Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Lagi kisah beraya...

tgh syiok citer beraya nih....
kenalak piccas byk giler...
saje nak kongsi..... layanz ye...

ni kisah beraya raya pertama dulu...
sambungan dr n3 di pagi raya.. lepas salam bermaafan kami terus bersiap ke Bentong
kampung ibu mertua ku...
(gambar selingan)
jom balik kampung..
jgn lupa pakai seat belt ye adik2, abg2, kakak2, untie2 & uncle2..

satu aksi paling cun dan kelakar bila tgk piccas ni..
ila rasa cute sgt..
inilah rombongan Cik Fiqah n dak irfan gi beraya
masa ni kami baru je sampai depan rmh Pak Andak
kena pulak hujan renyai2... fiqah pimpin tgn adik irfan nak gi msk rmh
mama pun pelagi.. cepat2 amik gmbr

kat rmh pak andak kami duduk kejap je
sbb jam dah nak msuk kul 1tgh
semua org lelaki nak gi solat jumaat
so kami yg pompuan2 gerak ke rmh Ibu Sertik berkumpul kat sana pulak

antara aksi2 ms gi beraya kat rmh org

ok.. thn ni thn wajib bergambar..
sbb rasanyer 1st time dpt kumpul sama2 dgn family sebelah ibu kat Bentong ni
nak bergambor pun mcm2 aksi dpt
akhirnyer setelah berpuluh2 shoot

kami balik kampung balik hari je...
ptg tu kami dah balik semula ke KL rmh ibu
mlm tu perut dah tak lalu dah nak mkn ketupat semua
just order Domino's Pizza.. ibu belanja..
then kami semua pulang ke rmh masing2....

esoknyer raya kedua...
jam 10 pagi kami semua bertemu di Tol Simpang Ampat Melaka
agenda arini adalah beraya rmh adik & kakak Bapa Mertuaku
di Melaka
tp malangnyer hari ni hubby dah start sakit... dia demam teruk
tp still boleh drive lg.. gagahkan diri jugak.. sian hubby
maybe bahana kena hujan sepanjang minggu b4 raya aritu n smlm pun hujan gak


syafiqah & me @ 2nd day Raya @ Melaka in purplelisious!!!

agenda beraya hari ke 2 sgt menarik sbb bapak plan
kami bersarapan di rmh Pak Itam di Simpang Ampat
dah kenyang2 makan n borak kami bergamabr lg

pastu kami meneruskan perjalanan ke Duyung pulak
kalini lunch di rmh Mok Teh (kakak bapak)
menu mmg giler sedap... kenalak ada cencaluk dan umbut kelapa.. meleleh beb
kat rmh Mok teh lepak lama gak kat sini...
kasi can kat hubby tido lama sikit.. kesian.. org demam

tgk la aksi syafiqah & irfan... suka angkat adik kehulu hilir


b4 gerak ke rmh last adik bapak..
kami bergamabr lg
 

dan last skali kami beraya di rmh Makcik Yun di area berdekatan Duyung gak
aku pun lupa nama tempat
cuma serius.. kami mmg terpukau tgk rmh makcik Yun yg maha cantik giler
maklumle rumah baru...semua org dok shoot gmbar rmh makcik Yun
kat sini kami makan Macaroni Bakar... sedap beb!!!


sempat la berphotoshoot kamera dgn anak2 by adik Hakim (selaku jurucam nyer) 
test DSLR br Abg Lan ni


mmg best giler pakai DSLR ni ek?! gmabar cantik sgt!! boleh focus dekat2 lagi

yg ni aksi sayang adik ke or dera adik...mama pun xleh tafsir
 tp tgk muka irfan mmg kesian.. mcm kena dera ko
syafiqah kalau suruh peluk adik mesti buat mcm ni


n b4 balik bergambr lg

lastly nak balik ke Serdang semula..
hubby mmg dah flat abis...
dia tido dr kat rmh Mok Teh lg...
last2 Adik Kamal a.k.a PaK Lang syafiqah yg drive kete kami balik
Tq Pak Lang!!!!
so.. habisla kisah kami beraya


ari ahad mmg xke mana sbb....
hubby still demam dan syafiqah pun dah start demam balik dr raya kat Melaka td
cuma pepagi kami dah ke Az-Zahra Bangi bw anak2 n hubby check doctor
hubby siap buat ujian darah lg takut kena denggi...
sib baik ok.. just ada bakteria dlm darah...
tp rata2 ramai org demam masa raya aritu kan..
pape pun selamat hari raya aku ucapkan pada semua...

nota kaki: xsabar n suka baca kisah raya korang2...

16 comments:

mamalieyna said...

waaah mmg beraya sakan plus bergambar sakan ni..hehe..puas hati dpt berkumpul ramai2 then abadikan piccas kan..^_^

eina tahun ni cam kurang bgmbr jer..sbb tak dpt kumpul ramai2 serentak! pepun kenangan raya tu ada la..

mmg ramai yg tak sihat time raya baru2 ni kan..sian..

mummy_ayu said...

seronoknya berkumpul ramai ramai cam nie...ayu esok baru kumpul semua side ayah..

Iela Fazielah said...

mamalieyna: betul tu... thn ni sakan bergamabr saja... keriahan beraya sgt terasa... cuma jeles xdpt berkumpul dgn fsamily mak ila sendiri.... sedih sgt

lydzar said...

baraan jugak la kiranya ni..

kitorang pon kurang bergambar gak aritu..tak dek feel nk pegang kamera sgt hehehhe

Iela Fazielah said...

mummyayu: wah.. seronok esok br nak berkumpul... jgn lupa amik gmbar...

Srifairus said...

raya sakan kak ilah yerk.. anyway, selamat hari raya.. jemput datang umah.. sri nak raya umah kak ilah boleh?? hehe

Iela Fazielah said...

lydzar: xpe lydzar, nnt ms gi open house amik gmbar... sama gak... kemeriahan bergamabr tu penting...

Iela Fazielah said...

sri... ala biasa2 je... insyaallah,, esok ptg kot free akak call dulu b4 dtg ye... nak dtg rmh akak mai le...pintu sentiasa terbuka... tp call dulu ye

sall said...

Makkk aiiii....raya sakan ko tahun ni. Bila mau datang umah aku??

Iela Fazielah said...

sall... biasa2 je... haha... amacam masak laksa?? jadi tak??? insyaallah.. hujung minggu ni kot nnt ila ajak hubby gi.. minggu lepas minggu sakit le...

MamaYatie said...

sakan beraya yer..best3x...

sukanya tngk dua beradik tur..nmpk mereka 2 close sngt...bagus3x..

Farra Dhelina said...

mmg best menembak dgn slr..gmbr ctk kan.

suka pic 2bradik berpayung tu..cute la kak

alyyani said...

meriah nya family akak. ramai sgt2. so time bergambar pun best kan. sian nya momok flat eh time raya. susah gak kalau driver sakit ni. jadi patah kaki tak leh kemana kan. tgk fiqah dgn irfan teringat nia dgn adel. kalau nia dpt peluk adel, gitula..

Iela Fazielah said...

MamaYatie: mereka berdua mmg sgt2 close... lgkah sekarag.. irfan dah pandai main... seronok syafiqah ada kwn boleh main sama

Iela Fazielah said...

farra: tu lah pasal.. tp nak bl xmampu la pulak.... ehehe gmbar berpayung berdua tu akak pun suka tgk

Iela Fazielah said...

allyani: itulah pasal.. camne ntah dia boleh sakit le pulak.. sib baik adik beradik lelaki dia ramai... boleh tlg drive...

Related Posts with Thumbnails