Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Grill dah pasang!

arini 1 lg kerja kat HSH dah terlaksana
br je balik tgk org pasang grill kat rmh...
jenuh simpan duit ni nak pakai Wrough Iron nyer pasal...
huhu...

layan gambor je la ye.. malas nak cite panjang
hati sedang berbunga riang...
esok leh masuk perabot lak sbb grill dah ada!!
yehaaaaa!!! yahooooo!!!

ni gambor grill kat tingkap master bedroom
kata brother yg pasang grill tu.. jenuh nak bwk naik
besor giler.. abis calar I punyer pemegang tangga..
pandai dia la nak cat balik ye...

ni pulak pintu sliding nyer...
hohoho.. ok la tu yek???
pada mata ku dah santek sgt lah tu....!

masa nak balik tadi diaorg tgh tungkus lumus nak pasang grill kat pintu lak
kat sini pun buat stail sliding gak..
aku xrequest.. tp org grill ni yg suggest... ape2 yg cantik la bang oi...

xketinggalan jugakk...
kabinet dapur aku dah dipasang smlm..
tp br pasang rangka je..
pintu lom pasang lg.. nnt aku update cite kabinet dlm entri lain yek
tp tadi... cina yg buat konkrit table aritu dtg lagi
kali ni dia buat kerja2 plumbing lak
install water tap kat sinki..
kelakar gak borak dgn cina ni
ni aksi diaorg buat kerja



oh ye.. korang ingat tak n3 lepas aku cerita grill jiran sebelah rmh aku design dia sama mcm grill rmh aku gak
aku dah snap gmabr pun
korang tgk le.. sama tak??

sama kan design dia??
cuma dia kaler putih bunga gold..
aku punyer 1 kaler je...
aku suka bab design ombak kat grill dia tu..
(mcm xpuas hati dgn sendiri punyer lak)
hehe
kami ni mmg sama citarasa tau...
beza umor kami 1 thn je... hehe
k... sekian cerita utk arini...

9 comments:

Dilla Ady said...

eh nape dilla tgk cam tak same ek kak..

lain la kak gril die ngan akak..

akak punye cam heavy sket decorationnye..

tp..mmg santek giler..

jelez..jelez...huhu

Iela Fazielah said...

dilla: sama sbnrnyer... tp grill akak tu rapat tiangnya n mmg byk bunga banding dgn jiran punyer.... anyway tq ye

tiny hayyzad said...

cntik laa grill nyer...
tiny slalu ikot pkembangan umh ilah nehh...xtaw laa np...bab lom d rezeki nak wat umh sndri lgi kot..tp mmg berangan...cantikkkk...

grill ila ngn jiran tuu rase tiny xberapa nak same..bab dier nyer simple...ila nyer tuu cam byak bunga2nyer..yerkk laa atii suda b`bunga2 da nak siap..hihihi

Iela Fazielah said...

tiny tq.. dulu ila pun mcm tiny gak.. ms tu lom bl rmh.. tp suka bc kisah org yg buat rmh ni... pastu berangan... bila dah ada rmh sendri, masih lg view n3 org2 lain yg buat rmh.. nak buat contoh sbnrnyer...
pasal grill tu nampak lain ye?? ok la... hehe.. mungkin sbb bunga tulah... buat grill nampak meriah..

shima said...

cantik tul grill awk....brp coz dia yer....best kan umah dah siap....jeles tul lah tgk....
umah sy x siap2 lg si steven tu...

shima said...

lupa lak...dinding kat dapur awk tu pun cantik gak.....mahl tak buat benda tu...plaster ceiling mr lee buat kan tuk awk kan....dia buat ok tak

Iela Fazielah said...

shima: tq... grill ila buat harga boleh dikatakan ok la.. sbb kawan pakcik.. rm 4500.. kot kalau berkenan ila leh rekomen...

dinding dapur ila tempah skali dgn KC... harga pasang mozek dinding tu je rm1400 termasuk mozek tu...

plaster ceiling mr lee yg buat... keje dia mmg tip top... design setiap rmh suma dia buat lain2... tp kena rajin push la si lee ni br dia buat cepat2...

MamaYatie said...

wow..cantiknya umah ila...grill tu pun saya suka tengok..cantik sngt2..

psstt..dah masuk umah leh wat house warming party..hehhe

Iela Fazielah said...

MamaYatie: tq.... insyaallah.. nnt dah semua settle ada plan nak wat HW tu.. insyaallah ila bgtau ek

Related Posts with Thumbnails