Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

telekung kanak2 dari Bandung

owh..tq to my beloved sista...
dia gi Bandung dari jumaat lepas...
aku patut join...tp xjadi gi...
so...kirim beli brg jelah..
aku xkirim pape pun utk aku...
tp aku kirim brg utk syfiqah..
iyanyer telekung kanak2..
sbb telekung dari sana lawa2 design nyer.. dan paling penting..
MURAH!

dulu dah pernah gi Bandung kan... thn 2010..
so dah dapat bayang suasana gi soping kat sana...
so..aku pensan nak jenis kain COTTON...
kain lycra aku xsuka.. kat sini beli mahal giler..
harga mcm dewasa punyer telekung...

so...along aku dok wassup gmabr mcm2 dan harga...
then...semalam dpt dah telekungnyer..
diaorg blk hari selasa...
n telekung dikirim tru my youngers sister nuyun..
dia pun gi Bandung sekali...

ok.. ni telekung dia...
serius aku suka jahitan yg kemas n meterial pun cantik2..

telekung pattern pertama...
telekung cotton..siap beg..


ini telekungnyer... cantik kan??

beg dia boleh buat sejadah...2 in one...

lepas pakai leh lipat n simpan semula dlm beg sejadah ni..

cubaan menggayakan telekung




dan dan tu terus amik air sembahyang n nak solat...
ni snap gmbar je...mana leh solat depan pintu rmh...

ada 2 warna akak aku bl..
satu lg warna biru
cuma sayang ada gmabr hello kitty...
xseswai telekung ada gmbar binatang..
so... nnt terpaksa tetas gmbar ni..
xpun tmapal dgn gmabr bunga gamaknyer...


eh....muka toya je rupa kakak ni...
kelakar kan rupa syfqah..
mmg betul2 mcm indon...hahha

and lastly..
top up dgn 2 pasang lagi telekung jenis kain paracut ni...
senang nak msk beg sekolah kebangsaan...
ringan...
boleh kakak solat kat sekolah nnt...





5 comments:

msredcheesecake said...

comel plak telekong tu... tp sy takde ank perempuan... utk mak2 ada ke? hhee

Nad MamaZN said...

Comey2nya telekung budak
Mmg betul murah ek kak..

Iela Fazielah said...

msredcheesecake: hihi... mcm xseswai lak pakai tudung ni..lg nmpka cam indon nnt kalau mak2 pakai...

Iela Fazielah said...

Nad: murah je.... sgt murah... baru 120K rupiah utk yg warna unggu n biru tu.cer convert ke duit malaysia... bape harga... kat m'sia 2xganda harga nyer

bercuti murah kat bandung said...

salam ... kami dari Bandung Amanah Tour & Transport,

jomm pegi Bandung dengan pakej jimat kami. Bandung Amanah Tour & Transport menyediakan Khidmat Transport kat Bandung & Jakarta. Pemandu berpengalaman, berterampilan kemas, jujur, peramah & sopan

Anda boleh melawat beberapa tempat menarik kat Bandung dengan guna perkhidmatan yang menyediakan kereta yang dikhaskan untuk di sewa di Bandung, dan anda boleh memilih kereta yang sesuai untuk anda gunakan di Bandung. Anda hanya menulis e-mel kepada kami atau hubungi kami, pemandu kami dengan kereta yang anda perlukan akan mengambil anda di mana-mana di Bandung.

Bandung Amanah Tour & Transport membantu anda untuk meneroka Bandung, tempat untuk membeli-belah di Bandung, tempat untuk makan dan melihat pemandangan kat Bandung, panduan kami akan membantu anda meneroka Bandung City. Dan membawa memori manis.

HARGA PAKEJ TRANSPORT SAHAJA :
Suzuki APV ( 7seat ) rate RM 135/day *bandung city
Daihatsu Luxio (seat) rate RM 135/day *bandung city
Toyota Avanza ( 6seat ) rate RM 135/day *bandung city
Toyota Innova VIP ( 7seat ) rate RM 170/day *bandung city
Suzuki Ertiga (6 seat) rate RM 135/day *bandung city
KIA Pregio ( 10seat ) rate RM 170/day *bandung city
Isuzu Elf short ( 11-15 seat ) rate RM 230/day *bandung city
Isuzu Elf Long ( 16 seat ) rate RM 285/day *bandung city

* semua dalam pakej termasuk pemandu, petrol, tol, makan pemandu.
* Kereta Taip Daily/14 jam

TERSEDIA JUGA PAKEJ JIMAT TRANSPORT & HOTEL 3D2N, 4D3N, 5D4N, ETC
Untuk pakej 4D3N transport & hotel promo murah hanya sebesar RM 235/ orang untuk 6 orang dalam 1 group

sudah include :
- transport tour & hotel selama 4 hari 3 malam
- pick & drop from bandung airport

OPTIONAL PROGRAM :
DAY 1
*Tiba kat Bandung
*Pasar Baru trade center
*Lunch & Check in Hotel
*Toko Tiga ( Branded ori Jeans )
*D'fashion factory outlet kain potong
*Membeli-belah di Factory Outlet At Jalan Riau (Heritage,Cascades,The Summit, For Men, The Stamp,Terminal Tas, dan The Secret )
*Dinner dan kembali ke Hotel

DAY 2
*Gunung Tangkuban Parahu
*Ciater Hot Spring
*Kebun Strawberry and tea park
*Membeli-belah di di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre
*Membeli-belah di Jalan Dago (Grande, Episode, Edward Forrer, gossip,level, etc)

DAY 3
*kawah putih crater/trans studio indor themes park
*rumah kain sulam kat taman kopo
*cibaduyut-shoes and jacket leather original
*factory outlet area riau street macam the secret, heritage,oases, etc

DAY 4
*check out hotel
*Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda)
*paris van java shopping mall
*Airport transfer

FREE AND EASY TOUR, DAPAT DIUBAH MENURUT KEADAAN SEMASA

Hotel guna 3star hotel selesa dan elok, letak tengah town Bandung dekat dengan pasar baru dan airport

HOTEL FACILITIES :
- pool
- garden & fish pond
- ade masjid kecil kat dalam hotel untuk sholat
- cafe

ROOM FACILITIES :
- free wifi
- hot & cold water
- breakfast buffet
- coffee maker
- LCD TV 24 inch
- TV cable

TERM & CONDITION PAKEJ JIMAT :
* included transportation for 4day 3night type kereta 7 seater all included
* included 3 room deluxe ~king bed size hotel 3star also include free buffet breakfast
* not included entrance fee
* not included lunch and dinner
* not included ticket flight and airport tax

Group yang sudah kami layani
-CIMB Group Company From Malaysia
-Tv 3 malaysia
-My bank group company
-Petronas Company
-Family trip
-Pelajar Trip
-Back pac trip
-Dan lain-lain

Service insya allah memuaskan
Your comfort is our priority
Harga murah tapi tetap BEST SERVICE!


UNTUK TEMPAHAN DAN SEBARANG PERTANYAAN, SILA CONTACT :
Email: touramanahbandung@yahoo.com
phone : +62 88 1205 7848
whatsapp : +62 838 2178 9103
Fb page.: Bandung Amanah Tour & Transport
bandung-indah.blogspot.com
instagram : JOM_GI_BANDUNG_MURAH_JERR

Related Posts with Thumbnails