Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Hari Sabtu yg letih!!!

n3 dari siaran tertunda...
bukan saje nak peram cite.. tp mmg x sempat nak taip
sgt penat n bz...

kisah sabtu hujung minggu lepas...
papa ada karnival sukan opis dia Indah Water Konsortium...
eceli utk staf je.. sesape family yg nak join tgk boleh le dtg..
aku lak anak beranak xnak le lepaskan peluang bg sokongan moral kat papa tercenta
dah la pagi tu kami gerak lambt..
kul 8.30 papa dah kena berkumpul kat padang UNITEN..

jam 8.15 br gerak nak ke UNITEN..
smpai2 semua kontigen sdg berhimpun..
so.. papa tinggalkan mama n kiddo utk cr mkn n cr parking
mmg kelam kabut aku sbbnyer...
dah la naik kete kancil papa..
pastu papa x masukkan carseat dlm kete tu
aku kena drive cr mkn dgn anak2 tnpa carseat!!!
korang bayangkan lah camne aku nak bw kete???

mula2 irfan boleh la berdiri kat dashboard kete smbil syafiqah tlg tgkkan
aku bw selow melow k... 40-60km/j je
xsampi 5 minit budak irfan ni dah jerit2 buat hal..
last2 aku drive smbil pangku irfan ok!!!
dah la kete manual... aku lak kaki kontot..
nak tekan clucth pun bukan main susah giler...
perut irfan berlaga2 dgn stering kete
akhirnya gi bl mkn kat sri serdang...

ok.. abis part one cerita aku drive utk aku cr mkn...
patah balik ke UNITEN... sempat smpai b4 papa start tournament
tempat dah la bertangga2..
jenuh gak la nak turun tgga bw anak n stroller bagai
tmpt papa lawan pingpong dlm dewan main badminton..
sgt panas ok!!! berpeluh2 la aku anak beranak


aku dok tak lama.. sempat gak la gi kantin mkn srapan yg aku bl tapau td..
penat je jln2 jauh drive bersusah payah.. kt situ ada cafe rupanyer.. siot je...
jam 10.30 aku blah dr situ sbb dah penat layan anak n panas..
papa lak sibuk dgn kawan2 dia
aku gi opis aku yg sekangkang kera je kat upm..
dok relex2 n perah susu
jam 1 papa kata leh dtg jemput dia
skali dia tipon kata ada lunch n majlis penyampaian hadiah pulak
tension je aku.. last2 dia kata nnt dia balik sendiri..
buat penat  tunggu je...
so jam 1 aku blk rmh drive dr opis mcm kisah part one aku td tu...

siap berhenti tepi jalan sbb irfan tertido atas pangkuan...
syafiqah pun dah letih... tertido2..
last aku baringkan seat kete n kasi dua2 budak tu tido


sampai kat  bwh rmh.. diaorg still tido..
malas nak kejutkan diaorg takut menangis melalak2..
so aku pun join diaorg tido dlm kete smapai 1jam lbh la...
kat kul 3 br naik ke rmh bila irfan dah bgn...

ptg tu aku rebah xleh bgn tido giler2 smpai papa balik jam 5ptg
mlm tu aku masak utk mkn mlm sup ayam ngan nasik je..
jam 9 aku dah xleh bukak mata..
penat siang td masih terasa!!

tp serius... 4 those ada anak kecik..
don't leave ur house without CARSEAT ye!!!!

10 comments:

Fieza79 said...

lentok baik je anak2 ilah....tanpa car seat still leh jln kiye ok la...

Iela Fazielah said...

ok mmg ok.. tp bahaya sgt.. sib baikxde roadblock polis... kalau x.. ishishish..

sall said...

Tak tahan tengok gambo yang akhir tu. Ni kalau ada contest tido anakku tido, compom ko lah juaranye.

Walau apapun ko kena tag. http://fatencumyl.blogspot.com/2010/06/contest-mata-menawan.html

Iela Fazielah said...

lor yeke.. cute ek aksi diaorg tido tu??hehe..
err... aku kena tag balik ye... tq sall.. i will do.. tp ada menawankah mataku???

nza said...

Fuh!!!!!penat tu...kesiannya ttp gitulh pngorbanan sorg isteri n ibu kpd anak2...snggup brsusah pyh utk org trsyg...

honeybee said...

gambar last sekali...nmpak comel sgt..sweet²...

Iela Fazielah said...

kak nza: betul tu.. pengorbanan isteri dan ibu...

Iela Fazielah said...

honey... lama xjumpa... tq.. budak2 berdua tu mmg tido xhingat donia!!

Farra Dhelina said...

cumel nya dedua tdo mcm tu..irfan sgt semangat ye kak!! dan nmpk bam2 dah..

Iela Fazielah said...

irfan nmpk je bambam... tp sbenarnyer ringan je.. berat tak smapai 10kg pun..tq

Related Posts with Thumbnails