Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

BBQ dinner new year eve with new neighbour ~ PARAGONERS~

tajuk hapa la aku tulis nih eh..
english versi sendiri ek!!! jgn poning... abaikan tajuk tu...
ni haaaa... aku nak cite... cite kisah pekasam aku lupa nak wat n3..
kisah buat BBQ dinner mlm thn baru aritu kat dpn rmh aku je...

padaku kan.. dinner ni... walla!!! superb!!! the best eva!!!
1st time lak tu.. julng2 kali diadakan...
cam ni..... aku kan baru msuk rmh baru...
nama projek taman aku ni PARAGON 202...
so korang jgn pelik la bila aku mention PARAGON ni...
lepas siap tmn paragon ni diberi nama TAMAN LESTARI PUTRA...
opssss... aku bkn nak cite pasal sejarah nama tmn rmh br ni..
aku nak cerita walaupun kami baru je duduk...sblm rmh ni siap lagi..
kami dah kenal community Paragon202 ni..sbb.. kami ada FB!!!
mula2 bertemu kat blog jugak.. tp ada pulak initiatif sorang mamat ni..
dia create 1 laman utk kami2 pembeli Paragon ni bincang pasal hal rmh kat FB


ni haa... laman nyer..
tgk.. rupa aku ada kat situ.. antara pengasas gak ni..
jdnye... setelah hampir setahun delay.. kami bincang n serang developers....
dapat la kami masuk ke rmh idaman kami ni.....
kami berkenalan dlm talian je... so.. bila dah duduk ni...ada pulak yg cadang nak buat BBQ dinner ni
leh la beramas ops..beramah mesra dgn bakal2 jiran...
asyik borak dlm FB je.. kali ni dpt tembung betul2 4mata kan...

still announce dlm FB.. dpt penyertaan dlm 20org gak...
bertempat kat dpn rmh aku & jiran aku (antra blok B&C)
mlm 1 Januari 2011 kami pun ber panggang2an kambing & ayam GIANT..
apa..??? ayam GIANT??? bkn giant "besor" tp GIANT hypermarket tu
ye...kami bl ayam n kambing yg siap dimarinate terus... senang gitew kan...
collection dr semua family yg join RM50 sorang... plus pot luck dr sesiapa yg sudi bw utk membanyakkan makanan...

kebetulan kan 31hb Disember aritu cuti.. cuti Malaysia menang bola piala suzuki tu..
lg seronok la kami2 ni buat keje....
meh lyan gmbr ek....aku story mory kat gmbar2 tu ea

jam 4ptg khemah sampai...
geng bl ayam dah gi beli since jam 10pg td...
kata diaorg kat 3 GIANT & 2 jusco diaorg terjah nak bl ayam BBQ & kambing BBQ tu..maklumle ari cuti... abis kambing n ayam org sambar..
jam 4.30 ptg br diaorg balik.. kesian diaorg...

jam 6.30 aktiviti menyusun kerusi n hidupkan bara berjalan...
tu dia en somi ku tersayang susun kerusi sambil dukung irfan..
mama dia sibuk snap gmabar.. huahahaaaa

tgk tu... nak hidupkan bara pun ada style tu..

ni antara mknn yg ada

nak tau apa aku sponsor utk dinner ni...
mcm biasalahkan.. kepakaran ku...
ini dia... bahan2 sampingan dia
tgk gmbar syur ni korang mesti dpt agakkan?? hehe

ok.. tgk gmabr lain lagi....
tu dia.. jam 7.30mlm.. ayam dah stat di bakar..
bergilir2 .....

jam 8 mlm makin ramai dtg..
kambing pun dah dok atas api....
makin hot dah...

si isteri2 yg tgk si suami2 panggang ayam n kambing... mlm lom panas lagi..
br jumpa dok n senyum2 je dulu
mknn dah penuh dah atas meja tu

jom tgk menu makanan yg ada ye


ni dia... laksa penang sponsor by ME!!! ahaks!! ini je kepakaran ku..

punch buah2an pun ada

siap ada nasi lemak dgn kari ayam lg tu...

paling best... ini dia..
hotdog n kepak ayam bakar..
kuah BBQ tu masak sendiri tau..
xsangka ada pulak anak tokey BBQ kat situ... dia masak sendiri kuahnyer
mmg marvelous!! superb beb!!! kalah Kenny gojes punyer..!!!

