Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

ke kedai lampu lagi

salam hari selasa semua...

smlm 1 hari aku xbersiaran..hehe
sory lak ek... awal2 minggu ari isnin
sibuk menyiapkan kerja2.... dah settle br la lega
so arini nak cite kisah ari ahad aritu
kisah gi kedai lampu lg....
semangt aku nak msuk rmh baru kan???hehehe

ni kira soping 2nd trip ke kedai lampu ni
tp bkn nak bl lampu lg... ada la beli gak lampu yg tertinggal
tp kali ni bl kipas pulak
aku dah compare sana sini....
so far ada 1 kedai lg yg mula2 aku ingtkan murah
tp bila dah check balik
mmg xleh bid harga kipas kedai Houses Ligthing ni
so... lyan piccas jelah ye

ni kedai lampunyer

 

kak long syaifqah..
demam n batuk masa ni
mana xnyer..asal dtg kat rmh baru
dia sibuk main kat luar kat tgh2 panas
pastu main korek tanah la... sepak tin/botol la...


mama n irfan
tgh tunggu papa bayar masa ni
malas nak bersesak2 kat dlm kedai tu yg sediamaklum sesak dgn org
see adik irfan... pandai posing sekarang
asal mintak bergambar je otomatik dia senyum


kipas yg dibeli
5jenama alpha... 1 KDK..
penuh 1 kereta

 
kipas dah selamat masuk dlm stor bwh tangga rmh baru

kalau nak tau... harga kipas yg aku bl mmg murah
amik kipas KDK 5 blades remote wrna metalic tu
kedai lain semua Rm320 mcm tu
kat kedai Houses Lighting ni baru RM279 je..
murah oooooo

sbenarnya nak dijadikan cerita lgkan
kami ni soping lampu n kipas beriya2 ni pasal ingat minggu ni rmh dah settle
dah boleh cat n pasang lampu kipas
skali.... xsettle lg rupayer
nak tunggu plaster ceiling kering je 3hari
baru nak cat undercoat.. pastu br cat betul2
wiring pun xsettle lg..
last2... angkut balik kipas2 tu masuk kete
sbbnyer xberani tinggal kat rmh baru tu
kontraktor keluar masuk
kang hilang.. nagis xberlagu oooooo
semua skali cost bl kipas n lampu je Rm2500...
lom masuk upah pasang ye
kena prepare lg duit dlm Rm300 utk upah pasang lak..
fenin2....

10 comments:

lydzar said...

mmg semenjak dua menjak ni sesi shopping sakan aje kan..rumah besar, kipas lampu pon byk nk guna..takpe, end of the day nnt boleh senang hati

Ujang9897 said...

nk upah pasang pggl saya..=)

Fieza79 said...

masa nk masok umah dl2..mcm ni la syok je nak bersoping brg umah...jd teruja suma nk di hangkut beli...

Iela Fazielah said...

lydzar: betul lydzar, sesi soping sakan brg rmh je... bj pakai pun dah xhingin... huhu...

Iela Fazielah said...

ujang: kamu dok area mana ye??? mmg keje technition ke??

Iela Fazielah said...

kak fieza: betul tu... teruja nak bl itu ini.. tp ila kena berhati2 supaya xterover budget..

Farra Dhelina said...

bestnya tgok kak ila shopping brg rmh...

Iela Fazielah said...

farra: :D hehe.. tq

Ujang9897 said...

sy duduk area bangi jer..yup..tech..,nanti pindah umh ker LEP 4..

Iela Fazielah said...

oooo... kot xde org nak pasang akak roger kamu la... kena tanya tokey besar dulu

Related Posts with Thumbnails