Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

makan2 @ TUPAI2 bangi..

aku rasa lama betul aku xmakn steamboat kat Tupai2 ni...
rindu giler weh!!!
eceli dah 3-4 bln dr bulan posa aritu aku request kat hubby nak mkn steamboat tupai2 ni
tp xberkesempatan
so.. yg terbaru aku kasi alasan suruh hubby blnja mkn sbb dah tukar tempat keje baru
yela.. gaji pun dah "up" kan...
byk lebih tu... buat2 le belanja anak bini nih..
heheh... akhirnya.. ari sabtu lepas..
termakbullah hajat si isteri yg dah lama sgt mengidam nih

sib baik aku dah lama survey n cari no tipon tupai2 ni
so... hubby call tupai2 kat Bangi.. ni cawangan baru ni
b4 ni slalu mkn kat KL tu.. jauh giler n ramai org
kali ni gi Bangi.. aman je rasa...tempat pun cantik, besar n selesa

ok.. aku bg tau dulu direction kot ada yg terngin nak mkn kat Tupai-tupai Bangi ni
kat Jln Reko nak ke Komuter Bangi, jalan nak gi UKM sebelah kanan ye..
bangunan berkembar dgn YAMAHA motor

ok.. layan piccas jelah... cite byk pun boring kan

ni signboard dia ye

baru pas parking..
ms ni kami dtg dah nak magrib.. dlm jam 6.45 cam tula
besar kan tempat dia???

signboad wajib ada dimana2.. mkn kena habis ye..
xleh bazir2..

antara yg ada.. ni gamabr air minuman yg disediakan..
byk jenis ada.. sejuk, panas
ais krim ada... buah2an pun ada... tapai pun ada

ha... ni yg ditunggu
makanan yag ada...cuma 1 je xde... xde ketam..
yg lain semua ada...
mkn smapai muntah la...

ok.. aktivit merebus dah stat... sementara tu syafiqah mmg suka mkn sup cendawan
nasi goreng ada... mee goreng ada... bubur ada...
makcik nak mkn steamboat je..hehe

ni muka org mengidam nak mkn...
skrg irfan dha pandai senyum bila amik gambar..
see.. encem anak mama... tgh mkn buah tu


makanan yg ditunggu2... sedapnyer..

smapai jam 7.30 kami bergilir2 gi solat..
surau kat tingkat atas, tp jenis open..
pas abis solat aku jln2 snap gmbar sana sini

pandangan dr atas ye.. baru pas solat magrib ni

masa utk mkn 2nd trip...
byr RM25sekepala tau..
rugi xmakn... abis diet aku..huhu
jemput mkn untie2...cedap tau eskrim ni...
irfan lak sdg menjamu epal sepotong...

ni last round.. mkn seafood tomyam stimboat lak... dgn mee & yee mee

tak ketinggalan.. melayan budak 2 org ni
ralit tgk tupai.. kata gi mkn kat Tupai2..
harus ada tupai kan...

dlm jam 8lbh ....
kami pun balik
kami nak balik

lain kali boleh gi lagi kat sini
tempat besar, xsesak, selasa...
kot bday ke boleh le belanja mkn family kat sini...
korang pun boleh dtg jugak..
xyah booking2...

tp kalau nak no. tipon Tupai2 Bangi 03-89222525

18 comments:

Mama Zharfan said...

ala, naper tak ada ketam :) kalau kat restoran nelayan titiwangsa ada ketam heheh

Iela Fazielah said...

itu le pasal.. mcm frust sikit... mungkin bukan musin ketam kot.. xpun sbb murah.. tp xpelah

sall said...

Weyyyy....kalau nak gi sana , kena booking dulu ke..??

Nana said...

kat bangi xpenah pegi selalu g kat jalan hang tuah belakang dbp tu tomyam dia mabelesss kan sedapp tomyam air kelapa

Iela Fazielah said...

sall: xyah booking2 sbb tempat besar... kot nak dtg ramai2.. boleh booking kot

Iela Fazielah said...

nana: mmg tomyam dia superb... cubalah dtg kat bangi lak.. kat sini org xramai.. aman je gi mkn

mama tisya said...

tk pernh try lg steamboat kt tupai2...oo br bukak ek yg bangi ni

Fieza79 said...

steamboat..sedap nyaa...penoh perot kalu makan tmpt mcm ni...

lydzar said...

wah tupai2 dh aad kt bangi la..bagus bagus

Dilla Ady said...

beznya kak ilah...

sume skali total makan sampai muntah nih bape ek kak?

heaven ek makan camni sekali sekala..huhu..

nasazfrog... said...

unik betul nama dia.. tapi tempat nampak ada klass... :)

Iela Fazielah said...

mamatisya: aah.. baru bukak.. dekat sikit nak gi berbanding nak gi KL tu

Iela Fazielah said...

kak Fieza79: mmg mkn sekenyang2nyer kak... tp kalau mkn ramai2 lg best!

Iela Fazielah said...

lydzar: itu le.. ajak le din gi sini...

Iela Fazielah said...

Dilla Ady: mkn xmahal pun... dewasa 1 kepala Rm25, kanak2 4thn-12 thn: RM12 sekepala.. semuanyer baru RM62je....lg murah dr mkn kat kenny rogers u....!

Iela Fazielah said...

nasazfrog: tupai2 ni kira tempat class jugak le... stakat 3bintang gitu....

SyaNa said...

mmg berbaloi wey rm25 makan la smp pecah perot kan

Iela Fazielah said...

syana: mmg berbaloi2 mcm iklan celcom tu... lg best gi ramai2.. br feel mkn2 sambil borak2.. bertrip2 amik mknn....

Related Posts with Thumbnails