Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

cerita bday ku 07.09.2010

ok.. seperti yg dah dijanjikan...
arini nak cite kisah aku sambut bday hari rabu sehari selepas tarikh b'day
pepagi dah call Kenny Rogers Alamanda booking tempat utk buka puasa ptg nnt
hati berbunga2 riang...
anak2 pun.. pepagi tadi kat taska dah siap2 letak baju cantik utk pakai ptg nnt

so.. jam 4.30 ptg aku amik off ptg cabut awal pulang ke rmh
balik mandi n solat dan bersiap2..
kul 5.45 jemput anak dan terus gerak ke Alamanda
sampai2 ke Alamanda terus gi Kenny dulu... order makanan dulu
pastu kami pun gi jln2... nak cari kek bday la ni kiranyer

b4 tu... mcm biasa.. budak2 2 org tu..kalau jumpa menan kena bg diaorg main dulu


pastu kami pun gi le ke Baskin Robin...
papa kata nak belikan mama kek eskrim...
wah.. daku mmg excited giler... kira ni 2nd time nak mkn kek BR ni..
1st time dulu aku yg beli utk bdy hubby
siap snap gmabr ni...
dah ushar kek love coklat yg kat belakang tu...
skali masa tanya ..kata budak kat BR ni...ais kering dah habis
kek boleh bertahan tanpa ais pun dlm 10 minit
kalau x nnt cair...
camne??? nak berbuka lg 25 minit
pastu kedudukan KR dgn BR punyerla jauh.. lain wing tu...
last2 kata papa... lain kali jelah....
sedih betul aku...... telan ayak tiur jelah..
terus papa ajak gi beli kek kat Sicret Recipe

wah... kat sini mmg rambang mata...
mama nak kek coklat... tp papa kata rugi le gi kedai kek cheese tp bl kek coklat...
biasanya kami suka bl kek cheese choc.. tp almost every year beli kek tu...
last2.. daku akur kehendak papa..
kali bl kek cheese yg terbaru.... kek apenyer???
nnt I bg tau...
dah pilih & byrr... kami tinggalkan kek kat SR dulu
kata papa nnt balik br collect kek n potong kek kat rmh je

pastu.. kami patah balik ke KR...
jam dah hampir kul 7mlm
smapai kat meja....
terus muffin n air dihidangkan
ok.. cuba teka.. mana satu air utk bday girl.. eheheh

menu kami lmbat lg smapai...
tp utk syafiqah dah smapai dulu

sup ayam.. menu wajib order utk fiqah..
fiqah ckp: jemput mkn semua.... bismillah....

lg 2 minit nak berbuka br lah menu yg kami order pulak samapi
ni menu sihat utk mama

ni menu yg creamy utk papa

sementara tu.. aktiviti wajib kami ..snap gamabr le

bday gurl wif iman irfan
menitis2 air mata irfan tu

yg kiri.. aromatic rice utk adik irfan & kanan..macaroni cheez utk syafiqah

xlupa si papa..... yg mmg suka buat muka bila org nak snap pic dia

me & kiddo

ok.. kami mkn smapai licin le...
habis sepah2 satu KR tu...
sempat pulak si Fiqah nak melabor la...
dah tu mkn sup sepinggan n macarono semangkok
mana x sakit perut

pas abis mkn...mama masuk kedai emas Tomei
saje je... kunun nak bodek papa adiah gelang kaki bang seutas...
haram xdilayan nyer... hampeh
tapi mama tukar gelang thn lepas pada yg baru
tp sempat gma amik gmbar gelang2 kaki pujaan ku


kat sejam lebih gak la dok kedai emas ni
dah settle... dapat gelang baru...
kami pun balik

smapai rmh... dan2 tu tak sabar nak potong kek
nak tgk keknyer


kek ni marshmallow strawbery cheese...
manis giler2...

ok.. now sesi potong kek


xyah tgk video lah ye.. mcm kelakar video aku potong kek tu
adik irfan dah lama lena diulit intan since masa balik dlm kete tadi..

last skali.. xketinggalan...
bday card dr papa...
nnt aku upload ye...

kesimpulan... thn ni pada ku meriah sikit dari thn lepas
cuma xbest papa xmoh bg hadiah...
tp xpe.. daku akan bodek smapai dapat gak.. ahaha
bukan pe.. papa tgh penin tu.. nak masuk rmh baru le katakan...
sekian

14 comments:

lydzar said...

makanan tu memang meriah...sedapnya KR

Iela Fazielah said...

hehe... KR mmg besh kan...

maslinamansor said...

teringat mas berbuka kat KR gak dengan family. Bersepah 1 meja gara2 baby mas tak mau dok diam... nak makan sekali 1 meja, tak mau duduk kat baby chair.

Sabar je la...

alyyani said...

NAK KOMEN ENTRY BAWAH NI, SEKALI ADA ENTRY BARU. HEHEH.. MERIAH KAK! SAYA DAPAT SEKEPING KAD JE. HUHUU.. ALMAKLUM LA, EN SUAMI TAK ENTITLE BONUS. BARU KEJE KAN. HUHU.. TAK PE LAH, NEXT YR BOLE CELEBRATE MACAM AKAK. SERONOK TGK ANAK2 AKAK BERSELERA JE MAKAN. BILA LA NAK TUNGGU BUDAK2 NI BESAR. HEHEH..

Nadra Farissa said...

Hepi Birthday Ilah!!!

Iela Fazielah said...

maslinamansor: sbenarnyer irfan pun sama.. tu pasal mata dia berair tu.. dia nagis marah2 xmoh dok kat baby chair... seksa nak mkn tau

Iela Fazielah said...

allyani: hubby xde bonus tp tuan punyer badan kan dpt bonus 5bln gitu... kena belanja le hubby yg xdpt bonus tu... ekekeke...

budak2 ni kalau mknn kena ngan selera dia mmg dia mkn byk...

Iela Fazielah said...

nadra Farissa: tq 4 da wish....

mamalieyna said...

happy belated besday! waaah meriah! lama tak masuk kedai mas,hehe..takpe la tak dpt baru as as hadiah, dpt gantikan yg lama jd baru..eina pun nk kena g kedai mas ni, cam nk tukar cincin yg dh tak muat..hehehe..

comei la anak2, putih gebus! ^_^

Dilla Ady said...

sori kak ilah..lame tak singgah sini..

nak wish selamat hari raya tuk kak ilah sekeluarga..

n hepi belated bufday..

fiqah ni sweet nye la kan..cantik la die..cume irfan tu ha...sedih jek muke..nape ek?

pssstttt....bufday kak ilah yg keberapa nih? ;)

nza said...

bestnya tgk mknan tu semua...hepi besdy w.pn dh trlmbat wish...moga bhgia selamanya....

Iela Fazielah said...

mamalieyna: tq..... ila tiap2 thn wajib gi tukar emas... cepat boring dgn paten yg sama... eheheh.. nak tukar baik cpt2.. sbb harga makin naik.. mcm ila tukar emas dgn barat yg sama tampah kat RM400 gak la

Iela Fazielah said...

dilla: tq... ni bday ke 30 thn dik... dah tua dah.. dah masuk era 3 series gitu.... akak pun nak ucap selamat hari raya jugak....

si irfan tu kuat nangis.. pastu nak tgk dia senyum mmg susah.. mcm papa dia jugak.... senyum dia tu mcm emas tau!!

Iela Fazielah said...

kak nza: tq.... xpe.. w/pun lambat wish.. tp bila dah wish tu bertambah rasa gembira sbb ada org ingat kat kita...

Related Posts with Thumbnails