Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

beza SMART LED tv dgn LED tv

oh farrah izza...
ai draf n3 ni khas utk you...hihi...
xde la...pada sesapa jugak yg nak tau beza SMART tv dgn tv biasa...
eceli aku pun baru guna...
nak citer dgn "smart" tentang kelebihan dan kekurangan pun xpandai sebenarnyer
tp sbb dah ada kan... 
mencubalah men"smart"kan diri menggodek tv ni dan cari info berkaitan tv ni



eceli aku baca n tgk review serta product introduction dlm web Samsung or Panasonic..
ikut jenis tv kita nak beli lakan...
so far yg best tentang smart tv ni adalah penggunaan dia...
setakat tgk tv mcm biasa tu pakai tv biasa pun boleh kan..
kelebihan sbb dia build in sistem yg kita boleh on internet dlm ms yg sama...
sapa pakai astro IPTV mmg untungla... sbb leh sambung terus kat tv
even pakai UNIFI... mmg best...
kira smart tv mcm smart phone la..
bayangkan tgk tgk tv tp dlm ms yg sama nak tgk facebook...
leh tgk dlm tv tu jugak... xyah nak bukak kat tempat lain



ok.. product review dr product advisor kat Harvey Norman hari tu yg buat aku terus teruja nak bl tv ni...
memula tula ....tgk je... bc kat internet...
tp bila budak yg jual tu certia...wahhhhhh!!! canggihnyer...
part paling best sbb kita boleh transfer or tgk  gmbar or movie or what so ever direct dr tab or smartphone kita...
tapi kita kena download dulu 1 perisian ke tab / smartphone..
mcm aku pakai samsung tab dan tv panasonic, aku perlu download SMARTVIERRA utk control tv
bila dah downlod then kita on wifi n boleh stat control tv tanpa guna tv remote..
pakai tab je dah boleh control...
nak tgk gmbar or video contohnyer...
just swipe to tv tnapa perlu nak susah payah transfer ke thumb or mana2 hardisk..
kan best!


tp nak tau leh lanjut leh tonton kat sini ye




the best part lg... tv ni sgt nipis ok...
n sangat ringan..
nak transfer guna 2 usb serentak pun boleh ok



lg??? xtau citer pe...
aku xabis explore lg...
tp nak lebih lanjut...leh godek google ye...
haha..
xpeun terus je gi mall...jumpa budak jual tv n mintak dia demo n citer...
abis citer...
ok..tu je nak citer...poyo je kan>>>
haha...babai....

6 comments:

- dieyana - said...

bagus la iela ni..kodek2 pasal tv ni..kalau dieyana...bai bai aje lah...;-))

Iela Fazielah said...

DIEYANA: alah.. saje je... sbenarnyer xtgk tv sgt pun..

mama lieyna said...

Nak faham tak berapa nak faham jugak ni..hehe...tapi kludh ada,pandai la explore kan..

Farah Izza Shafik said...

woot wooot!!! terharu kot tgk ilah layankan gaks request I nih.. mmg mcm syok giler kalo ada smart tv nih.. leh masuh wish list next year lah.. insyallah.. :D

syawalsimpsons said...

bagus ni banyak kegunaan

mohamad syafei khalid said...

Maaf la ya.. Bahasa awak tu kurang faham.. Sila Guna bahasa melayu dengan betul. Terima kasih

Related Posts with Thumbnails