Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

ada org dapat hadiah sbb baik kat sekolah....

tajuk....
itulah nak certia...
kan irfan dipindahkan ke sekolah baru...
daftar dia masuk little caliph...
ala.. kat rmh je... kat area kota perdana...
sebaris dgn Domino's Pizza..belah atas sekali..

punyerlah banyak tempat yg diseurvey nak sekolah kan irfan...
last2 little caliph ni yg papa dia nak...ikutkan...
nnt kisah pasal little caliph ni aku up kan ye...
ok..kita tunjuk hadiah utk irfan dulu...
papa dia utk anak leleaki dia sorang ni...
kalau x ditunaikan.... mamat ni akan berzikir kat telinga setiap 5 minit...
diulang2 smapai naik muak dgr la...
sbb irfan ni ada satu peel...
nak mintak dia buat sesuatu...mesti kena ckp baik2..
xleh marah2 dia n xleh push2 dia...
dia akan buat lepas tu...kalau marah2... lg dia buat xtau...
tp kalau dia nak sesuatu..mesti dia nak...
selagi xdpt di menyebut...
jadi... utk tunaikan hasrat dia tu kitaorg buat sistem "give n take" la kan..
cth : mama & papa boleh blkan dgn syarat.... bla..bla ...bla...
so...
kebetulan aritu ke jusco nak blkan dia baju baru...
ala baju dok rmh je....
sekali dia sudah nmpak robot transformers...
ni sbb dia dok lari2 dgn kakak dia..smapai ke tempat mainan...
dia sudah nampk robot tu n dia sibuk aim...
tu yg bising2 nak...

nak jadi certia... kamikan tukar dia ke LC...
so..gunakan peluang tu utk pujuk dia gi sekolah baik2...
kalau dia xnangis2 n ikut ckp teacher...nnt papa blkan dia robot transformer..

serius...pg semlm dia berdrama kejap je...
aku keluar dr bilik, cikgu dia pujuk...
kami terus balik... mmg berserah je pada teacher camne nak handle irfan...
irfan xnangis teruk pun....just mild2 gitew...
then.... ptg jemput balik, punyerlah ceria dia...
dia seronok katanyer...
tu yg mlm tu papa dia bwk gi jusco suruh pilih robot mana yg dia nak...

n as usual...xde robot cikai...mesti branded tu...
sebijik RM59.90 ok..mcm dia blkan menan Ben10 dulu...
tp xpe..kita tau material bagus n tahan lama..
ni bl menan cina RM10-15..2 hari main rosak, pecah...
buat sakit hati je...
muka hepi

rupa robotnyer

tukar jadi vehicle: Jet..
apa nama ntah...?? 
janji dia gembira...

5 comments:

syawalsimpsons said...

seronok dapat hadiah tu..muka lebar je senyum

Iela Fazielah said...

isy..senyum lepar smapai koyak bibirnyer... muahaha... smapai tido lmbat sbb dok belek menan

msredcheesecake said...

samalah anak sy first tu... nak suruh dia buat sesuatu kena cakap elok2...kalau kasar atau paksa2 memang dia tarik muka je...lelaki pulak tu...hheee

Iela Fazielah said...

msredcheesecake: budak lelaki ni ila tgk stail dia kena byk main psiko kan... xmcm pompuan... ckp direct je...

mama lieyna said...

Oklah tu, ada juga modal utk ambik hati dia kan.. :-)

Related Posts with Thumbnails