Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

budak berdua ni.... sabor jelah...

skrg ni kan.... si irfan.. keje dia.. mengusik kakak aje..
kejap2 kang... terpekik2 si kakak...
lepas tu dia pun terpekik2 gak... berebut menan la...
pastu dia tepuk pulak kakak dia...
tgn kecik tp cepat tgn.. xpadan dgn badan..!!!

ni kisah mlm smlm...
si mama sdg iron bj....
budak berdua ni dihantar oleh papa dia ke mama yg sedang sibuk iron bj
tujuan: supaya xdisturb papa yg sedang sibuk layan Man United vs Liverpool
so.. mama diaorg ni pun biarkanlah mereka berdua main

memula irfan main wooden blok character dia sendiri gmbar jam
smabil tu dia dok perati kakak long syafiqah main huruf abjad

pastu dia xpuas hati
dia rampas kak long punyer huruf tu...
bergaduh la pulak terpekik2...
mama....?? malas layan... tgk je diaorg gaduh...smbil gosok bj sutera mama ye

xleh settle.. mama jerit la marah diaorg berdua
dah ok..
Irfan gelak2... ingat dah ok dah...
sambil tu sila perati beg skolah minnie syafiqah kat sebelh irfan tu ye..


dia xpuas hati xdpt rmapas mainan kak long.. dia usik pulak beg skolah syafiqah..

tgk... dah gaduh lagi..
kak long pulak... barg xleh adik usik..semua dia punyer...
menjerit2 lagi...
naik bingit telinga mama...

last2... tarik telinga dua2.. baru diam..!!!!

ni br anak duakan..
si kecik tu dah panjang akal...
semua nak usik..
kakak lak.. sgt la cengeng... sikit2 nangis...
kat rmh dok cuti 2 hari.. asyik la terpekik...
kelakor pun ada... hai anak la anak.... :D

19 comments:

mama tisya said...

pusat kesihatan upm ktner...??kita nk jmpe bole..bg no phone skarng

Iela Fazielah said...

kat depan kolej KTP depqan food court, sblh koleh kelima (area kolej kediaman) 0126098480

Dilla Ady said...

anak satu pun sehari dekat 16 kali pengsan kak oiii..

bebudak skang nih agaknye mmg byk perangai kot..suke bagi mak die hanginnnn..

mama tisya said...

bole ke kalo kita p situ

alyyani said...

yaAllah kak, sama dgn nia dgn adel. pening. 2-2 kecik lg. lepas tu 2-2 dah pandai jerit2 bila masing2 nye barang kena tarik. adoi, baru 2 ni kak. isk2!

Iela Fazielah said...

dilla: mmg best lyn kerenah anak ni kan??? wlau ape dia buat... kekadang mencuit hati

Iela Fazielah said...

alyyani: tule..br dua kan?? mcm2 diaorg buat.. tu xcampur dok lwn ckp lak... kita jwb ni.. dia jwb ni... kelakar pun ada

lydzar said...

adoyai sebijik aje la perangai mcm HMs ni. ada je punca nk jadi gaduh..mmg letih menjerit huhuhu

MamaYatie said...

anak2 saya pun gitu la ilah..3 plak tur..si mysara pun boleh tahan skrg..siap tarik rambut kakak2 dia..terbeliak bijik mata menengok perangai dia!

nza said...

itulh kemeriahan rumah tangga...
bila mrk dh besar rumah dh sunyi ilah..xde dh nk gaduh2...
mcm akak skrg..w.pn semua masih disisi ttp msg2 dh besar.....saat ni la akak merindui masa mrk masih kecik....hu....

AkMa said...

memang meriah rumah kalau anak lebih dr 2 kan?x kira jantina..

rumah akma pun mcm tu le jugak..sabor je la dgn kerenah anak2 ni kan..huhuhuh

ada tag giveaway utk iela..tengok yer & buat skali..hehheh

||aLeaSaRa|| said...

hye sggh sblm tido nk tgk gelagat si kecil.mesti kelakar masa tu kan..amboi pandai nyakat kakak..kite pun berdengung telinga time si kembar balik sekolah.Danish si kecil tu kuat nyakat dan buli abang.kakak lak kalau dah geram dicubitnya Danish..Danish pulak cukup suka time si kembar buat homework.dia pun nak buat h/work!krm slm kat budak2 comel tu ye...muahhhhh

Iela Fazielah said...

lydzar: HMs dgn irfan & syafiqah lbh krg sebaya kan... mmg la kelatah diaorg tu

Iela Fazielah said...

mamayatie: mmg perangai si adik yg kecik yg xleh control tu..sbb xbape phm bahasa.. marah2 mcm tu jugak... ape kakak buat dia nak buat jugakkan?

Iela Fazielah said...

kak nza: waktu kemeriahan di rmh sdg terasa... kena hargai kan..

Iela Fazielah said...

btl tu akma... laki ke pompuan ke.. kalau dah umor baya ni... mmg riuh rendah rmh kan

Iela Fazielah said...

aleasara: bestnyer ada anak kembar.. jeles ila...

Farra Dhelina said...

time cuti ni kekadang dh rupe tarzan dah kita ni kan..haihhh

Iela Fazielah said...

betul tu farra... tarzan pun kalah...

Related Posts with Thumbnails