Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

kisah perabot pulak

salam isnin semua...
biasalah kan.. bila isnin ni mood keje mcm ntahape2ntah
dr rmh gi keje mcm berkobar2...
dah smapai opis... merundum pulak..
lg la hujung thn ni.. budget jbtn pun dah xde...
byk la kes2 bil tertunggak xleh byr... boring betul rasanya...

ni.. nak update kisah ari sabtu n ahad lepas
mmg seharian kami dok kat rmh baru...
sbb nyer... ari sabtu n ahad adalah aktiviti menerima segala bagai perabot2 baru yg kami tempah...
lepas sorang.. sorang call tanya jalan nak dtg rmh
yg sesat pun ada sbb salah aku jugak
salah tulis alamat,... almaklumlahkan... kata rmh baru.. alamat pun xhafal
hehe..

ni antara perabot yg tiba...
1. sofa


ni gmabar sofa nyer (gmbar kat show room ea)

amik aku.. sofa besor gile.. kat 12kaki gak la panjang dia
jenis corner L shape... material fabrik je..
senang nak basuh nnt kot anak termuntah ke.. terkotor ke..
sory lah ek.. sofa xbukak lg... sbb keje pasang langsir lom buat lgi...


2. katil & build in wardrobe

katil jenis divan

ni aktiviti nak masukkan tilam
mahal tilam dr katil.... tp xpe berbaloi2...
mlm tido mesti nyenyak lah nnt....hehehe.. perasan lak aku nih...

ni sedang install wardrobe...
sebesar 8' x 6' je..

3. Peti sejuk


fridge ni 480L... giler punyer besor
jenis tempered glass door
(sbenarnyer fridge ni adiah dr MIL sempena pindah rmh baru.. tqvm to my mak mertua.. byk sgt dah hadiah ibu bg ni)..


hubby nak letak ikan dia byk2 dlm ni kata dia
sgt puas hati.... rmh dah hampir complete... cuma dining table je blm smapi lg
gambar Kitchen cabinet last skali aku tunjuk ek... dah betul2 complete aku show off ok

tp hari sabtu n ahad mmg sgt letih u... tp sgt seronok... yg paling kelakar bab peti sejuk
boleh pulak boleh tersalah model... ari ahad.. org kedai letrik tu dtg balik tukar peti ais....
sib baik peti ais tu dlm kotak lg... mmg saje xmau bukak lg...

arini Irfan lak mcm nak demam.. asyik merengek2 je
agaknyer penat kot
dtg rmh baru asyik main naik turun tangga je...
kat rmh skrg xde tangga... sian irfan....
kak long syafiqah ok lagi... dia sedang excited sbb bilik dia dah cat pink...
dinding kuning tu dinding kat family hall
warna hubby yg pilih..
theme kat family hall nnt hitam n kuning


bab feature wall aku yg aku plan nak cat merah tu mmg dah cat pun
 tp masyaallah... buruk giler...
sbbnyer... aku sendiri yg cat.... berbelak2 warna dia...
dah kat 3 tin aku pakai nak adjust warna kasik ok...
kot kalau buruk jugak... ada gak kang aku pasang wall paper je nnt...
hehehe... xmau tunjuk la dinding aku ye.. sb mmg xlawa... huhuhu

14 comments:

lydzar said...

very soon lah dpt pindah duduk rumahku syurgaku ni..

Sidratul Muntaha said...

wahaha..
perabot raya..
ehehe..
selamat mengupdate rumah.

#aku arini malas giler.ara takmo tido dari pkl 1 lebih smpai 7 pagi.
mata lebam!

Mama AminAzim said...

dah nak complete..
x sabar dah rasanye ye nak masuk umah baru...

Iela Fazielah said...

lydzar: lebih kurang lah ni....sedang packing2 barang n pindah kan sikit... terus masuk almari je

Iela Fazielah said...

sidratul muntaha: hehe.. lebih kurang la perabot raya.. raya haji eh...penat ek kalau anak buat hal mcm tu....

Iela Fazielah said...

Mama AminAzim: ya.. almost complete..

shima said...

wah best nyer segala2 nyer dah complete.....dgr meter api air msk rabu nie tul ker?kalau tul best lah awk leh terus duk sana kan

Iela Fazielah said...

shima: itulah yg kita sama2 dgr.. this wednesday... lets pray 2gether ye.... mmg xsabar nak masuk ni

Lyn Harris said...

wah seronoknya ilah.. nanti dah siap blh la i sggh umh u.. :)

Nadra Farissa said...

waaaah... cantiknyer... i loike sgt.. especially the new bedroom set!! so nice... biler la i nk settlekan rumah i ni??? huhuhu

Iela Fazielah said...

Lyn Harris: ala lyn.. tak siap lg pun leh dtg.. u r welcome.. hehehe

Iela Fazielah said...

Nadra farissa: tq... u like??? sukanyer...hehe..cepat2 la push contraktor u buat keje... leh join masuk cepat2...

Dilla Ady said...

ala ala model okeh syafiqah posing...cantekkk..hihi

wahh kak...jeleznye kak tgk perabot2 akak...beznye kak..bertuah akak..dapat umah idaman camni..

kalu datang nih, mesti rase cam tak nak balik..hihi

Iela Fazielah said...

dilla: mcm tau2 je ayat "xnak balik" tu.. tp kena balik gak sbb brg byk x antar lg...

Related Posts with Thumbnails