Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Berbuka puasa dgn my BFF

selamat hari merdeka semua....
MERDEKA! MERDEKA! MERDEKA!
(err.. i lambat wish.. xpe kan)

yg kedua nak buat ucapan juga..
SELAMAT HARI IBU..er... bukan SELAMAT HARI LAHIR IBU!!!
ucapan khas untuk Ibu Mertua Ku.... yg ke 55 tahun...
alhamdullillah.. hari ni juga ibu mertua ku dah pencen...
dok kat rmh.. harap dpt lah ibu berilex2....
yg penting.. ila doakan ibu sihat walafiat, panjang umor, sentiasa murah rezeki dan bertambah lah cucu hendaknyer... amin....

ok...ni nak cite pasal mlm smlm..
hari cutikan???? emmmm best sgt...
mcm biasa xkeletah dok rmh.. kali ni kami teman papa lak gi soping
soping bj keje papa kat Jusco Cheras Selatan..
dan mcm biasa dok tunggu pintu jusco dibuka..hehe

ptg tu... aktiviti yg paling best skali adalah berbuka puasa wif my BFF

yg sangat ku sayangi.... Cikgu Maslina Mohd Arip
we meet since kat matrik Akaun UPM 1998
pastu Lin amik couse jd cikgu akaun, aku lak amik BBA
ni janji2 last minit.... jemput - jemputan sesaja nak dtg rmh lin kat Nusa Rhu Puncak Alam
tetiba Lin ajak buka puasa di Pantai Jeram
wah... jauh tu nak ke Kuala Selangor... tp aku mmg xsabar2....

ptg smlm jam 4 ptg kami bertolak dr rmh ke shah Alam...
dalam hujan2 yg maha lebat smlm..
kami ikut lebih raya SKVE yg baru tu....
jam 4.40 kami smpai kat rmh lin.. hujan dah reda sikit...

borak2 kejap.. rindu kat Amanda Sofia & Amanina Maisarah

masa dok borak2.. syok hubby dok borak2 dgn hubby lin si naz

suami lin dan amanda sofia
dah besar dah si amanda ni.. dah 10bulan dah dia

cuba tgk syafiqah n maisarah..
dari kecik smpai besar... kalau jumpa mmg xbertegur saper
dok jauh2 je...
sedangkan mak dia berkwn baik ni.. tp anak.. masih xde chemistry lg
syafiqah malu2... maisarah lak sgt pendiam


yg ni mcm biasalahkan... aku yg suka snap gmbar sendiri
kalau nak tau... lin ni mmg penggemar perabot jati
satu rumah pakai jati je... mahal tu...
sib baik aku suka rmh moden..
lin suka rmh ala2 classic balinist + inggeris style

ok... jam 5.30 kami pun gerak la ke Pantai Jeram
Lin ajak naik Stream dia je.. kete baru tuh....hehe.. aku xkisah.. on aje
lg pun tgh jakun xpernah naik Stream ni..
sempat singgah rmh mak mertua Lin yg dok kat Kg. Melayu Subang
mak mertua Lin bagi kuih tepung pelita utk dimkn skali nnt...
mak mertua lin masak sendiri tau.. spesel punyer..ada kurma lg dlm tu
pastu rezki rimau.. jiran sbln rmh lin bg pulak buah pulasan..
baek punyer dr kebun dia kat Pahang.. jd lah.. buat santapan cuci mulut nnt

ok... dr shah alam ke Jeram amik masa dlm 40minit kot
jln cross lalu tru Meru Klang.. tetiba dah smpai Kuala Selangor..
sempat berhenti kat Pantai Remis lagi.. aku lah jakun xpernah pergi
siap amik2 gmabr lg


kami yg serba merah...


muka suka dpt jln2 kat tepi pantai
dpt la dok2 jln2 main pasir jap dlm 10 minit

see... honda stream tu.... bila la aku nak rasa bwk sendiri yek??
ekekeke.... berangan je lah

ok... 5 kilometer dr pantai Remis kami pun tiba di Restoren Ikan Bakar Pantai Jeram
wah... penuh oi!!
tempat pun besor giler... aku 1st time sampai..
hubby aku dah byk kali smpai sbb dulu dia keje kat Meru, Klang
tak pernah pun bw ke sini... ms dlm kete.. dia cerita berapi2.. semua tmpat dia tau..
huhuhu.. tp ye gak.. nak dtg ke Kuala Selangor smapai lebih 100km dr Serdang..
giler jauh.. baik mkn kat seremban je.. xsmpai 60km..

