Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

tensi!! pump spectra ku rosak!!!

adus.... aku tgh tensi ni sebenarnyer..
smlm ms nak perah susu tghari...
tetiba aku rasa mcm xde feel sedutan dr muncung corong pump ku...
aku adjust2 la punat vacum regulator valve dia....(ala yg boleh pusing2 tu..)


tetiba ada bunyi "POP"!!! terus langsung xde sedutan lansung...
aku off kan pump..
angkat n belek2...
 kedengaran bunyi keting2, ketang -ketung.. bila aku tonggengkan pump ni..
 looooor.. ada benda patah n tercabut ke...????
aduhai... terus xleh pump susu...
sib baik opismate ku nora pun pakai spectra...
pinjam dia punyer utk pump...

pastu dan2 tu jugak aku amik henpon n tipon histopoint servis centre utk mintak antar pump spare n nak antar pump ku yg rosak ni utk gi repair...
bape rege pulak kena byr kali ni..

kalau nak tau..
2/3 bln lepas aku ada antar spectra aku ni servis sbb bunyi dia bising sgt.. maklumlah dah setahun guna.... byk jasa tuh
kena kat RM105 tu.. sbb ada susu backflow n getah kat kepala valve dia dah putus... kena tukar baru
harini pulak tetiba rosak..

tp sbenarnyer ada cerita smpai spectra ku rosak... hehehe
salah aku jugakk... tp yg buat tu xlain xbukan adalah..
ADIK IRFAN ok!!!
malas nak cite... nasi dah jadi bubur...

laaa ni tgh tunggu despacth histopoint dtg collect n bw pump spare...
dada dah berdenyut2 ni...
tensiiiiiiii... nak kena kuar duit lagik!!!

p/s: kalau nak tau.. korang xyah susah payah antar pump kat subang tu.. suruh je despatch histopoint tu dtg.. byr la upah despatch tu (mcm aku dr subang ke upm rm13 je sehala).. dari kita pening2 nak cari tempat, dgn duit tol, minyak n masa.. ye tak???

8 comments:

Farra Dhelina said...

ala kesian nya pam rosak..kena stndby manual lah kan

Tupperware Lover said...

huuhu.. bagi saya kalau rosak pam ni, memang kes besar.. so far pam saya mmg tak penah la wat hal lagi.. saya pakai medela.. alhamdulillah dapat breastfeeding sampai anak 2 tahun.. takpe, dugaan tu...yg penting kita sumer usaha nak bagi yg terbaik untuk buah ati kita kan?
jom jenguk blog saya. sale tupperware utk pra ramadhan murah2 ni... comey2 ooooo...
http://tupperwarefactory.blogspot.com

Iela Fazielah said...

farrah: xdela.. akak pakai spectra loan dr histopoint sementara yg lama antar servis... hehe...

Iela Fazielah said...

tupperware Lover: mmg susah kalau pump rosak.. tp sib baik ada avent manual pump n dpt loan pump dr histopoint tu... nak beli madela mahal sgt lah..hehe..

nnt ila jenguk log u k... maklumlah kita kan penggemar tupperware yg tegar..

nza said...

tensionnya.......mesti sakit n brdenyut tu....

Iela Fazielah said...

kak nza: smlm je ms xdpt pump spare.. now dah ada... ok dah balik...

lydzar said...

ala tensennya kalau pam rosak. seb baik gak ada opismet pakai pam yg sama. kalau saya ni, kompom kena p bli pam baru, sbb sini cuma 2 org yg mengepam..

Iela Fazielah said...

mmg tensen.. sbb kena kuar duit hokeh!!! nak harapkan manual xbape selesa n best...

Related Posts with Thumbnails