Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

patung ni dah reput atau tuan yg main ganaz sgt???

smlm...
sambil layan cite ni mlm smlm kat tv3

(dah jd cerita wajib dilihat every monday night)
 
sambil tgk syafiqah buat keje sekolah
lepas dia siap buat keje sekolah..
dia pun keluarkan anak patung BARBIE dia yg 2 ekor tu...

nak main dlm bilik dia yg pink tu...papa dia tido dlm bilik dia
papa dia xsihat...
so dia dok la kat family hall dgn mama n adik irfan ni
pastu dia main tukar2 baju Barbie tu

skali dia terlebih pulas kot kepala Barbie tu..
terus jd camni

syafiqah suruh mama betulkan balik..
mana boleh btl dah.. mmg dah patah
ingat anak patung kat pasar mlm ke boleh masukkan balik kalau tercabut

alahai... sedihnyer...
tamat riwayat patung barbie ni...xsamapi setahun umor dia
bl adiah b'day thn lepas bln Mac..
so.. suruh syafiqah cabut n simpan baju n accessori dia..
leh main kat patung lg 1 ni
Barbie Musketeer

tp kalau mama ni byk duit...
kot dpt duit jatuh dr langit ke.. heheh
nnt mama belikan kakak sekor lg barbie nak kwnkan dgn musketeer ni..

tp tu lah... persoalan nyer...
kak long ganaz or barbie tu dah reput..??
sape nak jawab??? cepat angkat tgn!

15 comments:

MrS. F!zA said...

salam..

ngeri plk tgk barbie terputus kepala..kita dr kecik smpai tua ni mmg takut anak patung..sbb pnh tmmpi ank ptung bercakap..huhu

kalo ada ank girl msti suka barbie kan..hehe

lydzar said...

of kos la kak long yg ganas..patung barbie tu material dia mmg elok kan, takkan la simply mereput dgn cepat :D

SyaNa said...

patung tu reput tu
*backing anak ko ni*
hahaa

Dilla Ady said...

ganaz fiqah main nih..sampai tertanggal pale..hihihi

Mama AminAzim said...

nie k.long la yg ganazzz... sbb ieza punya patung dr thn 2000 masih elok lg...hehehe.. konon nak simpan utk anak pompuan.. tp yg ada hero aje.. mcm tu... k.long nak x?????

Iela Fazielah said...

mrs.Fiza: uih.. sampai termimpi2 anak patung ckap mcm cite movie tu...hehe... mmg anak pompuan ni giler dgn barbie n minnie mouse

Iela Fazielah said...

lydzar: hahaha... itu betul... mmg kak long ganaz... masa akak marah dia.. dia monyok n gigit kuku sbb dah ketakutan

Iela Fazielah said...

SyaNa: pandai... ada org backing kak long... br 1 vote utk syafiqah

Iela Fazielah said...

dilla: tetiba jd ganaz pulak.... rasanyer dia lepaskan geram kat patung sbb mama dia sibuk tgk cite no ordinary family.. dia xleh tgk kartun

Iela Fazielah said...

mamaAminAzim: meh passbarbie tu kat syafiqah ni... simpan lama2 reput pulak.. hehehe.. maon je... kalau dah lama sgt tu.. kesina pulak kat barbie tu...

alyyani said...

ngeri gak kak. kat rumah ta de seekor pun barbie doll ni. sebab mama nya takut. imaginasi tinggi. hehe.. alahai, takpe2, nanti mama beli baru. barbie mahal kan? huhuh..

Iela Fazielah said...

allyani: la.. kamu pun sama takut barbie doll gak ke... hehe... barbie yg putus kepala ni mmg mahal.. rm99sebiji.. yg murah tu musketeer rm69.90.. nnt mama dia bl lg murah rm39.90 je.. barbie fashionable

NzA said...

kesiannya barbie......

Farra Dhelina said...

hehehe ni kakak yg ganaz ni takk...

MamaYatie said...

barbie anak2 saya ada 3 ekor..ntah ke mana dah dia org campak..hak sekor tu konpem dah arwah..kepala kemana kaki ke mana..isk3x..

Related Posts with Thumbnails