Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

to Mahligai Impiana: happy 3rd year anniversary with u

salam uoss....selamat bercuti pd hari natal....aku xleh nak wishkrismas day sbb br dpt info kata xbaik...kita wish hari cuti umum jelah kan...
hari yg indah sbb dpt cuti di tengah minggu kan...ok...
berbalik pada tajuk n3 ni..

eceli aku tau nak letak tajuk pe...
yg pasti, aku sebenarnyer nak ucap selamat ulang tahun ke3 pada my home sweet home yg aku gelar MAHLIGAI IMPIANA...
pejam celik, pejam celik....
dah pun genap 3 tahun aku n family menginap di perumahan Paragon 202...
now kami bakal menerima jiran baru Paragon 129 yg sedang dlm proses nak msk rmh..
makin ramailah jiran2 di paragon khususnyer dan LEP1 amnyer....

sedikit memori indah kami menginap di LEP1 @ Paragon 202...
area rmh aku atau row rumh aku depan, belakang dan sebaris,semuanya melayu..
alhamdulillah.......so far jiran2 semua baik belaka...
ramah tamah dan persatuan penduduk pun sgt hormoni...
cuma thn ni xbyk join aktiviti..huhu
lgpun jiran tetangga skrg sibuk, dgn yg dah bukak kedai steamboatnyer
xdpt dah borak2 di ptg hari mcm thn2 sblmnya
aku pun dah xjadi setiausaha persatuan penduduk lagii.
xpela..... aku pun xbyk buat keje pun...hihi.

tu cerita pasal perumahan..jiran setempat....
kisah pasal rmh sendiri pulak...
aku sekeluarga pindah ms krismas 2010...dpt kunci rmh 7/9/2010
rmh siap make over bagai hujung november 2010
ngam2 siap terus ke projek pindah barang rmh sikit2..
then genap 25hb dis.2010 kami pindah 4 family iaitu jiran kiri kanan, aku n tok penghulu depan rmh.....
sampai kini alhamdulillah dgn jiran masih ok....
moga hubungan kami jiran tetangga..kekal utuh...amin!

pasal progress rmh terkini pulak.. xbyk berubah...
eceli xde pe pun yg berubah... bertambah?
ada la sikit... just bl oven baru yg mengidam sgt tu..

tu pun pasal menang duit masuk contest anjuran Houz Depot


 eh tak sangka lak leh menang..tmpat ketiga je... jadilah...
 bukan nak riak ke... eksen ke.. tp rasa eh, pndai gak aku hias rmh ye..
hihi... sape lg nak pujikan.. diri sendiri le....kenangan terindah rasanyer..

lagi? aku cat dlm rmh sikit... xde benda br pun..
 okla kan, 3 thn duduk rmh dah nmpk buruk...
 anak kecik le katakan.... tu pun cat sendiri..
 area tangga n whole dinding dlm rmh tingkat atss n ruang family hall belah atas

lg, aku tukar sikit hiasan dinding letak ayat kufi...

make over area tangga... yg ni aku xshow off pun...
lagi... last month bl tv led smart tv baru..tu jek...


n insyaallah,... penutup thn 2013. ..
 ada satu lagi benda yg sedang dipasang di luar rmh
 rangka dah pasang, tp xcomplete lg?.
 nnt dah siap penuh aku show off...

eh ada lg satu.... aku ngandung n lahirkan imran ms dok paragon ni
  kami jiran2 gelarkan anak2 paragon... haha
rezki murah org kata... insyaallah...
dan akhir sekali..,aku done buat 2 kali mjlis bday party..

 yg 1 st time bday party merangkap house warming,
 2nd time party siap masuk mjlh Pa&Ma lg tu... syukur

syukur alhamdulillah..melimpah rezki kami sejak dok sini
tp dok rmh lama dulu pun rezki rezki melimpah ruah gak...
xtau nak  nal cite pe...tu jelah
 again to my house..

happy 3rd anniversary to my house...daa...

5 comments:

mama lieyna said...

Alhamdulillah..harmoni di situ kan.. :-)
Agak2 berapa dh plaburan tuk rumah tu kan..hee..
Eina pun hujung bulan ni dpt kunci umah nilai tu, herm.. fikir modal je kalaunak reno2 ni kan.. alahai.. kena ikut kemampuan diri jerlah, ikut keinginan hati, nak la macam umah kamu tu..hehe.. semua nampak perfect! :-)

syawalsimpsons said...

happy anniversary yang ke tiga buat akak n umah akak

mummy_ayu said...

alhamdulillah..best best..rumah Ila cantik la..suka sgt tgk..pandai & rajin Ila deco2...

- dieyana - said...

Alhamdulillah..moga iela sekeluarga terus harmoni...amin.

cantik betul merah ni...rindunya nk deko2 rumah..uhuk...

Iela Fazielah said...

tq semua.....

Related Posts with Thumbnails