Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Check up irfan 1 tahun 2 bulan

Bulan Jun & julai ni.. tarikh dekat2.. irfan kena gi klinik utk check up tumbesaran dia...
last week gi poliklinik Seri Kembangan...
xde injection.. cuma bg ubat cacing je.. tp masa tu irfan demam..
so irfan kena refer ke doctor...
so far until today... irfan dah sihat balik..

Berat Irfan sekarang : 9.4kg
Tinggi : 74cm

hari ni lak...
appointment irfan dengan Klinik Pakar Mata di Hospital Putrajaya..
mama irfan ni byk melalut n khayal je...
kalau nak tau.. kami dtg jam 9.30pg...
spatutnyer appointment irfan jam 8.00 pg...salah tgk masa..
sbb bln 10 ni irfan ada app. lg dgn PAED lak..
disbbkan dtg lambt.. maka balik pun lambat...
patient pun mmg ramai....
sampai tertido2 papa n irfan tunggu no. dipanggil ok...
mama steady je.. sibuk dgr lagu dlm henpon je...



posing macho dr papa n ifran


mama steady lg.... tgh dengar lagu kat mp3 hp


last2 dua2 tertido
tp yg pentng.. perkembgnan irfan OK...
mata irfan pun ok... doc ckp pas ni xyah dtg lagi...
alhamdulillah....
appoinment dgn PAED pun dijangka smpai umor irfan 2thn je..
kalau dia ok.. perkembngn dia sihat dan tiada masalah.. lepas ni xyah jumpa lg..

serius aku bg tau...mmg susah bila lahirkan baby pramatg ni...
pertama bab penjagaan... kena take care lebih sikit la...
kedua bab tumbesaran... perkembgn dia agak lmbat... lmbt sbb umor dgn badan xsama ye... mcm irfan skrg.. umor 1thn 2bln still lom leh jln... tp kalau ikut umor sbnr dia br 1 thn pun
ketiga bab kena bw gi hospital utk follow up.... huh mmg agak memenatkan... kalau syafiqah dulu.. xyah pikir pun...

tp aku bersyukur... dia sihat dan selamat.... alhamdulillah...
bila dah besor ni nmpak cepat je perkmbgn dia...
cuma perasaan mula2 dulu agak down la sikit..
rasa rendah diri sbb tgk anak org lain lebih maju gitu..

tp aku akan lebih berwaspada utk next pregnency..
manalah tau kot terngndung kembar lagi... a
ku sanggup amik cuti tanpa gaji dok rmh xgi jln or soping asalkan mereka lahir cukup bulan dan sihat tnpa sbrg masalah..

eh dah melalut lak... sbenarnyer nak cite tu je... k lah ye.. sekian...

sedikit catitan utk anakanda ku Iman Irfan..:
kalau irfan dah beso nnt n terbaca pasal luahan mama ni..
mama nak irfan tau ini bukanlah masalah atau keluhan dari mama...
mama nak irfan tau irfan adalah anak mama yg paling mudah mama lahirkan...
paling mudah mama & papa jaga.... irfan lah penghibur hati mama & pengubat rindu mama pada kembarmu..
tiada yg lebih bermakna selain melihat irfan membesar dgn sihat, bijak dan jd anak yg soleh....

4 comments:

nza said...

mmg agak susah bela bayi pramtg nie...angah gak bayi pramtg ttp skali dh besar tinggi n iq boleh thn.....

Iela Fazielah said...

yeke kak?? patutla papa irfan iq leh thn gak sbb papa irfan [un pramatang gak.. tp badan besor la pulak...

lydzar said...

susah jaga masa kecit je kot kan kak..dah besar nnt sama je ngn budak2 lain, ntah2 lagi bijak :)

~ Sall said...

aduh...terharu bila sall baca petikan yang terakhir tu...kuatkan semangat ya gadis manis.

Related Posts with Thumbnails