeli rumah paragon nie..baru sign SnP...just nak share la dgn mama ilah..psl cntact2 PC,KC,Grill n etc...recommend la sket..1st thing 1st grill la kot ek..hehe..salam perkenalan...

NuRuL AiN said...

nk tny la kak,brapa harga lampu downlight yg 4segi tu?hrga sekali ngan casing 4segi n lampu ke?? berminat la ngan lampu 4segi. n lampu kt bar counter tu berapa RM ye??cantekkkk:)

Related Posts with Thumbnails