Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

gi rmh nenek naik LRT...

cerita hari ahad lepas...
bukan main aku... ni gara2 janji mcm2 dgn budak2 la ni...
skali tersebut nak ajak naik LRT...
melompat kesukaan la budak2 tu dengar bila nak naik ketapi kan??
jadi destinasi yg dituju...rmh nenek diaorg kat sentul..
papa Don xikut sbb dia exam..
ni pun gara2 nak lepaskan boring sbb papa xde la bwk anak blk rmh mak kat sentul..
lgpun...kakak aku a.k.a Bonda Azilah dah sibuk tag kat FB ckp rindu kat imran...
tu yg - "Baiklah...nnt esok aku blk sentul ok"...naik LRT...haha

nak jd certia...
gerak jam 10.30 pagi ke LRT sg. Besi..
parking bwh LRT tu je... Rm4 skali parking..
kali ni xgi kat LRT bandar tasik sbb yg BTS parking jauh n kete xselamat
yg kat Sg. Besi parking kosong n selamat....

then amik train ke Sentul Timur Rm2.80 sehala x 2 tiket..
memula nak klik 3 tiket, tp xjd... irfan xyah byr.. msk skali jln dgn syfqah nnt...

ngam2 samapi kat atas LRT pun sampai...
adik imran tido masa ni


gmabr masa memula naik lrt...
wassup kat semua org n masuk fb gmabar ni...
memula je baik dok elok2 n tgk luar..

bila dah lepas stesen Bandaraya...
train dah kosong... budak2 ni berlari2 mcm xde org kat situ..

tgk ha...
sbb diaorg bising2.. akhirnya adik imran pun terbangun..

muka imran pelik sbb mcm terkejut.. "where am i"?? haha

perjalanan Sg. Besi - Sentul amik masa 30min..
standart...

smapai kat stesen sentul tunggu Bonda Azilah dtg jemput kitaorg..
terus shoot gi KLCC


nnt kat KLCC aku citer kami beli apa ye...
ok..blk jam 4 ptg terus blk rmh mak..
jam 6.45 pm kami gerak blk semula ke Serdang...
cuma nak jadi certia...
balik ke Serdang kami naik taxi dr rmh mat kat Tmn. Dato' Senu ke stesen LRT..
si irfan n syfqah punyerlah byk tanya n bising2...
napa kita tunggu tepi jln ni mama???
kita nak pergi mana ni mama??
ha... rasakan pengalaman naik kenderaan awam sepenuhnyer.,.
bkn stakat naik LRt.. dgn taxi ko rasa naik..
bygkan aku dgn stroller sebijik, beg 2 biji...
beg soping lagi....wah..penuh...
tp bebudak ok je..
aku siap ajar, tahan kete kaler merah putih ye...
tambang Tmn Dato' Senu ke LRT Sentul Timur RM4

way back home to serdang, amik masa 30 min. lagi
then turun n amik kete n pecut balik rmh...
ngam2 jam 8pm kami smapai rmh..
lega...
rasa jauh betul berjalan...
penat...

tp lepas ni serik nak naik LRT... aku rasa kos byk disini..
sbb kalau drive blk sentul amik masa 30 - 45min dgn minyak Rm20 je..
masuk kete jln straight terus smapi rmh mak kat sentul...

tp naik LRT ni kos dia:

parking : RM4 
tambang pergi balik x2org : RM 11.20
taxi : RM4
jajan (makanan & minuman) sbb dah jumpa 7E bagai : RM10...

semua cecah Rm30 dan masa hampir 1jam 30min sehala dr serdang ke sentul...
pastu kena jln kaki lagi...naik turun eskalator lg... 
tunggu org jemput lagi...

tp pengalamankan....suatu yg sukar dibeli...
anak2 pun happy sbb merasai pengalaman naik train n tunggu taxi tepi jalan...haha..
daa

pss: katanyer tambang naik thn depan..??? owh...xsanggup mak dah...huhuhu

1 comment:

mummy_ayu said...

sgt setuju..pengalam yg best bagi bebudak tu..Ayu pun nak bawak diaorang naik komuter lagi nie.

Related Posts with Thumbnails