Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Anjung Kayangan Steamboat & Seafood Restaurent

salam monday semua... amacam saturday n sunday??
best??? aku ??? semua best2..
cukup rehat... dpt jln n dpt spend ms kat rmh...

cuma 1 je benda aku lupa nak buat
pg tadi br aku perasan aku x buat benda ni...
al-maklumlah.. first time le katakan
ni haaaa! aku lupa basuh kasut skolah syafiqah!
paling klakar... kasut skolah tu pun xbwk balik
ada kat skolah ABIM syafiqah..
pg td nak gi skolah ms bukak almari kasut cari kasut xjumpa..
pastu br aku teringat aku xbasuh...
bila cr xjumpa.... br aku teringat...
giler kelakar aku nih!!
so arini syafiqah gi skolah pakai kasut putih gak..tp kasut jalan
kasut raya aritu... selamba...!

k la... berbalik pada tajuk la...
saje nak warm up cite di pagi hari....

ari sabtu aritu... kami sekeluarga ada family dinner
dinner ni sempena Anniversary Parent In law aku ke 32 thn....
so... bapak mertua ku dgn sukahati nak blnja la anak2 menantu dia mkn2...
atas cdgn salah sorang dr anak dia...
kami ke Restoren Anjung Kayangan Steamboat & Seafood
restoren ni bertempat di Rooftop, Pandan Safari Lagoon, pandan Perdana KL
ala.. dulu Safari Lagoon waterpark kat situ... ada kes org mati..
terus tempat tu tutup.
so diaorg tukar ke Restoren...lanskap kat situ mmg cantik
sayang... bila ada kes tu...

jadinyer... kami sekeluargapun ke sanalah utk mencuba menu steamboat
skali.... keadaan xseperti yg dilihat di web...
sgt2 la keciwa..... sbb ingatkan buffet style ada mcm kat tupai2 ke..
eskrim pun xwujud tau...
last2 kami order set je.. yg lain order nasi goreng n tomyam...
sbb dtg pun hari hujan2... pastu dah jam 8 mlm..
kami mmg redha jelah...

 ni keadaan tempat dia..

serius.. tempat mmg cantik
berlatar blkgkan klcc... jln MRR2 yg sentiasa sesak....
tmn tema tu pun mmg cantik
ni.. meja yg kami booking.. utk 11 org


kami2 yg baru sampai....

lepas tgk menu... xjd amik buffet style sbb makanan xbyk variety..
air pun kena order asing... side food mcm ais krim ke.. buah2an ke.. smua xde..
so kami order steamboat 3 set utk setiap meja
ni meja kami punyer


kami ada order nasi goreng.. set 4 org kot..
tp lupa snap la pulak.... meehoon sup pun ada.. tp masin giler
tp nasi goreng dia mmg sedap..!

masa utk bersteamboat!!!


muka cik puan blog kena ada kan.. hehe
mlm2 buta pakai bj kurung hokeh... siang td gi kenduri aqiqah mmber skolah
xdann nak tukar baju.... mkn2 jam 7.30 mlm...

utk restoren ni...bg aku yg xbape pandai menilai makanan ni...
aku bg 3star la... utk kuah steamboat dia.. yg tomyam mmg xdap!
tp sup ok...air... mmg xde star... aku order carrot susu.. mcm dia bg aku air susu cair je..
tp walau camne pun... mknn still licin ye..
xbaik membazirkan...

see... licin semua
tp tgk air carrot susu aku... mmg xusik ok... nyesal order..
huhuhu

tp pada sesapa nak cuba mkn steamboat smbil nak tgk view cantik2 mcm dok kat sunway lagoon..
leh dtg kat Anjung kayangan ni ye...
tp mknn mmg xjamin sedap...huhu
(aku bkn ckp xsedap ye.. just diulangi XJAMIN sedap..haha)

yg terakhir nak bg ucapan kat mertua ku..
Selamat Ulang tahun perkahwinan utk ibu & bapak...
semoga kebahagiaan berkekalan sehingga akhir hayat..
moga diberikan kesihatan yg baik dan ceria2 selalu....
amin....

