Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

trip ke Bandung hari ke 3

nak cite... trip hari ke 3 di bandung.... lama aku simpan buat jeruk pekasam kisah gi bandung ni...hehe.. sory ek.. bukan pe.. nak karang ayat tu yg amik masa tu...

k la. layan gmbar je k.... smbil tu aku story ek...

hari ke 3.. alhamdulillah irfan dah sihat sesihatnyer..... dan perjalanan ari ke 3 adalah melawat ke kolam air panas Sari Ater dan rumah strobery....  last skali ke BIP (Bandung Indah Plaza)dan Factory outlet depan BIP tu....ok.. jom layan gmbar ek
pg.. masa b/fast....  harini kena keluar awal
irfan bgn jam 6.30... mlm tido dgn syahdu...


sbb dia dah bgn awal.. dia tido jap balik lepas b/fast tu sebelum gerak jam 9pg

setelah sejam perjalanan mendaki bukit smpai nak muntah aku rasa..
akhirnya tiba di kolam air panas




bergmbar dgn maskot ni....


irfan muka blur


pemandangan di air panas sari ater


bermanja2 dgn atuk jap


aktiviti merendam kaki... panas ooo air tu


pastu bonda tlg celupkan kaki irfan lak dlm air panas..
nak mandikan takut demam balik lak


sila lihat.. umat indon yg ramai kat sini
maklumlah.. hujung minggu


kat ryno ni pun nak bergmbar gak


ni.. mamat jual ais krim ni.. mana org pegi dia ikut.. slagi xbeli ais krim dia... dah beli br dia blah... ais krim mcm cornetto 1 rp 20000 k... mahal oooo kat RM7> duit kita


tp kat kolam air panas ni ada insurans tau!!
kalau mati & cacat kekal 10 juta rp... byk gak tu

adik irfan sedang menikmati pemandangan


pastu gi padang sasar lak.. mencuba nasib jadi robin hood
ni irfan ngan bonda


gabra ooo


amik ko... mana ntah anak panah tu tersasar... berdebar2 aku.. susah rupanyer


tgk anak Dr. K tembak tin lak

pas abis 2 jam lbh kat kolam air panas sari ater ni... kami jln kaki ke bas semula..
nak jdkan cerita.. aku n irfan sudah terpisah dgn geng2 rombongan yg lain... bas kat situ byk giler... sumer rupe sama je... mangelabah gak lah..
paling mengelabah 4sure kakak ku n Dr. K...
last2 pak Ismail tu tipon.. aku sudah sesat jauh sgt...
jumpa balik dgn diaorg sume org gelak kat aku...
ni pasal sibok singgah kat gerai2 yg jula souvenier lah... org lain dah belok masuk kat dlm bas aku xperasan...
kalau ingat balik masa ni mmg nak ketawa guling2...

pastu kami meneruskan perjalanan ke rmh stroberi utk petik strawberry n lunch...
singgah kejap kat tepi jln makan jagung bakar... ada gak yg mkn sate arnab




makan jagung bakar kongi 2 dgn along... perut dah keyang mkn 2 ais krim td..


sate biawak pun ada... ada sesape nak???


kalau nak tau kedai2 berhadapan dgn ladang teh.. so. kitaorg xketinggalan memanjat kat pokok2 teh ni utk bergambar




pastu dlm 30 minit perjalanan kami tiba di rmh strobery...
kat sini boleh petik sendiri buah stawberry.. tp sbb hujan.. kami xdibenarkan utk petik..

lunch kat rumah stroberi mi mmg best.. mskan dia mmg sedap



antara mknn yg dihidangkan... tauhu goreng wajib ada


nasi ni pun sedap sgt....!!!


xlupa strawberry juice....


pas mkn semua org bersandar kekenyangan... sambil mengambil udara segar sbb hujan renyai2 kat sini..

sayang nyer xleh nak petik strawberi sbb hujan.... daku beli lah la beberapa buah tangan kat rumah stroberi ni


balik tu perjalanan amik masa sejam lebih... jem teruk bandung ni...
pastu kami singgah kat BIP...

kalau nak tau... masa di BIP ni... aku xjalan pun kat sini.. tp aku minta izin gi balik ke Pasar Baru utk beli beberapa barang termasuk kain telekong utk adik2... mana xnyer.. ari smlm (ke2) spatutnya aku dapat soping skan kat pasar baru.. tp sbb irfan xsihat..
aku xbeli pape pun..

Dr. K bg pergi tp naik teksi tp dgn syarat irfan aku kena tinggalkan..
dgn jasa baik atuk Alifiah... irfan aku tinggalkan pd dia... dlm tmpoh 1/2 jam aku bergegas ke Pasar Baru semula utk beli telekong n along bl japanese cotton lg...
alhamdullah.. sempat pun
barulah aku rasa syok sgt!!!

mlm tu kami dinner ikan bakar di Restoren Pak Chi Met
mkn ikan bakar n sotong & udang bakar..
mkanan mlm akhir ni mmg xpuas hati sikit sbb sikit sgt menunyer


ini menunyer dgn semangkuk sup asem!

aktiviti dinner mlm akhir...
barulah aku merasa mkn dinner ramai2...
huhuh
masani aku order jus avocado.. tp dah abis.. rugi betul aku...

last skali b4 balik hotel kami singgah beli brownies yg paling terkenal di bandung..
nama dia ....
tp aku bl sebijik je.. nak merasa


sampai hotel dah jam 10 mlm...
 irfan dah lama lelap tp terpaksa mandikan dia mlm tu jugak...
n paling best.. kitaorg sudah panggil tukang urut utk urut kitaorg kat bilik...
bayaran rp 100,000 ribu... tp xpelah puas hati..
hilang sengal2 badan 3 hari dok kat bandung smbil dukung anak..
esok balik badan rasa sihat je...

rasayer dah panjang sgt kot n3 ni... lastday nyer catitan sambung next n3 lah ye.. dah

7 comments:

nza said...

SRONOKNYA...XSABAR NK TUNGGU N3 SETERUSNYA....

Dilla Ady said...

beznye sotong bakar....tapi ade ke yg sanggup makan sate biawak tu kak ilah?huhu

Iela Fazielah said...

kak nza: sabar ye.. ptg ni i cari masa buat n3 tu..

Iela Fazielah said...

dilla: sedap3..... tp sate biawak tu mmg xlalu lah... org indon mmg suma dia mkn.. gilor!!!

mama zharfan said...

best tgk pics ;)

Iela Fazielah said...

tq mama zharfan

sumysya said...

best nya...nape pi be2 jer tu?? pi ngan org ofis ke ngan travel agen?? tingin nak pi gak nie cari2 INFO...

Related Posts with Thumbnails