dlm jam 8.15 mlm cam tu.. boleh kata semua dah hadir..
majlis pun bermula... dimulai dgn ucapan dan disudahi dgn bacaan doa
kami pun beramai2... menjamu selera..


sambil masak.. sambil berborak...seronok!!

bila org jantan bergosip... meriah.. gelak je madang...

xketinggalan.. sang isteri pun bercerita jugak..
tanya keje mana? dulu dok mana? rmh dah siap reno ke?tema rmh kaler pe...haha

paling best siap ada smabutan ari jadi lagi..
sape lg kalau x bday en. zul a.k.a my hubby..
sbenarnyer xrancang pun... ada org sponsor kek bakers cottage 2 biji..
kebetulan... bini dia yg kepoh ni ckp la ada org tu nak sambut bdy tghmlm ni..
terus la nyanyi lagu bday ramai2...
ea..ea..ea... bday boy dah beso ea... suka dia...
kek 2 bijik lg tu....

kami dok mkn smpai kekenyangan lah..
kambing n ayam mmg laku abis...
yg xhabis just nasi lemak je..
dlm jam 11.45mlm camtu kami pun berkemas...
sambil tu semua org dok tapau nasi lemak..
esok tu takyah masak sarapan kan... ahaks!!

jam doblas mlm kami pun tgk la bunga api dentum dentam...

kesimpulan..aktiviti ni mmg best..
harus diteruskan dimasa akan dtg...
hopefully nnt dah ramai duduk... lg meriah tmn perumahan paragon ni..

kat tempat /kawsn kediaman korang camne pulak ye??best tak??









13 comments:

nur said...

wah bestnya..
makan2 tu yg best..
laksa penang tu nampak cam cun ajer.
ALL IN ONE

lydzar said...

seronoknya!

saya ni, jiran pon tak kenal..huhhu

mamalieyna said...

wow bestnyer..kebetulan mlm tahun baru pulak ye..disudahi dgn percikan bunga apilah..meriah! bestnyee...

perumahan eina ni, huhu..msg2 wat hal sndiri je, almaklum rumah tinggi2 ni kan, ramainye penyewa..muda mudi je..takde lg akt,2 best cenggini..nak merasa tunggu dok umah bwh la kot..bila la ni..huhu..

Iela Fazielah said...

nur: nak rasa laksa penang tu ke??? nnt ila wat mkn2 meh dtg ye.. mesti ada punyer laksa tu

Iela Fazielah said...

lydzar: mmg seronok... dulu akak dok appartment harap pg2 je dpt jumpa jiran.. tu pun kat tempat parking... senyum2 n tanya soalan yg sama.. nak gi keje??? huahua... mcm tak tau pulak mmg nak gi keje kan??

Dilla Ady said...

halamak kak..da la tgh ngidam laksa penang tak dapat2 nih..huhuhu..

muhibbah btul org2 perumahan akak nih...baru la bez kan, ade pape leh mintak tolong...

Iela Fazielah said...

mamalieyna: itule.. pandai budak yg buat arrangement nak buat BBQ ni.. nak sambut thn baru skali katanyer...

xpe mamalieyna.. suatu hari insyaallah... dpt merasa dok rmh bwh mcm ila ni... 5thn dok atas angin tu..

Iela Fazielah said...

dilla: mengidam ke laksa ke... alahai... nak kirim jauh le pulak... itule.. alhamdulillah dpt jiran sekepala

nza said...

kalau dok dkt rasa nk join gak la...mknan tu best2 la.....

Nana said...

masyallah sgt lazat ciken wings
laksa plak tu peberet tu

nak minta tolong vote..
Kalau bole vote no 2 & 28 heheh
http://ellismelia.blogspot.com/2011/01/jom-undi-peserta-contest-deqlis.html
tq…

Iela Fazielah said...

kak nza: itu le.. camne dah dok jauh ek...

Iela Fazielah said...

Nana: ;D... sgt2 lazat itu mknn semua...haha

nnt ila tlg vote ye.. hidup nana!!!

Bandar Putra Permai Resident said...

Salam..selamat menjadi warga Putra Permai..sertai forum komuniti Bandar Putra Permai di www.putrapermai.net dan dapatkan info terkini kawasan perumahan anda

Related Posts with Thumbnails