Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

duit raya & kad raya

wah... kemeriahan berhari raya nampaknyer makin terasa
korang lak macammana???
ari ni daku still keje lg...
la ni rasa mcm hati dah terbang kat rmh.. jasad je dok kat opis nih..
mcm nak off ptg je hari ni
ate... kata nak gi celebrate mkn kat rmh pakcik Kenny...
br je tipon kat Alamanda td booking table utk ptg ni

insyaallah.. esok cuti.. yeay!!
mlm ni nak tukar langsir n cadar raya.... huhu
pastu nak packing2 barang...
w/pun bercuti raya kat sg. besi je..ahaks!!
tp mlm raya dah kat sana....
oh ye.. xlupa nak rendam beras pulut...
nak masak ketupat palas..
pg td hubby dah request2.. suruh masak
so esok gi rmh mak kejap.. lawat mak... kacau2 sikit along n adik2..
amik feel raya kat rmh mak smbil tgk adik2 kemas rmh n tkr langsir raya
maklumle.. thn ni berkumpul kat rmh mak mertua
sib baik kg dekat kan... ngeeeee

k la.. nak cite pasal duit raya n kad raya
sume dah ready n dah siap bg pun dah..
aku ni anak buah xde... anak2 sendri je ado...
bakal nak dpt pun insyaallah thn depan (anak uda: adik ipar ku)
so... bg kat adik ipar je lah..
yg lain2 tu sedekah duit raya kat anak2 kawn opis ni...
spare sikit kang nak bg kat anak jiran rmh mak n xlupa gak ms balik kmpg nnt
yg lain utk mak & abah la...
adik2 dah beso2.. dah keje2.. diaorg lak kena bg duit raya..haha
bkn kat aku tp kat anak aku lak kan..

haaa. ni nak tyang smpul raya yg dah masuk duit raya....
duit raya xyah tgk lah kan...

ni duit raya utk anak2 kakak & member opis..
lupa nak snap awal2.. dah separuh bg kat kwn br nak snap...ekeke

cite bab kad raya lah pulak..
aku nikan... bkn stakat kad raya maya je tau..
bg sms raya utk kwn diperantau di pg raya nnt baru meriah
kad raya real mmg wajib bagi... kakak2 opis mmg dah paham dgn peel aku
every year.. dah 7 thn keje kat PKU ni...
tiap2 thn aku mesti bg kad raya..
ni dok sebelah menyebelah meja ni... ghajin xghajin aku nih..
kat adik2 pun aku wajib bagi...
dulu kat mertua pun bg... tp skrg dah xbg daa....
meh lihat ape paten kad raya aku utk kwn opis thn ni

sbb org sibuk sms pakai hp kan..
aku tulis real punyer utk diaorg dlm kad bentuk hp...
nak jenama pe.. nokia, sony eric, samsung, lg? semua ada..
ahaks!!

utk adik2 n kwn2 rapat...
ni dia.. kad sempoi2 je... thn lepas diaorg dpt kad specel siap ada ATM mesin lg dlm kad tu
ni rupa dia

utk hubby.. xleh tunjuk skrg...
suprise.. kang dia tau...

so.. inile resmi ku tiap2 thn...
suka bg kad raya..
duit raya tu biasa lah ye...
sume org bg kan...
tak sabar nak raya weh!!
pd yg dah balik kmpug tu... hati2 dijalan raya ye

k la... sekian utk cite kali ni..

4 comments:

lydzar said...

wah byk nye kad raya!!!

psst : tak tau la dpt ke tak half day tu. td tanya ngn bos HR, dia kata mcm takdek je pulak..

Nana said...

ehh ada satu sampul raya tu sama mcm damia dpt semalam boz bg hehe
yg sampul ada gmbr unta tu

Iela Fazielah said...

lydzar: biasa2 je.. kad raya murah2.. ekekek...xdpt balik awal ye.. xpela.. tp akak dpt balik awal.. ehehe

Iela Fazielah said...

nana: oo... sampul gambar unta tu dpt masa bl baju kat mothercare... wah.. bagus bos awak bg duit raya...

Related Posts with Thumbnails