Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

beg sekolahnyer syafiqah

kisahnyer...jumaat lepas ke alamanda
as usual..... jln2 smbil bl brg mandi kat guardian n watsons...
kata dah dpt gajikan....then... mencari la skali beg skolah utk syfqah..
brg seklah lain dah settle dah semua...
eh ada 1 lg... seluar sukan & buku seklah agama lom bl lagi

jln punyer jln.... tgk kat tropicana life ada offer
dah usha butik lain..convers ke... adidas ke, nike ke...semua bag xde offer yg best
kat tropicana Life beli 2 beg dpt less 30%...terus sambar...
kalau bl senuah dpt lesss 10% je

nape aku xbl beg princess ke, minie ke....?? 
sbb syfqah skrg xmau dah pakai beg jenama minnie mouse or pincess tu lg...
 org dah besar la katakan...dah pandai bergaya
beg jenis tarik2 pun xmau sbb kat sekolah kebangsaan dia kena naik tangga
katanyer nnt susah nak angkut naik tngga.. so...nak beg sandang blkg je
tu yg bl beg cenggini...then nak jd citer... blk tu tunjukla kat syfqah..

bukan main suka dia...tpkan... ada satu beg tu xde slot tepi
dia xkisah n aku xsuka... yg kisah ni mama dialah...
sbbnyer nnt susah nak letak botol air ..biasa botol airkan letak tepi bag...
 silap aku gak sbb ms bl xhabis chek...then sabtu lepas ke alamanda semula utk tukar
tupun kebetulan nak bl brg dapur pulak dgn papa syfqah n adik2 lain..
kalau x, mmg xsinggah ke alamanda ni..

so..ada la gmbar ms pilih beg baru dgn syfqah..
amik beg yg harga below RM70 je...nnt dah less 30% tingggal 40 lbh je hrga diakan...
ni aktiviti pilih beg dgn kakak syfqah

aku suka warna unggu pink tu..
tp kakak xmau...
dah bosan kot dia dgn warna pink..
last ly...hasilnyer..
inilah beg sekolah br syfqah..

satu utk bw ke sekolah kebangsaan - yg wrna biru merah tu..
yg pink utk ke sekolah agama... beg pink tu aku yg bl..harga RM59.90

lepas less utk kedua2 beg tu aku bry cuma RM92.96...
ok la kan.... daaaa

4 comments:

syawalsimpsons said...

wahhh seronok la kakak syafiqah dapat dua beg baru..semangat la lepas ni G sekolah

mama lieyna said...

Dh pandai memilih, nak la mengikut kehendak hati kan.. simple gini sesuai ye kakak :-)

msredcheesecake said...

2 beg sekolah tak sampai seratus... murah tu....

Farah Izza Shafik said...

i loooike the fink beg la kakak... :)

Related Posts with Thumbnails