Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

ikan siakap bakar

hemmmmm dah lama plan nak msk ikan siakap bakar ni
so..... nak bg special tq pd momma lydzar sbb kongsi resipi dia buat ikan siakap bakar
bersungguh aku buat guna resipi lydzar bg
mmg sedap beb! marvelous!!
cuma kureng 1 benda je
xde daun limau purut...
lupa nak beli



mula2 meh tgk ikannyer..
sory la gamabr terbalik nih..
malas nak pusing dah
ikan ni mcm biasa hasil pancingan en. zul a.k.a hubby
sebesar sink itu


gmabr terbalik lg
ni selepas dilumur dgn perencah
nak bungkus dlm aluminium foil
dan sedia dibakar


dan ini hasilnyer...
sbenarnye kami msk dlm sejam lebih
sebelah je betul2 masak
disebbkan perut dah lapar
hubby panggang kasi sebeh je masak
lg sebelah yg korang tgk ni xbape masak lg
dan nak tau,
kami mampu mkn sebelah je
sbb ikan ni bapak besar giler
sampai letak dlm dulang tu...
lebihan tu mmg xlalu mkn le
simpan kat tong sampah..

huhu
tp lydzar, tq again
mmg sedap resepi mu itu
lain kali leh masak lg...

10 comments:

lydzar said...

sama-sama

taksangka resepi simple itu bermanfaat juga pada rakan2..

kalau ikan dh besar sinki, kena ajak kami datang makan sekali la kot hihihihih

Iela Fazielah said...

itu le pasal....lydzar... tq eh

mama tisya said...

kalo siakap pancing mmg beso..aritu hubby bw blk pn bila nk msk kena belah dua..tu pn tk abis..beso sgt

Nana said...

xpernah mkn siakap bakar selalu 3 rasa or steam je

Mama AminAzim said...

klu dah idang dlm dulang tu kena jemput reramai mkn.. br sedap..

Iela Fazielah said...

mamatisya: hubby u pun kaki pancing gak ke??? hehe.. meriah mkn ikan la kita gamaknyer

Iela Fazielah said...

Nana: itule pasal.. sama mcm ila la.. biasa mkn stim or 3 rasa.. bila dpt resepi siakap bakar, mmg sedap rupanyer

Iela Fazielah said...

MamaAminAzim: haha.. ila pun ckp kat hubby gak.. patutnyer ikan ni masak n mkn ramai2 dgn mak mertua ke.. lg best...

mama tisya said...

rs dh tk larat nk mkn siakap kalo yg hubby bw blk dr mancing..sebab beso sgt...ehhehe..tkde la kaki pancing sgt..bila ada geng die pegi la mancing

Iela Fazielah said...

mama tisya: betul tu.. mmg xlarat mkn ikan pancing dah.. hubby ila ala2 mcm hubby tisya gak... pantang ada jemputan mesti nak join..

Related Posts with Thumbnails