Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Mahligai Impiana : Plaster ceiling Part1

arini aku sgt penat n bz
pepagi dah gi klinik kesihatan seri kembangan antar irfan gi cucuk
dia dah setahun setengah..
dr jam 8.30 pg, jam 11.30 baru settle...
balik tu terus gi lawat rmh..
ini Mr Lee kontraktor PC sudah call suruh comfirm nak pasang plug n wayar
nampaknyer kerja2 berjalan lancar...
so lepas antar irfan ke nursery
aku singgah ke rmh tgk diaorg wat kerja...

so far..... ok mengikut apa yg dirancang
design simple je...
yg penting.. hasil kerja...

meh tgk kerja2 setakat tghari ni ye


ni ruang makan dan dapur...belum tutup abis lg ni
amik ko bertingkat2 aku punyer design..
hehehe
ni pun bape byk kali tukar ni... asal nampak rmh org tu lg cantik PC dia
sibuk nak tukar.. last2 hubby dah bising2..
baru aku xtukar dah..

ni hall...
nnt ada lampu tersorok nak letak kat tepi wall tu..

ada yg pelik kan tgk 4 kotak yg aku tunjuk aritu
tu dah pasang 2biji... ala.. nak buat decor je
xle kosong bila masuk dr pintu depan tu

yg aku pentingkan...
part dia buat wiring tu...
wayar2 tu mesti dimasukkan dlm casing...

cuba tgk batang panjang tu..
itu yg aku amati tu..
sib baik kontraktor ni bagus...
ada tu lansung xmasukkan dlm casing conduktor ni
nak jimat betul!.. hehe.. syabas Mr. Lee...

k la... nnt smbung part 2 bila dah betul2 siap nnt ek..
sekian... nak balik dah...

13 comments:

Aleyn said...

Mesti x sabar dia nak masuk umah kan....

Sudi2lah join contest I yer...

sall said...

x sabar rasa nye nak duduk umah baru kan...

Mama AminAzim said...

bestkan dah ada umah sndri... mcm2 nak wat..

mamaqari said...

amik masa jgk ye pasang pc ni..

Iela Fazielah said...

aleyn: sgt2 xsabar dah...

Iela Fazielah said...

sall: betul tu.. kalau boleh esok gak nak pindah!

Iela Fazielah said...

Mama AminAzim: tulah.. setlah bertahun2 menunggu nak merasa dok rmh sendiri

Iela Fazielah said...

mamaqari: sbenarnyer keje pasang PC ni amik seminggu gak la.. tp kalau tuan rmh xbyk songeh, lg cepat kot.. ni ha... puan rmh asyik nak tkr2 design je.. nampak org dpn punyer design cantik, tukar lg..hehe

lydzar said...

rumahku syurgaku la ni...
puas hati dpt monitor closely kerja-kerja kontraktor ni kan..

Iela Fazielah said...

aah lydzar, sgt puas hati..

nza said...

agak2 ila, bila rumah tu siap?????mesti xsabar kn....

Iela Fazielah said...

kak nza: xleh nak ckp slagi meter api n air xde... nak gamble masuk boleh... tp tarik api n air le.. illegal punyer... tp rasanyer comfirm bln 1 2011 kot

ayu said...

Salam..ilah, saya ayu, cantik la PS awak..boleh bg contact no..cina yg buat PS tu x?

Related Posts with Thumbnails