Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

No More Exclusive BF

Arini nak citer pasal kisah anakanda ku Irfan yg makin nagas & pintar ini....



Irfan dapat gelaran adik botak...hehehe..

ala kejap je tu.. nnt rambut saya dah tumbuh balik...
org panggilah sy irfan encem..
betul tak mama...??
*betul2!!!*

nak cite.. sbenarnyer...
mama irfan ni since awal bln 7 ari tu..
terpaksa berkorban dan menurunkan title irfan yg
EXCLUSIVE BF W/OUT FM 
kepada
bayi campuran BF & FM...
huhuhu
sediy... tp terpaksa terima hakikat


kerja yg byk, kurang mkn, badan yg stress n penat,
menyebbkan penghasilan susu xbape baik

n nak tau skrg ni aku sdg menderita nipple ku kedua2 belah B
sedang pecah dan berdarah..
masih lg pump mcm biasa tp sgt2 lah sakit..
punca... irfan minum terlalu rakus dan menyakitkan...
termasuk kena gigit dgn gigi adik irfan yg tajam tu...

skrg tgh on antibiotic sbb samapi 1 tahap kat left B ku ada ketulan mcm nanah sbb infection..
sian mama irfan..
tp demi anak tercinta..
masih pump n bf w/pun sakitnyer tuhan sajer yg tahu...

skrg.. aku kembali jd fan of Wyethmama Club...
w/pun pakai cuma 1 pek 700g sebulan..sbb minum utk top up je...
pasni leh join activiti anjuran Wyethmama club balik..
opssss dah tukar nama pada Wyeth S26 Club
tapi serius..
aku mmg terkilan sbb xberjaya bg fully BF pd Irfan hingga umor dia genap 2 thn..
tp aku akan terus pump selagi ada susu utk irfan minum
cuma yg nyata..
mlm irfan akan minum terus direct dr B ku secara eksklusif..



7 comments:

Farra Dhelina said...

aduii..melecet ke kak?? kesian nya..mesti perit kann???

Iela Fazielah said...

farra.. bkn melecat lagi.. dah merekah2 ni... asal pump je mesti berdarah... sakit oooo

MaMa aDaMaQiL said...

same la ngn nat skang ni kak...22 niple tgh melecet..sgt la pedih bile bf aqil..bg gak fm tp xnk sgt...asik la die ngamuk je..huhu

lydzar said...

ala cian nya kena gigit ngn irfan eh..ok ke kalau pam jugak time nipple crack..takde darah terkeluar ke?

nza said...

aduzzzzz......akak pn tetiba gak terasa peritnya tu...hu.hu.hu.....

Iela Fazielah said...

natt... mmg sakit kan.. tp nak wat camne.. xbg anak minum nnt sakit burat B sbb bengkak susu

Iela Fazielah said...

lydzar... mmg berdarah2.... lap2 dulu.. tekan2 sikit nipple.. pastu pam balik tp sedut perlahan2 la... sakit nyer jgn cerita

Related Posts with Thumbnails