17 comments:

Farra Dhelina said...

alahai syg nya kak tak sedap ye..view dh ctk..tp hrga mcmn? ok tak?

lucu betol pasal kasut tu haha

Iela Fazielah said...

farra: harga mahal nak mampus.. kata bapak rm400 semua.. mkn kat abdullah chan bangi pun br rm300++ tp mcm boleh order... xpun tupai2 kalau sekepala rm25.. x10 org.. still xsmapai rm300 tp puas hati... tp kata mencuba.. nasib2 la kan

NzA said...

sedap tu.....

Iela Fazielah said...

kak nza: nampak sedap tp kureng sedap

Dilla Ady said...

hepi aniversary tuk in law akak ye..dilla pun kalu ade hari2 spesel suke gi makan2 camni..

tp hangin bile makan benda tak sedap..buat rosak mood..

mummy_ayu said...

tak cedap ke? cayangnye..
lama tak makan steamboat...nak gie mamam kat mana la nie..

Nana said...

adoila iela
ko xbaca ek blog aku
pasal aku sambut bday amrul kt sini
memang hampeh!!!!
serius aku menyesal g sini
dah la aku amek bufet stimbot
dah ler mahai
tp tak banyak choice
harga sma mcm tupai2
lg sedap tupai2 200x ganda...

Iela Fazielah said...

dilla: mmg spoil mood aritu.... pakkanla hari hujan.. dah jam 8 mlm pulak tu.. kena lak jem teruk kat MRR2... kalau x.. mmg pecut kete ramai2 gi tupai2 bangi je.. lg best!

Iela Fazielah said...

mummy_ayu: gi mkn tupai2 je.. kat situ gerenti best!

Iela Fazielah said...

nana: ada ke n3 dia.. thn lepas ke.. xpasan kot... sama2 terkena lah ni... tu la... camne... lg pun org yg suggest tmpat ni saje wat suprise... jam 6 ptg br bg tau.... tersuprise la semua org!

Fieza79 said...

tempat cantek..makanan tk sedap...huwaa siap2 buat statement tuu...jnji happening mlm tu makan ramai2 kan...

Iela Fazielah said...

kak Fieza79:... bkn la xsedap sgt.. still sedap tp agak kureng.. tp xde variety.. harga mahal.. tu yg frust! bak kata akak.. ke happeningan mkn ramai2 tu yg penting kan

SyaNa said...

eeii rugi nye
ko lajak depan sket bleh pegi sabak steamboat

pastu aku jmp 1 lg tempat kt danau kota tu..flaming steamboat
tu lg terbaek.air pn ade dlm buffet sekali..
siap dessert ABC eskem la..mcm2 ade..
seafood pn best segala jenis siput ade

Nana said...

steamboat paling murah aku penah makan kt flaming
rm19/head banyak giler choice siap ada aiskem, mashmalow coklat, mehun,desert, naso goreng

sabak pon sedap juga rm35 klw xsalah..penah mkn ms clbrate anibersary

restoran nelayan pon not bad...30++ juga la..


paling sedap gile...of course tupai2 xde sape bole lawan dia nye tomyam kelapa tu mabelesss

Iela Fazielah said...

syana: tq bg info tempt mkn steamboat yg best2... nnt aku info kat family in law n hubby aku.. diaorg ni mmg suker giler mkn steamboat!

Iela Fazielah said...

nana: of course tupai2 is the best.. tp flaming pun sedap ek?? kat mana flaming s/boat tu??/ kat hotel flamingo ke?? aku xleh dgr ada mashmallow coklat + abc ni

anjungkayangan said...

salam,
kami di anjung kayangan memohon maaf atas kekurangan pihak kami.
Terima kasih kerana mencuba.
Wassalam

Related Posts with Thumbnails