Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

makan2 mlm raya

salam aidil adha kepada semua....

so ape aktiviti raya korang arini?
aku?? pepegi dah gi rmh mak kat sentul...
jam 11 singgah rmh mak mertua lak kat sg. besi
balik tu terus ke Mahligai Impiana (MI)dok membasuh rmh lak..
kira penuh la aktiviti arini

tp tajuk cerita lain ek???hehe
ni ha.. nak kongsi cerita mkn2 di mlm raya
sbnrnyer smlm aku puasa sunat
patut hari2 puasa ni aku kena blk awal n memasak
tp idak... aku dok singgah MI dulu... bkn pe... aku janji dgn pemaju suruh diaorg masukkan letrik kat rmh aku..
sgt puas hati la bila smapi2 je mmg lampu n kipas semua dah berfungsi
wah.. lepak2 punyer lepak siap borak dgn jiran2 depan rmh..
sedar xsedar dah 15minit lepas waktu azan magrib
tp hepi punyer pasal.. perut lapar yg seharian puasa ni.. xrasa lapar pun

so... disbbkan dah msk wktu berbuka n mmg la xsempat nak masak
aku cadang kat hubby kami mkn kat PappaRich ni
lama dah perati restoren ni... tp xberkesempatan mengunjungi
hari ni... akhirnya jejak jugak

1st time aku jejak ni
tgk menu dia lebih kurang mcm Old Town White Coffee ye?
malas nak pikir panjang
aku order Ipoh keow tiow yg biasa aku mkn kat Old Town tu
cuma bezanye kat sini aku order with steam chicken


boleh thn la rasa dia... tp sedap lg Old town punyer

papa lak order
chiken chop with rice....

kak long n irfan... mcm biasa kongsi mkn nasi lemak


tp kan yg paling best aku rasa adalah Air Milo spesel papa order
see... siap ada serbuk milo tu kat permukaan cwn tu..
ape nama ntah milo ais ni aku xhingat

dlm 1/2 jam mkn... kami pun balik
tp kira ok la mknn kat sini

oh ye.. xlupa
mcm aku janji kat n3 lepas, klau api dah pasang kat rmh aku nak tunjuk rupa PC kan
ni ha pictures dia



korang rs ok x?
pada ku ok la ek utk rmh kiut miut aku ni
dgn ongkos yg xseberapa
hehe..
mmg xsabar2 rasa nak pindah ni
esok tunggu org kichen dr Artwoodsdesign nak install KC lak..
sekian kisah arini n smlm..

gmbr selingan pg td nak beraya ke Sentul dlm kete

14 comments:

mama tisya said...

naper kuehtiaw mcm nmpk rupa laksa je...air milo kalo ada serbuk camtu slalunye nama milo dinasour..wah cantik lampu dlm umh tu..lps ni dh complete sure lg cun

Iela Fazielah said...

mamatisya: wah sgt expert ye kat paparich ni.. aah.. nama milo tu milo dinasour... baru ingat.. nmpak je mcm laksa tp kewtiow tu.. yg jenis halus2 punyer..hehe

lydzar said...

raya kami ala-ala koboi je. lepak rumah and lawat Jusco :P

Milo mcm tu, kalau kt gerai2 masa kt Shah Alam dulu, panggil Milo tabur

nza said...

emmmmm....yum..yum.yum...

brtmbah brseri2 la umah ila tu....

Dilla Ady said...

kak ilahhhhh...cantiknye umah akakkkkkk..

kak, bahagianye kan dapat umah cantik camni...beznye kak...

Nadra Farissa said...

ilah.. u house!! cantiknye..... mcmn dah ada letrik ek? huhuhu... nk pindah gaks!!

shima said...

cantik nyer umah awk.....dah dpt kunci ker....semua umah dah msk letrik ker

Aleyn said...

Wah...tak lama lagi dah nak pindah lah ni....

Iela Fazielah said...

lydzar: raya haji thn ni mmg xhappening pun.. hehe... milo tu 1st time akak minum... mmg xup2date hehe

Iela Fazielah said...

kak nza: tq

Iela Fazielah said...

dilla: tq... akak pun dah xsabar2 ni nak pindah...

Iela Fazielah said...

nadra farissa: tq farah... i mintak steven tarik api.. haha.. tp xleh pakai yg heavy2... even bukak lampu pun xleh bukak semua..nnt wayar cair.. u ask steven la...

Iela Fazielah said...

shima: tq... kunci mmg dah lama dpt since bln 9ari tu tp meter letrik xde lg... api mmg ada...

Iela Fazielah said...

Aleyn: insyaaallah bln 12 ni pindah kot...

Related Posts with Thumbnails