Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

balut buku pulak

sabtu lepas...sambungan n3 beli beg sekolah belah siang
mlm tu menyusun segala peralatan sekolah syfiqah
termasuk menyampul semua buku teks dan buku kerja dia...
eceli ni 2nd time balut buku...
penat ok...

mintak tlg syfiqah balut sendiri...
xreti je madang... hish!
last2 keje syfqah tlg potong selotape byk2..
senang mama nak tampal pd pembalut buku..

1st balut buku aritu balut buku kerja dia...
boleh thn byk gak kat 10 buah...
yg kali ni balut buku teks sekolah pulak...
ada gak dia dpt buku yg dah koyak...
aku kena tampal balik semua...
isi2 dlm pun dah terburai...sabar jelah...
ke aku boleh mintak tukar???
hmmmm...

cuma yg aku perasan, byk betul buku teks org balut dgn smapul yg mcm pelekat...
mcm mana nak ckp ek.. mcm tinted tingkap la...
bila dah lama2... nampak smpul tu buruk la...
then bila nak cabut.. susah giler...
last2 aku sampul je atas dia...


ada 3rd batch nak smapul..buku tulis n buku sekolah agama pulak nnt...
tp buku sekolah agama lom beli lg...
xtau bila boleh bl sbb tgk sekolah agama still tutup...
 uolls yg anak2 dah nak sekolah lg seminggu mcmmana persiapan?>
dah ready ke????

1 part lg yg xbuat bab nak jahit lencana sekolah pd bj sekolah...
aduhai...malasnyer...
rasa mcm kejap je sebulan cuti berjalan kan???
ok daaa..

6 comments:

mummy_ayu said...

Ayu pun belum settle lagi..Daddy dia busy manjang..nampak gaya kena shopping sendiri Ayu tahun nie..buku teks...dah dpt dr sebelum cuti. pembalut pun dah beli.but..tak balu2 lagi..malas..he he he...

mas azura said...

ank sy nk masuk darjah 1 tahun ni.. mama yg excited.. sume da siap.. balut buku pn da.. hehe.. ari jumaat ni orientasi.. mama yg x sabar nk anta ank g skul..

Iela Fazielah said...

mummy-ayu: betulla..malas betul nak balut buku... byk n penat... tp xpela.. gi la sekolah bl buku tu..aritu ila gi sekolah syfqah bl buku tambahan yg br samapi stok n seluar n baju sukan syfqah ber4 je dgn anak2... papanyer sibuk memancing

Iela Fazielah said...

mas azura: mmg standart.. anak sulong msk sekolah, mak yg terlebih teruja... tp ila xleh lupa kenangan sepanjang thn ni ms syfqah stat sekolah dulu.... kisah gmbar syfqah disalah gunakan.... isy2...sabar jelah

syawalsimpsons said...

seronok part2 balut buku ni kakak...teringat zamna balut buku sendiri...lepas ni untuk anak pulok..kikikikikik9i

- dieyana - said...

uhuk, part yang paling tak suka- balut buku..iman belum settle lagi tu..aduiyai

Related Posts with Thumbnails