Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

dpt hadiah lagi....

harini mood sgt2 epi....
sbbnyer dpt hadiah..yay!!
 bila pulak la aku masuk kontest ni..
xdela... xmasuk kontest papepun...
dpt hadiah redeem dr point kat kredit card tu...
ai kan pengguna kk yg tegar..ahaha...
sebulan boleh earn point kat 2000 mata tau..

eceli aritu tgk point adalah kat 20K lebih lepas setahun guna..
b4 ni pakai petronas mastercard.. xde makna dpt rebet ciput je..
baik tukar ke biasa punyer.. leh tebus hadiah kan.. lg best..

so... i tebus 3 benda... tp br dpt 1 benda...
nak tau pedia...
niha... jug kettle ELBA ni..
redemp barang cikai2 je...


kalau nak tau kat rmh dah lama xpakai kettle ni...
sbb i masak air guna thermopot je...
tu pun menang lucky draw hari keluarga PKU thn 2007 yg lepas..

bukan pe.. sng pakai thermopot ni.. air sentiasa panas je
stakat nak buat susu budak berdua tu... tekan je.. xyah nak panas2kan air bagai
yg rajin minum air panas ni tu haaa.. en. hubby... sehari 2-3 gelas dia buat air..
dia buat sendiri ye.. bini dia xpernah buat pun...
ala stakat nak buat nescafe secawan guna 3in1.. org buta pun leh buat kan..
heheh...eh.. bkn aku xmau buat ye..
tp laki ai mmg baik hati.. dia yg nak buat sendiri ye...

la... dah merapu lak pulak...tak pedulik.. nak cerita jugak..
hehe...
dah pakai thermopot napelak nak pakai kettle??
saje je.. bila time org dtg rmh... payah tol nak buat air kopi seteko..
skali tekan air  kat thermopot tu.. terus abislak..
tu yg redeem kettle ni... utk kegunaan di masa tertentu je..ahaha

nak citer lagi..
konon dulu berangan2..
kalau dah pindah rmh baru nak brg2 electric appliance ni semua kaler hitam + putih/stainless steel
bila tgk brg2 lama semua ok...
xjd tukar.. syg pulak..hehe...

now.. tgk tunggu KCF voucher & micro HIFI dr CIMB ni...
manala abg posmen ni ek....
weeeee

8 comments:

Nana said...

beznye dpt adiah
kita xpenah lg redeem dpt brg
paling kuat redeem voucher je

Iela Fazielah said...

nana: ila suka bab redeem brg ni... kalau mainan anak2.. boleh bilang..hehe

alyyani said...

ala kak, cikai pun takpe janji redeem. laki kita sama la kak nak minum air bancuh sendiri. 3 in 1 je pun. hheeheh...

Dilla Ady said...

hmmm...hubby dilla nak num air order jek kak...

"yang, air panas takde?"

sefantas kilat bini die gi bancuh seteko...hahahah

wahh, bez ar redeem2 nih..suke gak..

Farra Dhelina said...

best nya kak , husbnd nk buat sendiri..hsbnd fra ikut mood..hehe

Iela Fazielah said...

alyyani: senangkan kalau leh layan diri.... xyah bini susah2...tang ni mmg akak puji

Iela Fazielah said...

dilla: dulu ms akak br2 kawin mmg buat seteko sbb kat rmh mak dah biasa buat seteko.. pastu.. jenuh lak nak mengabiskan... sbb kat rmh hanya kami berdua minum teh... so... sendiri mau ingat la.. haha

Iela Fazielah said...

farra: bab buat sendiri tu mmg akak puji lah... yg lain tu.. agak hampeh..haha

Related Posts with Thumbnails