Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Dah Siap Pun Kitchen Kabinet Impian ku

alhamdulillah...
akhirnya siap pun KC idaman ku
dgn budget ciput yg kuperuntukan...
dgn design yg gilor2.. request macam2 kat brother KC ni..
akhirnya.. tersergam indah KC ku
semua ni adalah hasil kerja Artwoodsdesign...
mcm2 tempat KC aku pergi n rikki..
dr kedai ternama hingga ke dlm blog..
akhirnya hasil kerja dr AWD ni yg ku jumpa di blog ni yg aku beri kepercayaan utk buat
yg kulihat adlah harga + kualiti kerja + kualiti barang yg aku cari..
tq to bro mazuan & the team atas kesungguhan korang buat yg terbaik utk KC ila ni

meh layan gmbar2 hari pertama (18/11/2010) pemasangan ye..
hari Khamis lepas diorg dtg pasang body frame je...
tu pun sehari suntuk amik masa
aku siap amik cuti sbb nak tgk diaorg ni buat keje.. excited weh!

aktiviti pasang rangka bawah dulu

ni KC nyer... dtg seketul-seketul...
terus install je
utk makluman utk body kichen ni aku xpakai chipbord
aku mmg request nak pakai compress ply..
kira dia pakai kayu solid kat tgh2 pastu diapit dgn playwood...
tp lebih teguh dan ringan berbanding dgn chipbord yg diketahui sgt berat dan xboleh kena air nnt kembang
so harga dia mmg 'up' sikit la berbanding pakai chipboard

setelah bertungkus lumus seharian pasang body ni...
inilah hasilnyer

ada bar counter seperti yg diangankan

ni pulak kat wet kichen (konkrit work top) yg telah ditambah dgn wall unit dan dish rack


seterusnya utk kerja pemasangan pintu2 kabinet utk wet dan dry kichen yg dipasang pada hari sabtu (20/11/2010)....
material utk pintu aku pakai 3D High Gloss Melamine
mula2 mmg hajat nak pakai 3d Glass.. tp setelah dipikir2kan
kos dia kena up lg Rm1K n dr segi ketahanan sbb aku ada 2 org anak cute yg lasak
so... ku pendamkan padamkan hasrat pakai kaca 3G


kerja2 pemasangan pintu2 kabinet


akhirnya... pintu pun siap dipasang....


akhir skali...pemasangan worktop utk dry kichen & bar counter yg menggunakan solid surface, dipasang pada hari ahad yg lepas (28/11/2010)... keje pemasangan ni lambat sbb aku yg sgt2 bizi n saje suruh org ni dtg ari smalm
setelah bertungkus lumus memasang...
akhirnya.....
taraaaaaaaa





dapur impian ku dah pun siap beserta dgn bar stool lg tu
mula2 mmg tempah kaler putih bar stool tu.. tp last minit tukar kaler ke hitam
sbb nak kasi matching dgn kaler bar counter


see... syafiqah sdg order makanan kat mama ni
" mama sy nak nasi dgn sup ye... air milo satu!!!!"cepat2..." !!! haha
amacam kengkawan???
ok tak KC aku.....
yg penting aku sgt2 puas hati dgn design KC ni...
pelaburan skali seumor hidup...hehe

26 comments:

Mama AminAzim said...

cantik la.. sekali sekala tgk kelainan wrna mmg cantik..

eMMe said...

lain dari yg lain la dapur dia...
merah hitam...suke2! smangat la nak masak camnih, hehehe...

mamalieyna said...

wow....best bangat nih!!! nak dapur impian cenggitu gaakk...tolonggg! hehe..

pelaburan sekali seumur hidup kan, kena buat kasi puas hati! memang cunlah!..nnti jemput la kite ke rumah baru...^_^

nza said...

cantiknya...mmg cantik.....

eRiNsZ said...

wahhh ko nmpak tak air liurku meleleh niehhh...
santek banget...

Iela Fazielah said...

Mama AminAzim: itu le.... warna2 berani.... tp mak ila mmg xberkenan... sakit mata kata dia

Iela Fazielah said...

eMMe: yeah.. warna lain dr yg lain.... harap2 semangat memasak ila membara mcm kaler merah tu..

Iela Fazielah said...

mamalieyna: tq.... insyaallah... kot buat nnt ila jemput....

Iela Fazielah said...

kak nza: tq

Iela Fazielah said...

eRinsZ: sib baik xnampak ayaq liur mu itew.. hahaha... tq eh

Dilla Ady said...

cantiknye kak dapur akak...da mcam dalam magazine tau..

jeles la kak tgk...huhu..

shanizan said...

sgt suke tgk design kitcab & deco umah ila..selamat berpindah p/s:hubby ila dulu penah keja kt TIME x,muka familiar ler

Iela Fazielah said...

dilla: tq.... mmg tiru magazine pun

Iela Fazielah said...

shanizan: mmg betulla tu... ex TIME... 1st opis dia lepas grade...

jude said...

cantik. berapa kos untuk kc ni?

Iela Fazielah said...

jude: tq... kos KC sahaja rm9k (w/o accessories ~sink,water tab, hub&hud)....wall mozek rm1.2k

shanizan said...

yea ker?kecik nyer dunia...now dia kt ne yea?kim slm kt hubby yea..

Iela Fazielah said...

shanizan: itu le pasal... dah citer kat dia dah.. tp dia kata dia xcam la awak...

AkMa said...

alhamdulillah..akma bg pihak artwoodsdesign happy dan berterima kasih sebab ilah puas hati dgn hasil kerja awd..

kalau ada kawan2 nak buat any built in furniture war2kan yerr..

nak minta izin copy gambar kc yg dah complete dgn solid surface top ye.nak update dlm blog..boleh ke?

Iela Fazielah said...

akma: boleh aje.... tp gmbar ila kualti xcantik... hehe.. n say tq to ur hubby dear.... mmg superb hasil keje dia.... tgh tunggu book cabinet lak dia siapkan ni.... :D

AkMa said...

thanks..cantik je akma tengok..
book cabinet ila dah siap..tunggu masa nak pasang je..

Ujang9897 said...

lawa KC.....

Faizal Izyani said...

Salam sis,cntik dapur. . ,Sy yg tgk makin semangat nk masak. . . Hahah. . Tk sbr nk pindah rumah baru. . . Artwoodesign tu kat mana??-faizyani.84@gmail.com

Faizal Izyani said...

Salam sis,cntik dapur. . ,Sy yg tgk makin semangat nk masak. . . Hahah. . Tk sbr nk pindah rumah baru. . . Artwoodesign tu kat mana??-faizyani.84@gmail.com

Faizal Izyani said...

Salam sis,cntik dapur. . ,Sy yg tgk makin semangat nk masak. . . Hahah. . Tk sbr nk pindah rumah baru. . . Artwoodesign tu kat mana??-faizyani.84@gmail.com

Faizal Izyani said...

Salam sis,cntik dapur. . ,Sy yg tgk makin semangat nk masak. . . Hahah. . Tk sbr nk pindah rumah baru. . . Artwoodesign tu kat mana??-faizyani.84@gmail.com

Related Posts with Thumbnails