Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

dah boleh ber"tenet" balik.....

alhamdulillah... tq my father in law..... 4 giving us ur USB modem....
akhirnyer.. setelah hampir sebulan tenet ku sunyi sepi... xdigunakan..
bayar free2 je.. tp xguna....

akhirnya mln smlm br dpt guna.....

nak citer sikit sejarah penggunaan USB modem ku.....
kalau nak tau.. ini adalah kali ke 3 kami tukar modem.... citer nyer begini....

pertama kali pakai.. aku daftar pada awal thn 2008... kalau korang ingat la kan..
masa tu 1st time internet braodband diperkenalkan..
nak tau bape aku byr utk dptkan servis tu???
RM799 dengan kontrak 2 tahun ok....
dptlah aku USB Modem tu FREE ... byran bulanan RM98 dgn kelajuan 1G.....

*pic. credit to mr. google* usb ni pakai xlama

tp aku sempat pakai 3 bln je...
sbbnyer laptop Dell XPS dan USB modem celcom ku itu telah dicuri...
huhuhu sedey oooo (kes org pecah rumah ku ms kami gi keje)

2-3 bln merana xbertenet sbb USB modem baru xbeli lagi...
tp laptop yg hilang dan2 tu terus diganti baru...
korang bygkan lah.. 2 thn lepas.. ms tu USB modem tu mmg mahal sgt...
servis ngan celcom kitorg xleh terminete sbb kontrak 2 thn..
kalau x kena penalti byr RM250...
kami tanya USB modem baru dr celcom.. tp harga USB modem tu aje RM799.... gilor!!!

last2 hubby cari alternatif lain.. kami bl di mudah.com kalau xsalah...
harga dia...RM 499...
dpt USB Modem jenis Huawei


kami gunakan modem ni sehingga la skrg ni....
harga mahal oooo.. tp berbaloi2...
cuma xsangka.. cepat sgt harga turun..
smapai bila pikir balik.. mcm xberbaloi lak..
xsepadan dgn harga yg dah jatuh murah giler...

now.. kami pakai USB baru lak sbb USB huawei tu dah rosak
kena baling dgn adik irfan.. tgn dia cepat sgt...

USB modem vodafone...

tq bapak.. kalau x.. kami kena bl lagi...
dah ushar harga kat kedai celcom.. jenis pendrive & open sims
harga dlm rm169.. tp anak bapak kata.. xbaik membazir...
 hehehe

sekian.. cerita tntg modem.... mlm ni leh tenet n update blog ..hahaha

8 comments:

Farra Dhelina said...

wah lebh meriah lah lagi blog akk lepas ni..

skng ni hrga modem mmg jatuh gila2..

betul lah tu, time adik sy regster dgn celcom dlu, 799, nk stdy pya pasal, celcom wat promosi kat uitm, time tu adik cr ahkak lah..adeii..skng?? mm jauh beze dgn hrga 799 tu kan?? sgt jauh beza..

nza said...

mmg mahai sungguh time tu ttp aju mcm stremix..g skrg hampeh w.pn dpt free...brgntung jenis modem gak la ilah....

sall said...

wahai ila, laju la tenet ko lepas ni ya. Boleh tahan harganye.

Iela Fazielah said...

farra: hopefully lah... kalau malas nak on... still xmeriah gak blog akak nih...

Iela Fazielah said...

kak nza: skrg ni internet dah laju..sbbnyer celcom b/band dah upgrade ke 5G semua.. tp kan dah pakai broadband vodafone ni mmg lg laju...sbb ori punyer

Iela Fazielah said...

sall: dari dulu mmg dah laju pun...

lydzar said...

kak ila..saya tag akak join Lucky Draw tau.. :)

http://mommalydzar.blogspot.com/2010/07/lucky-draw-by-shasha.html

Iela Fazielah said...

ok.... tq

Related Posts with Thumbnails