Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

hari xsihat sedunia....

salam semua.... salam hari isnin...
salam hari raya ke 11....
 amacam??berat ada naik ka.. ada turun???
semua sihat2 belaka ka???
ila... so far arini agak xstabil...
kepala rasa pening.. tekak rasa loya...
badan kejap demam... kejap rasa sejuk n sengal2...
penangan jaga org sakit sepanjang minggu lepas
stat dari hubby yg dok sakit ms hari raya pertama...
pastu diikuti syafiqah pulak berjangkit demam dr papa
pastu dua2 kena campak.....
si mama ni lah yg tukang sapu ubat dan calamine losyen kat anak n laki
si mama jugak la yg jaga waktu mkn ubat si anak2 n kena remind kat hubby suruh mkn ubat antibiotik smpai abis... (hubby ku suka buat2 lupa mkn ubat)
n tlg drive bw gi klinik utk anak2 dan laki terchenta

ari smlm... bila hubby dah sembuh..
syafiqah masih lg on treatment sapu ubat kat badan..
mama pulak rasa fenin2, sejuk dan sakit2 badan....
arini gi keje pun cpt2 takut jln jem n boleh rest kat opis...
alhamdulillah... bila dah tghari ni rasa dah beransur2 hilang rasa sakit...

oh ye... berat dari stat puasa hingga harini..
daku dah berjaya maintain turunkan berat sebanyak 4.3kg
idok le byk turun tp terasa la longgar baju2 ni.. haha
ari ni hari penimbangan berat beramai2 kat opis..
ingat lg tak n3 kuruskan badan beramai2 kat opis ila..??
sapelah yg berjaya merangkul hadiah RM?? tukan....??

kalau tanya ada tak gi jln2 beraya...
mmg le idok..... tp gi tgk rmh Mahligai Impiana adalah
fyi, kami dah dpt surat utk amik kunci rmh...
skrg ni tgk sibuk cr quotation utk pasang grill, buat wiring dan plaster siling
kunci still xleh amik lg... xpe... man-man....
harap2 b4 raya haji ni leh dpt masuk rmh baru
boleh le buat house warming n jemput korang2 beraya rmh ila ye...ahaks!!!
jgn xtau.. tiap2 hari tido mlm bayangkan nak msk rmh baru n tgh pikir nak pindah rmh dgn brg yg melambak2 ni... ni pun pening nak pikir

papa sdg ukur dinding nak buat built-in wardrobe

k la... nnt ila nak cite kisah bday ila aritu... kira n3 tertunggak lah ye...daaa

10 comments:

lydzar said...

get well soon yer..takper la kan, pengorbanan isteri dan mama jaga hubby n anak2 yg tak sihat..time dorang sihat pon mama jugak yg jaga :)

Iela Fazielah said...

pengorbanan seorg isteri... sihat2 kurang sikit penjagaan.. sbb semua diaorg boleh buat sendiri... bila sakit ni agak lebih le penjagaan.. huhu... tq ye lydzar

nza said...

take care n moga cpt sembuh....

Iela Fazielah said...

tq kak nza

MamaYatie said...

semoga cepat sembuh smua..kesiannya!

Farra Dhelina said...

smga lekas sembuh kak..

Iela Fazielah said...

Tq mamaYatie.. tu le... kesian ila

Iela Fazielah said...

tq farra...

alyyani said...

ala kak, anak beranak tak sihat ye. campak lak tuh. tak pe la, dah settle pun diorg kena campak. besar esok senang la. part buat2 lupa makan ubat tu sama la kak. tu yg kalau bole kena suap kan mulut. sabajela. susah kalau mama nye yg sakit, banyak benda tak jalan nanti.

banyak kg tu turun kak. ada chance menang tuh. :)

Iela Fazielah said...

alyyani: sib baik semua dah sihat skrg...mmg.. kita sakit pun still basuh pinggan bagai.. cuma part anak je si papa boleh tlg jagakan....

er.. dgr cite akak dpt le top 5.. sbb ramai yg trun 4 kg lebih.. cuma akak je turun secara diet bersih... yg lain sume amik ubat..

Related Posts with Thumbnails