Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Jln2 ke IKEA

xwat pape ptg2 ni... saje je belek2 gamabr dlm henpon....
aku skrg sgt suka ambik gambar tru hp je...
w/pun 2MP je.. tp piccas dia nampak ok...
my cybershoot dah jarang2 bwk...
tak tau nape.. mungkin sbb bateri semenjak 2 ni dah nak kong...
br shoot 10 keping dah tinggal 1 bar bateri dia...

k la... saje nak kongsi gmabr2 masa gi IKEA ms raya ke4 aritu...
alkisahnyer.... hubby dah keje blk ari isnin raya ke 4 tu
almaklumle... dah tukar opis baru...
environment br... dah jd opismate momma lydzar la pulak
aku lak... boring dok rmh...
so... agenda sbenrnyer nak gi rmh mak kat Sentul raya ke 4 tu...
tp tetiba aku rasa terpanggil nak tgk opis br hubby kat Damansara tu...
pastu aku singgah le ke IKEA...
tujuan lain nyer.. nak tgk perabot n Idea Deko utk rmh baru kami nnt
paling utama nak tgk harga perabot utk bilik syafiqah n almari PAX Ikea..

so.. sambil jln2.. sambil snap gambar... layanz piccas je lah ye...

kami bertiga jln2 di IKEA....

starting dgn tgk2 living area...
idea2 utk ditiru

cantikkan???? i love this type of living room


yg ni pun cantik gak


set kat atas,, ni harga dia...


tgk tu.. adik irfan pun nak check cabinet gak...
i suka perabot kaler putih skrg ni


ni idea utk letak buku ni... cantek2





tgkla syafiqah.. sume gmabar dia ada... semua benda dia nak usik


ni utk letak lcd tv....harga boleh tahan gak


ni kat area almari2 td... simple this billy bookcase


sampai kat area dapur.. ada pulak dapur mainan..
punyerlah ralit syafiqah main.. siap ada pinggan mangkuk lagi...
harga set dapur menan ni Rm359... mahal tu...


syafiqah suka sgt dgn set katil ni


akhirnya kat area PAX wardrobe

dah tgk semua brg....
jln2 smapai ending...
yg dibeli cuma penyangkut baju & beg baju je....

tghari tu lunch kat McD dgn papa..
jam 2 jln2 kat Ikano kejap....papa balik opis balik
pastu terus gi rmh mak kat Sentul....

b4 balik dr rmh mak mlm tu...
syafiqah berprojek dgn Bonda nyer...
inilah hasilnyer


cantik tak???

sekian kisah gi ke IKEA...

19 comments:

UglyPooh said...

kalu pegi IKEA mmg asyik...syok. tgk barang sampai lupe masa. kalo byk duit lg best. :-d

Nadra Farissa said...

waaah dah plan2 nk pi shopping utk rumah baru la ni... kunci dah amik tak? i blum lg.. next week insyallah baru pi amik.. :D

Iela Fazielah said...

UglyPooh: aah.. gi Ikea mmg asik.. smapai berjam2 masa abis kat situ.. kena pulak ada byk duit.. rasanyer mau semua benda nak beli

Iela Fazielah said...

Nadra Farissa: hehe... tgh cari ilham le ni.. insyaallah amik kunci ari sabtu ni... pstu nak uruskan buat grill dulu... dah ada grill br le antar brg sikit smapai settle kes api air tu...

Aleeya said...

CANTEKNYE FIQA...WAT INAI TU...

NI CARIK MATERIAL UTK UMAH BARU YEA :))

lydzar said...

ermm kak ilah, bukan ke ramai yg review material utk perabot ikea ni tak berapa bagus..betul ke tak tu?

tp design dan idea dorang mmg superb kan :) cantik!

mama tisya said...

kita pn pegi ikea gk tp 8 syawal..bosan dk umh..hehehe

SyaNa said...

aku kkdg gi ikea ronda pastu kuar tanpa membeli
suke jln2 dlm tu jek

Iela Fazielah said...

aleeya...ingatkn fiqah yg sgt cantik.... hehehe

Iela Fazielah said...

lydzar: so far dah beberapa jenis brg yg akak pakai dr ikea semua ok la.. xde yg xmemuaskan.. lampu, brg dapur jenis grundal tu... fabrik n peralatan dapur ok.. nak cuba almari pulak...

Iela Fazielah said...

mamatisya: kalau bosan gi ikea je... hilang bosan kan?

Iela Fazielah said...

syana: betul tu.... saje jln2... best jugak

mummy_ayu said...

ayu pun kalu gie Ikea leka tgk deco dia..semua rasa nak beli..

Farra Dhelina said...

lama dah tak pgi ikea..lagi pon belum ada rmh sendiri kak..wat sakit mata je klu gi ikea isk

sall said...

barang2 ikea semuanye canik2 duit pun santik ek:) Laksamu aku baru nak cuba buat jumaat ni. Harap2 aku masak sedap mcm mn ko masak. Amin...

sall said...

weyyyy....kalau nak dtg minggu ni tepon dulu ye. sebab minggu ni byk jemputan open house. jgn lupa sms k

Iela Fazielah said...

mummyayu: betul tu.. deco dia cantik2.. sampai lenguh kaki jalan nak menghabiskan perjalanan dr awal hingga akhir.. dok sejam mmg xpuas

Iela Fazielah said...

farra: ape lak sakit mata... pekata deco bilik sendiri je guna deco IKEA... dah rmh xbl lg...

Iela Fazielah said...

sall: alamak.. patutnya ila kena dtg umah sall rasa masakan laksa resepi ila tu... tp xpe.. juga buat dulu.. sedap bg tau ye... hehe
ila rasa minggu dpn kot ila br dpt dtg.. minggu ni suami ila xde outstaton.. dia gi miri seminggu

Related Posts with Thumbnails