Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

cerita hari cuti...

salam isnin semua
ari ni.. mood ku agak kureng sbb perut ku meragam...
kena cirit birit le pulak...
bermula dgn irfan kena cirit birit ari jumaat aritu...
smlm... aku lak kena...
sampai sekarg masih lg merana keluar msuk tandas...

k la... xde pe nak cite sgt...
mcm dah state ari jumaat lepas... aktiviti yg nak dibuat..
cuma dr check list yg ku dah nyatakan... 1 je aku xbuat
bab yg pergi home dec tu je yg ku tak buat..
bukan pe.. dah si dak irfan cirit birit.. aku nak antar taska pun rasa kesian..
jadi terpaksalah dibatalkan hasrat nak jalan2 ke Home Dec10 tu

jadi nyer.. ari sabtu aritu pepagi lg kami dah ke Mahligai Impiana kami utk amik kunci dan check defect..
just amik temporary je kunci tu....
tp mmg ramai2 gile jiran2 dtg check rmh...
ada yg dah siap bwk penyapu & mop bagai nak bersihkan rmh
aku dtg lenggang lenggok bw nasi lemak je...
sempat lak kami anak beranak berkelah mkn nasi lemak kat dlm rmh yg bersepah tu..
ni beberapa piccas yg sempat aku snap aritu

laman rmh yg luas... xsabar nak masuk rmh ni..


papa & syafiqah sedang bersarapan di kaki tangga rmh...
ni view dr dapur ke hall...
rmh ku ni comey je...

kami dok round2 dlm rmh.. check defect...
adalah 2 -3 problem..
ada fungus sikit kat bilik atas...tu pun sib baik brother depan rmh tu bgtau...
kalau tak.. haram xperasan
sempat gak la bertegus sapa dgn brother jiran depan & sebelah rmh yg kebetulan dtg jenguk rmh gak
sib baik dah kenal dlm FB... so.. seronok la sikit berborak bila dah jumpa face 2 face

tapi tulah...bila si bapa2 berborak..
mak n anak mesti boring tahap gaban..lama giler!
last2 kami dok dlm kete je sbb nak dok dlm rmh mmg le panas

ptg tu kami gi open house rmh kwn kat cheras..
ahamdulillah.. irfan pun dah bertambah sihat.. xcirit2 lg.. dah boleh mkn mee kari lg..
kebetulan lak tetiba kak Sall msg kata nak dtg rmh
kesian kak Sall.. dia nak dtg beraya..
tp daku pun keluar beraya gak.. lain kali lah ye kak Sall...
ila pun teringin nak gi rmh akak gak.. cuma masa xmengizinkan

hari ahad...
aku rasa sgt sibuk n penat..
mcm xbyk bnda kena buat.. tp bila dah cuti... hubby lak xde..
mcm2 nak buat kat rmh... rmh dah la bersepah cam tongkang pecah
nak kemur baju lg..nak sediakan sarapan anak2 lg..
pastu kena lak gi meeting utk pemilihan parking apartment kat rmh ni
jam 11 lebih barulah daku tiba kat rmh mak mertua..
dptla tlg sikit ape2 yg patut sbb ibu buat mkn2 arini
pastu melayan kerenah si Irfan..
jam 1.30 camtu tetamu2 jemputan ibu pun smapai termasukla besan ibu (mak aku le tu)
melayan mereka n anak2...

abis le sehari ari Ahad smlm...
mlm lak dah balik rmh... smabil kemas rmh..
aku tlg hubby kemas n iron bj dia yg nak ke Miri ari ni...selama 5hari

si anak dara sorang ni pun tlg papa dia mengemas gak...
sibuk pakai helmet papa

byk betul brg dia kena bwk..
sian hubby.. xpela.. 1st time le katakan...
jadi sekian lah cerita hari cuti ku smlm....

10 comments:

lydzar said...

wiken yg busy kan..sat lg saya pulak cerita sy punya bz kt blog :D

Iela Fazielah said...

hehe.. mmg bz... cpt cite.. xsabar nak baca

mamalieyna said...

waah seronok tu..sure teruja nak pindah kan..cantik rumah tu..yg pntg luas! kt ner eh?

Iela Fazielah said...

mamalieyna: nama taman lestari putra @ seri kembagan.. nama prokej rmh ni Paragon 202...
mg skrg sgt teruja nak msk.. tp api n air xde lg...

Farra Dhelina said...

ctknya rumah akk...best laaaaa..mesti tak sbr kan nk pindah.bila nk pindah kak?

Iela Fazielah said...

farra: kalau boleh nak pindah esok.. tp nak wat cemne.. byk benda nak kena touch up tu.. insyaallah.. harap2 b4 raya haji dah dpt duduk.. nnt akak buat house warming jemput dtg ye

nza said...

bestnya bila rumah dh siap...mesti xsabar2 nk pindahkn....

Iela Fazielah said...

betul kak nza: mmg xsabr2 nak pindah.. tp byk benda xbuat lg ni

Nadra Farissa said...

x lame lg kite berjiran la ye.. :) tak sabo nk pindah gaks!!

Iela Fazielah said...

nadra farissa: aah.. .tak lame lg kita berjiran... tp dok lain jalan ye....

Related Posts with Thumbnails