Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

motor mainan impian syafiqah

lama dah xcerita pasal anak2 ek...
asik pasal rmh je

ni haa nak cite anak dara ku sorang ni
sgt obses dgn motor mainan ni.. (er betul ke aku sebutni)
ala motor mainan jenis bateri operated tu
kalau gi jusco mesti nak naik motor ni

so... adalah satu hari tu.. minggu lepas kot lebih kurang
aku saje je gi kedai basikal kat area rmh
ada la jual skali motor bateri ni....
wah.. melompat2 syafiqah... nak naik moto tu
aku pun ckp la kat apek kedai tu  nak test
motor tu kaler pink
motor skuter
amboi.. sukanyer syafiqah

see... syafiqah tgh test naik motor ni

tp tulah... harga dia....
RM350 lebih kurang la..
uhuhuhu...mama xmampu la nak bl la sayang
mahal tu...
xtau le kot ada rezeki lebih
xpun dpt durian runtuh ke entah bila2
xpun ada org nak bg hadiah ke *wink*wink*

sian anak mama syafiqah...
xpe la kak long ye... sementara mama xde duit nak bl motor tu
kita sewa motor kat jusco jelah ye
5 minit RM3 ....
janji lepas gian kak long nak bw motor menan tu
eh..

tulakan... bila dah ada anak sendiri
asal anak tu nak je something.. xsamapi hati bila xbg
tp tula... bkn semua kita leh bg kan
kena la ikut RM yg ada dlm poket ni
kot nnt mama jd pegawai ke.. cikgu ke..
dpt gaji besor.. insyaallah
tp mama akan usahakan utk anak2 mama ye..

8 comments:

lydzar said...

ermm memang la kita rasa sedih sebab tak dapat nk bagi..

tp elok juga sesekali kita limitkan permintaan dia. kang kalau asek ikut je kehendak anak, kompom kepala kita yg botak :P

(isk isk masa kecik-kecik dulu jarang dapat menan pon)

Farra Dhelina said...

ctk nya skuter tu kak..

tp tu la..tak semua kehendak anak kt boleh penuhi kan..

Iela Fazielah said...

lydzar: betul tu.. mmg akak limitkan.. bkn semua kita leh bg.. kang naik tocang pulak.. cuma jenuh dgr dia merengek n bercertia tentang motor tu...

Iela Fazielah said...

fara: skuter tu mmg cantik.. sian fiqah

Sidratul Muntaha said...

xper..
nnti dah bes mana thu minat dai alin n ko ade rezeki lebih?
aku ni haaa
setot punya menan aku beli kat paso mlm n cap ayam jer
klu mahal sikit yg nmpk dlm blog tu,tong2 dgn bpk dia n also duit bonus.
nak kumpul?
tak dan arrr
dgn pampers dgn nestum adik dia..

hajarus said...

mmg cantik skuter tu kak.. xpe la t murah rezeki tercapai jugak impian syafiqah... :)

Iela Fazielah said...

sidratul muntaha: mudah2an kot ada rezki kan... xpun tunggu je la bday thm depan ke..kot ada org nak bg hadiah ke....

Iela Fazielah said...

hajarus: insyaallah.... ada rezki lebih.. mama syafiqah cuba tunaikan

Related Posts with Thumbnails