ok.. jom lain gmbar tempat kat sini
siap ada taman menan tu.. ms ni dah jam 7mlm..
semua parking mmg dah penuh la


punyerlah besor tmpat ni... ramai xdtg lg ni
Lin booked kami dok dlm tempat aircond... kat luar bau asap weh
lg pun bw baby xsesuai dok luar ni
ok.. ini meja nyer..
tokey nak belanja dah duduk dulu da dgn anaknyer...

antara menu yg diorder....
udang tepung, tomyam, siakap stim lemon, sayur kailan ikan masin, ikan pari bakar.. emmm semua sedap2 belaka ye!

jam 7.24 ptg.. ms tuk berbuka.. meriah mkn2..
syafiqah blm berbuka dah ratah udang tepung tu smpai 5ekor



hot mummies.... frenz forever!!!

ni syafiqah punyer keje amik gmbar.. xcentre langsung

pas buka puasa kami bergilir2 gi solat smabil jaga anak
lepas solat aku dok snap2 gmbar area kat restoren Pantai Jeram ni
ni tempat masak ikan bakar dia

siap ada kolam ikan lg.. ramai nyer umat...


kami balik solat kaum bapa sedang sonok bersantap dgn buah pulasan
tgk la syafiqah n maisara.. tu dah boleh diri sebelah.. dah lama sikit
siap order air teh pulak sorang segelas
bukan pe.. nak bayar pun beratur panjang weh..

jam 9mlm kami pun gerak balik
aktiviti budak berdua dlm kete

dah jadi kawan baik ye...

dah boleh gurau senda...
alhamdulillah.. seronok kami tgk mereka berdua
kalau nak tau maisarah ni tua setahun dr syafiqah

jam 9.40 mlm kami tiba kat rmh lin balik
babai2... amik kete n pecut balik ke serdang semula
dedua budak si irfan syafiqah dah pengsan dah..
yelah... jln jauh tu...
so.. kunjungan balas dr lin pulak...
ari sabtu ni aku lak nak belanja Lin mkn kat JM Beriani House kat Bangi....
xsabar weh..
anyway... tq very much lin.. mmg sedap sgt!!!

12 comments:

maslinamansor said...

cik gu maslina... hmmmmm....

Sitisifir10 said...

oo...bestnya boleh jumpa2an dengan BFF...ai ni bila lah ek..memasing duduk jauh amat..

**bungkusan dah dapat tapi apsal ntah, tak buka2 lagi :P

Iela Fazielah said...

maslinamansor: uuh.. nama sama ek.. tp kwn ila maslina mat arip... ahaks!

Iela Fazielah said...

sitisifir10: alhamdulillah.. hadiah dah smapai.... awatnyer xbukak lagi... gi ler bukak... spesel 4u..

lydzar said...

uyooo..mmg jauh peginya nk berbuka tu. tp mmg best dpt jumpa kawan lama, kan?

mamalieyna said...

waaah seronoknya aktiviti..berbuka wt BFF..^_^!

budak2 jrg2 jumpa mmg gitu kan..take time sket nak mesra..hehe..comel kanak2 itu..^_^

Iela Fazielah said...

lydzar, mmg best kalau jumpa kwn lama... mcm2 story nak diborakkan... jauh perjalanan luas pemandangan..hehe

Iela Fazielah said...

mamalieyna: aah.. seronok sgt.. ila rasa pasal mereka jarang jumpatu yg xmesra tu

nza said...

cantinya rumah lin...penuh perabut jati...akak pn minat jati ttp umah kecik jerrrrrr...dh xmuat nk isi.....

best la xtvt camni.....

Iela Fazielah said...

kak nza: rmh dia mmg cantik.. harga pun cantik.. tp rmh dia mmg besaq giler... ila xminat sgt perabot jati ni... mmg best xtvt berkunjung kunjungan ni kan

Farra Dhelina said...

bila la dpt jumpa kak ila kan ..

wa dh upgrade ek tempat mkn ni..dulu penah pgi..tak sgka dh jd besar mcm ni..

Iela Fazielah said...

xpe farra... nnt ada rezki akak buat open house ke.. farra dtg ye...

ooo farra pun pernah dtg sini.. akak gak ketinggalan zaman.. tp kata hubby akak mmg dah upgrade tmpat ni

Related Posts with Thumbnails